Písecký odchovanec Jan Kovář byl i přes výhru nad Italy k výkonu Čechů kritický

Z dějiště letošního světového šampionátu v Bratislavě a Košicích se hlásí také druhý písecký odchovanec. Po ohlasech Jana Rutty přinášíme pozápasový souhrn s Janem Kovářem (na snímku vpravo), který zhodnotil střetnutí s outsiderem skupiny z Itálie, ve kterém si při výhře 8:0 připsal jednu gólovou trefu. K výkonu českého týmu byl ale kritický.

Češi vstoupili do zápasu s Italy dobře, ale utápěli se ve zbytečně složitých kombinacích. Po premiérovém gólu reprezentačního smolaře Milana Gulaše vedli po první třetině 1:0. Očekávaný brankostroj odšpuntovala až kuriózní trefa Radko Gudase z půlky hřiště.

"Hra byla špatná, góly dobré. Ten gól od červené čáry poslal Italy ještě více do kolen. Nám to tam pak napadalo a zápas jsme rozhodli," říká písecký odchovanec Jan Kovář k utkání s Itálií. Má pochopitelně radost z trefy plzeňského parťáka Milana Gulaše. "Jsme rádi, že ten gól dal. Byl to jeho první zápas na velkém turnaji," připomíná Kovář.

Přiznává, že Češi neodehráli zápas s papírově slabším soupeřem ideálně. "Snažili jsme se víc kombinovat a pak z toho plynuly chyby. Brankář Pavel Francouz to určitě neměl lehké. Tohle jsou pro gólmana složité zápasy. Soupeř měl na začátku druhé třetiny velké šance a jednou tam Italové dokonce netrefili prázdnou branku. Je vidět, že se v koncovce trápí," uvádí Jan Kovář.

Je mu jasné, že proti dalším soupeřům musí český tým předvést trochu jiné pojetí hry. "Tohle od nás nebyl dobrý zápas a je to pro nás ponaučení před Rakouskem," dodává zkušený forvard.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy