Kovář, Francouz, Štěpánek... Reprezentační gólmani společně potrénovali v Písku!

V pondělí 26. června se na ledě píseckého zimního stadionu sešla opravdu mimořádná sestava. Do tréninkové jednotky trenéra Václava Pipka a brankáře Jekatěrinburgu Jakuba Kováře, píseckého odchovance, se přidal i jeho mladý kolega ze stejného týmu Leonid Fomin. V Písku ale společně trénovali i reprezentanti Jakub Štěpánek a Pavel Francouz.

Vskutku unikátní sestava se dala dohromady díky Jakubu Kovářovi. Tak například mladík Leonid Fomin zatím chytal v juniorské soutěži v dresu Jekatěrinburgu. Letos by jedenadvacetiletý brankář chtěl nakouknout i do A-týmu v Kontinentální hokejové lize. A tak když viděl na internetu tréninky svého budoucího parťáka Jakuba Kováře, neváhal a chtěl dorazit také.

Jak připomíná trenér brankářů Václav Pipek, gólmani před odlety do svých zahraničních angažmá využili ledové plochy k tréninku v Písku. Když je navíc oslovil kamarád z reprezentačního dresu Jakub Kovář, k domluvě nebylo daleko. Pavel Francouz v minulé sezóně vyhrál statistiky úspěšnosti zákroky v základní části KHL v dresu Čeljabinsku. Zajímavostí bylo, že se při tréninkových jednotkách potkal na ledě s Jakubem Kovářem, který s 55 zápasy stanovil v Čerepovci rekord v počtu odchytaných zápasů v sezóně.

Teď má Kovář namířeno zpět do Jekatěrinburgu, odkud do Čerepovce před minulou sezónou přešel. V Písku stihl během přípravy s Václavem Pipkem uspořádat i dva kempy pro mladé gólmany. Výbornou reklamou pro písecký zimní stadion je i příprava dvojnásobného medailisty z mistrovství světa Jakuba Štěpánka. Ten minulou sezónu načal v Pardubicích, odkud se přesunul do finského klubu Lukko Rauman. „Je to zážitek, mít na ledě tři reprezentační gólmany,“ řekl trenér Václav Pipek. A aby toho nebylo při pondělním tréninku málo, na své kamarády se přišel podívat útočník Jan Kovář – písecký odchovanec, který se z extraligové Plzně propracoval do ruského Mangnitogorsku a letos byl vyhlášen železným mužem KHL.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy