Hattrick Jaroslava Rajskuba pomohl dorostencům k vysoké výhře

Po včerejším duelu s Pelhřimovem čekala na písecké dorostence další složitá prověrka. Na písecký led totiž dorazila Ledeč nad Sázavou, která dokáže svého soupeře vždy překvapit. Ihned první dvě střely v podstatě rozhodly o osudu zápasu, který nakonec skončil 6:2 pro naše dorostence. K vidění bylo spoustu nádherných branek a také hattrick Jaroslava Rajskuba, který Písku pomohl k tak vysoké výhře. Nutno pochválit také excelentního brankáře Štěpána Malečka, který svůj tým držel do posledního okamžiku.
Liga dorostu, 13. kolo, ne 20.1.2019
Písek
Ledeč
6:2
3:1, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 1. Rajskub, 3. Kašpar (Velíšek), 20. Lechnýř (Wimmer), 38. Rajskub, 42. Pešek (Wimmer), 54. Rajskub - 8. Sedláček (Čapek), 50. Sedláček. Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 4:2, navíc Jindra OS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 48.
Písek: Maleček - Dušek, Velíšek, Brousil, Časta, Rajskub, Kozák - Pešek, Wimmer, Kudrna, Lidinský, Novotný, Lechnýř 'C', Kašpar
Ledeč: Novák (Menšík) - Doležal, Chladová, Jindra - Voda, Partl, Brothánek, Čapek, Panský, Janko, Sedláček 'C', Hoskovec

Vstup do zápasu jako z říše snů! První dvě střely našly cestu do sítě! Nejprve se prosadil Jaroslav Rajskub a vzápětí Pavel Kašpar, který zakončoval krásnou kombinaci. Po těchto velmi rychle vstřelených brankách se hlavně bojovalo o střední pásmo, kde se strávilo celkově v celém zápase spoustu času. Ledeč ale dokázala vstřelit kontaktní branku! Čapek vypálil na brankáře Malečka, který helmou vyrazil puk před sebe, ale na dorážku Miroslava Sedláčka byl krátký. Krátce na to dostala Ledeč výhodu přesilové hry, kde nebýt skvělého zákroku brankáře Malečka proti jedovaté střele Partla mohl být stav již vyrovnaný. Ledeč postupně nabírala na aktivitě, ale dvacet vteřin před koncem první třetiny se prosadil Josef Lechnýř. Tato branka byla téměř totožná s první brankou hostujícího celku.

Druhá třetina sotva začala a Josef Lechnýř se prodral přes obránce až k brankáři, který ho však skvěle vychytal. Druhá část nebyla pro oko diváka příliš přívětivá, neboť oba celky hodně chybovaly a každé pokusy o útočnou akci skončily u soupeře. Ve druhé polovině druhé třetiny se Ledeč dostávala do šancí a začala pomalu nahlodávat píseckou obranu. Největší příležitost měli hosté tři minuty před koncem, když se střela od jednoho z útočníků odrazila od tyče na brankovou čáru, kde kotouč chvíli poskakoval. Nakonec domácí obránce poslal puk do bezpečí. Nedáš, dostaneš! Písečtí hokejisté totiž dokázali krátce po této obrovské příležitosti hostů skórovat! Prudká střela Jaroslava Rajskuba překvapila brankáře Nováka.

Ve třetí třetině Písek na svého soupeře doslova vlétl a to si zasloužilo i náležitou odměnu v podobě gólu. Štěpán Pešek vydoloval kotouč v brankovišti a poslal ho za brankovou čáru – 5:1! Ledeč ovšem udeřila v oslabení a snížila na rozdíl tří branek. Autorem branky v oslabení je Miroslav Sedláček, který už jednu branku vsítil. Jaroslav Rajskub zkompletoval hattrick! Tento šikovný bek má určitě rád českého útočníka Filipa Chytila ve službách New York Rangers, neboť se dostal z vlastní třetiny až před brankáře hostů a parádně skóroval stejně jako již zmíněná vycházející hvězdička NHL v posledních zápasech.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy