Dorost navázal na své starší kolegy a připisuje si tříbodový zisk

Dorostence čekal velmi náročný úkol. Po včerejší prohře 8:6 se musel co nejrychleji vzpamatovat a připravit se na domácí utkání proti HC DDM ČB. Parádní vstup do zápasu byl klíčovým momentem celého utkání. Po první periodě svítilo na tabuli 3:0 pro domácí a hosté se už jen velmi těžce vraceli do hry. Domácí si své vedení pohlídali a s přehledem svého soupeře přehráli. S postupujícím časem se začalo hrát více agresivně a k vidění bylo spousta srážek a pádů. Písečtí hokejisté zopakovali včerejší gólovou kvótu, která jim k vítězství bohatě stačila.
Liga dorostu, 8. kolo, ne 7.10.2018
Písek
DDM ČB
6:2
3:0, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 1. Wimmer (Lechnýř, Velíšek), 7. Kocour (Velíšek), 9. Lechnýř (Wimmer), 39. Lechnýř (Velíšek), 47. Kocour (Velíšek), 59. Rajskub - 40. Vokůrka (Štrobl, Plechinger), 41. Matásek (Krejníková). Rozhodčí: Jílek - Tuháček, Častoral. Vyloučení: 3:4. Diváci: 46.
Písek: Maleček - Tesař, Horejš, Kocour 'C', Rajskub, Wimmer, Lidinský, Lechnýř 'A', Kašpar, Bečvář, Kudrna, Novotný J., Velíšek
DDM ČB: Kalista - Melichar, Ondřích, Baier, Štrobl, Čevora, Plechinger, Nosek, Krejníková, Vokůrka, Matásek, Silný

Lepší vstup do zápasu si dorostenci hájící barvy Písku přát nemohli. Ihned v první minutě se bekhendovou střelou prosadil David Wimmer. Písek byl aktivnějším celkem a svého soupeře nepouštěl k puku. Kapitán Písku Tomáš Kocour vystřelil puk na brankáře, který si nešťastně srazil kotouč do brány. Domácí zahrozili i v přesilové hře. Nejdříve Hořejš orazítkoval horní tyč a pár vteřin před konce trestu se nádherně prosadil Josef Lechnýř, kterého našel parádní zadovkou Wimmer.

I druhá třetina byla v písecké režii. Domácí byli mnohem více aktivnější na puku a tým z Českých Budějovic se pouze bránil a snažil se znepříjemnit hru domácím. Obrovskou šanci ke snížení stavu měli hosté při dvojnásobné přesilové hře 5 na 3, ale Písek tuto krušnou chvíli zvládl a nenechal si vstřelit gól. Písečtí se nakonec znovu prosadili. O čtvrtou trefu se postaral již podruhé Lechnýř, ale vzápětí se povedlo poprvé skórovat i dorostencům v rudém. Malečka překonal útočník Jakub Vokůrka.

HC DDM ČB chtěl ještě zabojovat a zvrátit nepříznivý stav duelu a začátek úkolu se povedl na výbornou, neboť krátce po úvodním buly zamířil do spodní části brány Pavel Matásek, jehož přesný projektil rozvlnil síť. Dobrá poziční hra domácích v útočném pásmu vyústila v branku, když brankář DDM neviděl letící kotouč od Kocoura a dorostenci Písku už mohli pomalu začít slavit. V závěru klání se ještě prosadil Jaroslav Rajskub, který soupeřovo obranou projel jako nůž máslem a pohotově zavěsil.

Pro dorostence Písku se jedná o druhou a velmi důležitou výhru v sezóně. Čtyřmi body se blýskl Martin Velíšek (0+4), který připravoval šance pro své spoluhráče. Další utkání dorostence čeká přesně za týden na ledě Vlašimi.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy