Tuhá dorostenecká bitva ! Písek prohrál s rezervou Motoru o gól

Jihočeské derby mezi Pískem a Motorem nabídlo vskutku zajímavou podívanou. Milovníci fyzického hokeje si přišli na své, neboť tento zápas byl spíše o síle a o tom, kdo ustojí tvrdý souboj u mantinelu. Domácí Písek měl za úkol potrápit favorita a pokusit se o napravení reputace z posledních dvou nevydařených utkání. Svěřenci Petra Hučka začali aktivně a zkraje zápasu mohl poslat svůj tým do vedení po samostatném úniku Tesař, ale v rozhodující chvíli mu kotouč sjel z hole. Další větší akce domácích už přeci jen skončila v síti! – Josef Lechnýř vyslal pumelici od modré, která se odrazila od betonů brankáře a Petr Lidinský se z následné dorážky nemýlil. Motor stihl do konce první třetiny srovnat, když se po kombinaci Kotous - Braun prosadil druhý jmenovaný. Co se druhé periody týče, tak se tlak Motoru postupně zvyšoval a v polovině třetiny už mohl jít do vedení po gólu Korndorfera v přesilové hře. Písek si i přes velký tlak hostujících hokejistů dokázal vytvořit nějakou tu šanci. Brankář Motoru Patrik Máca doslova ukradl gól Martinu Velíškovi z hole. Při hře 4 na 4 unikl domácím obráncům Daniel Kotous, který vsítil třetí branku svého týmu. Do třetí části vstoupil Písek s tím, že musí začít makat na 110% pokud chce s vývojem zápasu ještě něco udělat. Českobudějovický Motor však pevně bránil veškeré útočné výpady domácích, ale šest minut před koncem nádhernou střelou poslal svůj tým do hry Jaroslav Rajskub. Hokejisté Motoru zdramatizování utkání zabránili a odvážejí si těsnou výhru 3:2. Vyzdvihnout se hlavně musí brankář žluto-modrých Štěpán Mareček, který svůj tým držel ve hře od začátku až do konce. Pro dorostence IHC se jedná o třetí prohru v řadě. Tentokrát se ale nemají mladíci od Otavy za co stydět.
Liga dorostu, 6. kolo, ne 30.9.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Č. Budějovice B
2:3
1:1, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 12. Lidinský (Lechnýř), 55. Rajskub (Horejš, Velíšek) - 18. Braun (Kotous), 30. Korndorfer (Dohnal), 37. Kotous (Srnec). Rozhodčí: Čáp - Mitáš, Mašek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Maleček - Tesař, Horejš, Kocour 'C', Rajskub, Pešek, Lidinský, Lechnýř, Kašpar, Dušek, Velíšek, Kudrna
Č. Budějovice B: Máca - Bůžek, Schmidtmayer, Srnec, Dohnal, Panoch, Tušl, Hohenberger, Plášil, Schuppler, Korndorfer 'C', Kotous, Řehout, Braun, Ondřich, Dubský, Tauer, Bukovský

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy