Junioři slaví tři body z Ústí!

Písečtí junioři po dvou neúspěších slaví hodně cennou výhru. V pátek zvládli náročný extraligový zápas na severu Čech, kde přehráli druhý celek tabulky z Ústí nad Labem. Po výhře 5:3 se tak Králové z Písku posunuli na třetí příčku a potvrdili svou příslušnost k nejlepší čtyřce, která si zahraje play-off.
REDSTONE Extraliga juniorů, 28. kolo, pá 17.1.2020, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústí nad Labem
Písek
3:5
0:0, 3:3, 0:2
Ústí nad Labem: Kmoch – Šešina, Stuchlý (A), Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Janoušek (A), Brandner, Šindelář, Harkabus (C), Průša, Hampl, Kušej, Čermák
Písek: Buchta – Tampier, Kulvejt, Najman, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Kocour – Novotný (C), Egert, Petřík, Hrakholski, Karbulka, Krýner, Lamač, Kovařík, Brož

O první třetině utkání s Pískem by se dalo mluvit jako o zahřívací fázi. Oba týmy nebyly příliš aktivní na kotouči a když už se dostaly k zakončení, téměř nikdy z něj nevyšla střela, který by výrazně ohrozila jak Petra Kmocha v domácí brance, tak Petra Vojtěcha Buchtu v brance soupeře. V závěru měl navíc Slovan šanci v podobě dvojnásobné přesilovky. Ani ta ale na gólovém stavu nic nezměnila a po první periodě odcházely oba týmy do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá perioda začala rychlým náporem Písku na ústeckou branku. S tím si ale gólman Kmoch dokázal poradit a tak první branka utkání padla na opačné straně. Z brejku otevřel skóre ústecký Tomáš Stuchlý. Skoro by se zdálo, že tento gól byl pro Ústečany elixírem života, ale studená sprcha přišla příliš rychle. Písek totiž góly Kryštofa Kovaříka, Jiřího Egerta a Jana Karbulky nejenže otočil skóre, ale navýšil ho i na celkem pohodlný náskok.

Pak ale už úřadovali hráči Slovanu. Pouhých 31 vteřin po píseckém gólu zmrazil soupeři úsměv na tváři Tomáš Stuchlý a o vyrovnaní se v poslední půlminutě postaral po povedeném samostatném úniku Vít Šindelář. Šance obou týmů na výhru tak byly i před poslední periodou stále otevřené.

Závěrečné dějství přineslo zprvu celkem velký tlak Píseckých na branku Slovanu, který ovšem narážel na připraveného Petra Kmocha. Ten odolával náporu soupeře celkem dlouho a dlouho se tak držel vyrovnaný stav. Zlom přišel až v 48. minutě, kdy v souboji jeden na jednoho vyzrál na brankáře Ústí Matěj Novotný.

Byli to ovšem hráči domácího týmu, kteří se vehementně snažili o vyrovnaní. Velkou příležitost měli v přesilovce v samém závěru zápasu. Do poslední půlminuty navíc nastoupili domácí bez gólmana. To se ale minulo účinkem, naopak Milan Petřík definitivně pojistil výhru Písku doklepnutím do prázdné branky dvě vteřiny před koncem. Tři body tak putovaly do jižních Čech.

Ohlasy trenérů

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Sice jsme prohráli a nemáme body, tak si myslím, že to kluci zvládli dobře. Hráli jsme na čtrnáct lidí, z toho s třemi hráči z dorostu. Dobře z nich zahrál Průša. Písek měl ale zkušenější hráče a to rozhodlo. My tak musíme vyhrát v neděli ve Žďáru.

Radek Volf (IHC Králové Písek): Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Myslím si, že jsme byli lepší, bruslivější, i souhra nám vycházela lépe. Bohužel ale za stavu 3:1 jsme domácí dvěma chybami dostali do hry. Ale mrzelo by mě, kdybychom nevyhráli za tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy