Představení Velkých Popovic: Sezonu měly podobnou, jako Písek

Prvním soupeřem v kvalifikaci o postup do II. ligy bude tým HC Slavoj Velké Popovice, který se stal vítězem středočeské krajské hokejové ligy. V kvalifikační skupině B měl ještě nastoupit Náchod z východu Čech, ale ten nakonec účast odřekl. V následujícím článku přinášíme krátké přiblížení soupeře, s nímž se písečtí hokejisté utkají o právo bojovat s vítězem druhé skupiny o postup do II. ligy. První zápas s Velkými Popovicemi sehraje Písek venku v neděli 15. března od 18 hodin. Druhý zápas pak začne v neděli 22. března od 17 hodin na zimním stadionu v Písku.

Střípky z historie

Počátky velkopopovického hokeje sahají do roku 1929. První umělá ledová plocha vznikla ve Velkých Popovicích v roce 1972. V roce 1986 pak byly dokončeny práce na zastřešení. Hokejový klub má tři mužstva přípravek, čtyři mužstva žáků, dorost, juniory, seniory A a B a starou gardu. Velké Popovice jsou nejmenší obcí v republice, kde se hraje celostátní Liga juniorů, od sezóny 2005-2006 i nejvyšší soutěž žáků. Popovický stadion má kapacitu 900 míst, z toho je 600 k sezení.

Pomalý rozjezd, nakonec titul

Stejně, jako písecký tým, nevstoupili do letošního ročníku soutěže zrovna ideálně ani hokejisté středočeských Velkých Popovic. Z prvních devíti kol šestkrát prohráli a získali pouhých sedm bodů. Od desátého kola v polovině listopadu je ale dokázala porazit jen Mladá Boleslav B na konci ledna. Do vyřazovacích bojů šly Velké Popovice, stejně jako Písek, z druhého místa. Základní část soutěže vyhrál s velkým náskokem Mělník.

V play-off bez prohry

Středočeský krajská hokejová liga hraje vyřazovací boje jiným systémem, než třeba ta jihočeská. Místo sérií na vítězné zápasy absolvují týmy dvojzápasy, z nichž určí vítěze celkové skóre. Stejně, jako teď v kvalifikaci. Velkopopovický Slavoj v prvním kole play-off vyřadil Příbram, poté si jasným poměrem poradil s Jesenicí a ve finále stanul tváří v tvář srovnatelně silnému Mělníku. V prvním utkání finále doma vyhrály Velké Popovice 6:3 a na ledě Junioru Mělník remizovaly 3:3. V první fázi kvalifikaci o II. ligu se utkají s Pískem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy