Domácí celek nestačil na Drtiče

Na Písek čekal v sobotním zápase silný Hodonín, který přijel v roli favorita. Od začátku Jihočeši věděli, že to bude těžké utkání. Drtičům se podařilo nastřílet čtyři góly a vytvořili si tak velký náskok. Jihočechům se sice podařilo snížit trefou Polaty, ale hosté přidali na obrátkách a domácí celek už utkání nedokázal otočit. Žluto-modří tak prohráli konečným výsledkem 2:7 a hostující celek si připsal pátou výhru v řadě za s sebou.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 26. kolo, so 15.12.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Hodonín
2:7
0:1, 1:3, 1:3
Branky a nahrávky: 38. Polata (Parýzek, Hučko), 58. Sýbek – 8. Franek (Miklík), 27. Franek (Matějka), 30. Škutchan (Jurča), 32. Škutchan (Jurča), 41. Benýšek (Matějka, Franek), 52. Kobylík (Šaršok), 58. Kobylík (Šaršok). Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Sedláček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 1:4, 1:5, 1:6, 2:6, 2:7.
Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek "C", Červinský, Houdek, Hanus – Hučko, V. Šuhaj, Sýbek "A", Rod, Polata "A", Tintěra, Volf, Marcilis, Strnad, D. Matějka, Novotný, Novák.
Hodonín: Štěpanovský (Kořének) – Sedlák, Dresler, Šaršok, Kobylík, Mikéska, Šefčík, Miklík "A" – Charvát "A", Hložánek, J. Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Benýšek, Růžička, Franek, Matula, Jurča "C".

Hosté otevřeli skóre na začátku osmé minuty. Franek vyslal bombu od levého mantinelu, která skončila v horním růžku domácí brány. Oba týmy měli v úvodní části několik dalších šancí, ale žádná z nich v brance po první třetině už neskončila.

V druhé části si Drtiči pojistili vedení dalšími třemi zásahy. Nejprve v 27. minutě na 0:2 zvyšoval druhým gólem v utkání Franek, kterému mezi kruhy poslal přihrávku Jan Matějka. Po dalších třech minutách navýšil Škutchan, kterého našel nahrávkou hostující kapitán Jurča. Osm minut před koncem prostřední části si druhý zářez připsal Škutchan, kterému přesně na hokejku poslal kotouč Jurča a první jmenovaný nedal z blízkosti brankáři šanci. Tři minuty před druhou sirénou snížil domácí Polata v přesilové hře, kterému nabil domácí kapitán Parýzek. Po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za stavu 1:4.

Další zásah ze strany Drtičů přišel v 41. minutě. Dobře adresovaná nahrávka od Jana Matějky našla volného Benýška a ten bez váhání propálil Hausera. Osm minut před koncem se hokejisté hrající v modro-oranžových dresech radovali už po šesté v tomto zápase. Kotouč dostal Šaršok a přihrál lépe postavenému Kobylíkovi, který nezaváhal. V čase 57:11 se individuální akcí prosadil domácí Sýbek, který bekendovým blafákem překonal Štěpanovského a snížil na 2:6 z pohledu Jihočechů. Poslední slovo měl Hodonín, kdy se druhou brankou v zápase prosadil Kobylík, kterého poslal do šance znovu Šaršok.

Ohlasy trenérů

Karel Herr (trenér Písku): ,,Dnes paradoxně přes to, že jsme první třetinu hráli docela slušný hokej a měli jsme tam spoustu šancí, tak jsme ji prohráli 0:1. To byl takový psychický blok a pak se prezentujeme tím, že neproměňujeme šance, i když se do nich dostáváme. Ve druhé třetině jsme vyrobili spoustu chyb, které soupeř potrestal. Namazali jsme tam dvakrát kotouč z rohu jejich hráči přímo na hokejku a poté to bylo těžké otočit.‘‘

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy