Představujeme posilu. Martin Matějček odpovídá v rozhovoru

Útočné řady Králů z Písku vyztuží v nové sezoně urostlý útočník Martin Matějček. Šestadvacetiletý forvard je odchovanec pražské Sparty, byl trenéry hojně vyhledávaný článek mládežnických reprezentací, podíval se na dvě sezony za moře do Ameriky a na sezonu také do prvoligových Benátek nad Jizerou. Poslední ročníky odehrál na pražské Kobře, za tým Univerzity Karlovy nebo v třetiligovém francouzském Villard-de-Lans.

Prostředí píseckého hokeje pro Martina Matějčka je sice nové, ale známosti tu přece jenom má. Je to kamarád a od mala i spoluhráč obránce Dominika Bílka, který bude u Otavy rovněž působit, a zná se také třeba s útočníkem Davidem Matějkou - spoluhráčem z reprezentačního univerzitního týmu, za který i Martin Matějček nastupoval.

"V Písku jsem byl sice zatím na jednom tréninku, ale z vedení a jeho vizí mám dobrý dojem. Těším se na spolupráci a věřím, že písecký hokej někam posuneme," doufám Martin Matějček. Prozradil i to, proč minulý rok odešel hrát do Francie. "Nechtěl jsem tam hledat nějakou kariéru. Spíš jsem se chtěl podívat s hokejem do jiné země, naučit se jazyk a trochu cestovat. Byl jsem moc spokojený, mile mě tam překvapila úroveň hokeje a podmínky," líčí Martin Matějček zkušenosti z Villard-de-Lans.

Kvůli tomu, že ho v lednu čekají státnice a chystá se na psaní diplomové práce, se rozhodl vrátit do České republiky. A vrací se do třetí nejvyšší české soutěže, kterou hrál mezi lety 2016 až 2018 na pražské Kobře. Shodou okolností hrál i s Dominikem Bílkem proti Písku i v play-off, kde Jihočeši proti Pražanům otáčeli v nájezdech dva dech beroucí zápasy. Kobra nakonec i tak zaslouženě postoupila dál.

"Už v době, kdy jsem šel do 2. ligy, jsem byl překvapený úrovní. I kluci, kteří ji hrají déle, říkali, že se soutěž každým rokem zvedá. Vím, že se vloni v Písku sezona moc nepovedla a o to větší to bude motivace pro celý tým i vedení. Při pohledu na skupinu a na základ týmu věřím, že můžeme hrát vyrovnané zápasy s každým. Těším se na to," hlásí odhodlaně Martin Matějček.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy