Petr Hučko: Chceme mít z hokeje radost a těšit diváky

Zápas v Moravských Budějovicích byl pro centra první formace Petra Hučka premiérový mistrák v dresu Písku. Pětadvacetiletý hokejista strávil minulou sezonu ve druhé francouzské lize v Mont-Blancu a v létě se přesunul do Písku, kde rovněž působí jako trenér dorostu.

V Moravských Budějovicích si v rámci prvního kola připsal dva góly a asistenci. "Osobně jsem nevěděl, do čeho jdeme, protože 2. ligu jsem v téhle části nehrál. Co jsme chtěli celou přípravu, to jsme do zápasu přenesli. Máme v týmu výborné hráče a fungovalo nám to. I když to párkrát vypadalo, že má soupeř převahu, byla jen optická. My jsme v pásmu hráli to, co jsme potřebovali," vrací se Petr Hučko ke středeční výhře 5:2 v Moravských Budějovicích.

"Dnešní hokej je o tom, že hráči musí chodit před branku, když bek dostane puk na modrou čáru," popisuje Petr Hučko situaci, ze které dal důležitý gól na 2:1. Střela Martina Parýzka se k němu odrazila a písecký střelec ji uklidil do sítě: "Zkoušíme to i v tréninku. "Parez" to výborně vystřelil a já jsem do toho z otočky bouchnul. Při mém druhém gólu Honza Sýbek výborně zatáhl puk, dal mi to mezi kruhy, kde jsem si mohl dovolit i kličku. Bránící hráč na to už nezareagoval".

Popisuje i zvláštní atmosféru kolem špatného ledu v aréně žihadel. "Bylo i jiné rozbruslení, na které se šlo dřív. Ale pro obě strany to bylo stejné, na to se nemůže nikdo vymlouvat," říká Petr Hučko.

Zároveň zve diváky na první domácí duel v sobotu od 17.30 proti Žďáru nad Sázavou. "Budeme se snažit makat, dáme do toho všechno. Chceme mít z hokeje radost, mít vlastní identitu, těšit lidi a vyhrávat," dodává Petr Hučko.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy