Maskovaný hrdina Hauser dotáhl Písek k výhře! O vítězi série rozhodne poslední možný duel!

Můj dům, můj hrad! Přesně takhle zatím vypadá probíhající série mezi Pískem a Šumperkem. Písek se dokázal velmi rychle a pořádně oklepat ze středečního debaklu a před domácím publikem předvedl neskutečný bojovný výkon, který podpořil hrdina pod maskou Martin Hauser, jenž pochytal několik tutovek. Písek se vůbec poprvé v této sérii dostal do vedení a Šumperk poprvé poznal, jaké to je dotahovat brankovou ztrátu. Brankový účet otevřel písecký Martin Koupal. Ve druhé třetině se však povedlo Drakům srovnat, ale ve třetí třetině se domácím opět podařilo odskočit zásluhou šikovného univerzála Jana Polaty. Už to vypadalo, že Písek vyválčí těsnou výhru 2:1, ale proti byl projektil Pavla Mojžíše. V prodloužení branka nepadla a o osudu zápasu musela rozhodnout dovednostní soutěž – samostatné nájezdy. V samostatných nájezdech uspěl Písek, což znamená, že o postupujícím rozhodne poslední duel, který se odehraje v neděli na ledě Šumperka. Písecké borce rovněž dotlačila k výhře i skvělá atmosféra, o kterou se postaralo více než pět set diváků!
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 4ČF, pá 8.3.2019
Písek
Šumperk
3:2sn
1:0, 0:1, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 14. Koupal (Sýbek, Marcilis), 43. Polata,70. Bílek – 22. Čuřík (Vorobyev, Sedlák), 56. Mojžíš (Gewiese, Plášek). Rozhodčí: Velčovský – Horažďovský, Hnát. Vyloučení: 15:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 510. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. 2:2, 3:2.
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek "C", Červinský, Bílek, Hanus – Hučko, Šuhaj V., Sýbek "A", Polata "A", Tintěra, Koupal, Volf. Marcilis, Strnad, Novák
Šumperk: Haloda O. (Venouš) – Tolokonnikov, Mojžíš, Urban, Gewiese "C", Haloda M., Řezáč, Sedlák "A" – Pokorný, Romančík, Krejčiřík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek "A", Králík, Antonov, Čuřík, Vorboyev, Ostřanský

Úvod zápasu patřil drobným nepřesnostem, ale i střeleckým pokusům. Nutno zmínit příležitost domácího Volfa, který z bezprostřední blízkosti promáchl. Následovala pasáž, kde šance střídala šanci. Písek si vybojoval přesilovou hru, ve které však branka nepadla. O pár chvil později mohl rozjásat zaplněný stadion Jan Polata, ale v dobré pozici mu sjel puk z hole a brankář dokázal puk schovat do lapačky. Ihned po přerušení hry se strhla před brankářem Halodou šarvátka, kde padlo hned několik trestů a Písek dostal ještě výhodu přesilové hry. V této přesilové hře dokázal skórovat Martin Koupal, jenž nikým nehlídaný dorážel téměř do prázdné brány. První třetina se hrála téměř tři-čtvrtě hodiny, neboť se po vstřelené brance semlelo hned několik šarvátek.

Hostům dobíhala na začátku druhé části přesilová hra, kterou dokázali zužitkovat! Jakub Čuřík se dostal mezi kruhy ke kotouči a pohotově poslal kus černé pryže za záda Martina Hausera. Tato vstřelená branka postavila Draky zpět na nohy a s chutí se pouštěli do dalších útočných akcí. Jednou chyběl hostům pouze kousíček, neboť jeden z hráčů orazítkoval tyč. Následně přišla doba maskovaného hrdiny Martina Hausera, jenž likvidoval jednu tutovku za druhou. Jednou mu výrazně pomohl obránce Roman Tintěra, který dokázal včas odebrat kotouč útočníkovi hostů přímo z hokejky.

Stejně jako do druhé, tak i do třetí vstoupil Šumperk v početní výhodě, ale tentokrát se Drakům již skórovat nepovedlo. Naopak to byl Písek, který se prosadil! Jan Polata rychlostí blesku ujel všem hráčům hostů a poslal puk přímo mezi betony brankáře. Dvě a půl minuty po vstřelené brance mohl Lukáš Králík vyrovnat, ale naskytlé trestné střílení nedokázal proměnit. Šumperk to zkoušel na Martina Hausera ze všech stran, ale žádná ze střel neskončila za brankovou čárou. Šumperské prokletí jménem Hauser utnul až obránce Pavel Mojžíš, jehož dělová rána propálila vše – 2:2.

Po třech periodách byl stav nerozhodný a šlo se na prodloužení, které lépe sedlo hráčům hostí, ale skvělý Hauser pochytal veškeré střelecké pokusy.

O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, kde štěstí přálo domácímu Písku, který dokázal tento velmi napjatý duel dovést do radostného konce. Autorem rozhodujícího nájezdu je Dominik Bílek.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Málokdo čekal, že uděláme play-off. Málokdo čekal, že Šumperk porazíme v základní části. Nikdo nečekal, že ho obereme dvakrát v play-off. Druhou třetinu jsme dnes strávili víceméně ve čtyřech, bylo to pro nás extrémně náročné. Bylo potřeba zapojit srdce, hodně těžké bylo i prodloužení, kde jsme často byli pod tlakem. Přesto se nám to povedlo. Škoda smolného gólu ve třetí třetině, kdy nám hosté trefili vingl od modré čáry, když měl brankář zakrytý výhled. Přesto všechno jsme to dotáhli do nájezdů, kde bylo štěstí právem na naší straně."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy