Písek i napodruhé zvládl utkání s David Servisem!

K odvetnému přátelskému utkání přicestoval do Písku českobudějovický David Servis, který chtěl odčinit dvoubrankovou porážku z minulého týdne. Vítězství si ale i tentokrát připsali svěřenci trenéra Karla Herra. Utkání skončilo opět rozdílem dvou branek. Celý zápas se odehrál ve vysokém nasazení a od obou týmů bylo vidět spoustu gólových příležitostí a rovněž skvělých zákroků od obou brankářů. David Servis dlouho pošilhával alespoň po remíze, ale domácí Písek si dokázal těsné vedení pohlídat a nakonec odskočit na rozdíl dvou branek. Za IHC se prosadil obránce Tintěra, útočníci Sýbek s Jabůrkem, který zaznamenal dvě branky. Za hosty se prosadili Bárta s Šuhajem.
Přípravné zápasy A-týmu 2018/2019, 0. kolo, po 13.8.2018, Zimní stadion Písek
Písek
David Servis ČB
4:2
1:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 7. Sýbek, 24. Jabůrek (Novák, Tintěra), 36. Tintěra (Sýbek), 50. Jabůrek (Novák) – 27. Bárta (Ferebauer), 42. Šuhaj (Šulčík). Vyloučení: 8:5. Diváci: 155.
Písek: Kříž – Hanus, Červinský, Hora, Tintěra, Kodad, Houdek, Parýzek, Turek - Sýbek, Koupal, Urbanec, Volf, Vlček, Hučko, Novák, Jabůrek, Rod, Stauber, Strnad
David Servis ČB: Klestil (40. Marek) – Michal, Macháček, Radoš, Škopek, Kubeš, Grauer, Ferebauer, Šulčík, Šuhaj, Bárta, Schmitmayer, Bárta, Káník, Rolínek, Krohus, Kaisler

Písek se v utkání rozjížděl pomalu a v úvodu musel čelit dvěma přesilovým hrám soupeře. Sok z krajské metropole je ale nevyužil. V sedmé minutě domácí poprvé udeřili - do otevřené obrany si to namířil Jan Sýbek, který nic nevymýšlel a z levé strany vymetl šibenici extáborského gólmana Klestila. David Servis promarnil několik šancí na vyrovnání a na konci prvního dějství se ještě strachoval při tutovkách Písku.

Druhou třetinu načal druhý gól domácích - trefil se Roman Jabůrek. Letní posila si sjela před branku a důraznou střelou zvýšila vedení na 2:0. Ve 27. minutě se hostům podařilo snížit. Bárta využil okna v písecké obraně a hnal se sám na Kříže. První střelou neuspěl, ale z dorážky uklidil kotouč za jinak velmi dobře chytajícího brankáře Písku. Čtyři a půl minuty před koncem druhé třetiny si svěřenci trenéra Herra vzali dvoubrankové vedení zpět. Další nováček u Otavy, obránce Roman Tintěra, si mezi kruhy dovolil parádičku a obloučkem si přehodil hokejku bránícího hráče, v předbrankovém prostoru si puk dokázal najít a pověsil ho pod hodní tyčku.

Do hry vrátil Servismany písecký odchovanec Jakub Šuhaj, který ve druhé minutě poslední třetiny uspěl s dorážkou, která prošla až za brankovou čáru. Budějovičtí hráči pak pořádně nakopli motory a usilovali o vyrovnání. Klid na domácí hokejky ale vrátil Roman Jabůrek, když po pěkné akci propasíroval puk pod betony brankáře Marka, který se na třetí třetinu postavil do hostující branky. O pár minut později domácí obrana tahala za záchrannou brzdu. Podražený Schmidmayer mohl snížit z trestného střílení, ale proti jistému Křížovi neuspěl. Střela na vyrážečku neměla nárok na úspěch. Závěr zápasu ještě okořenil pěstní souboj kapitána Písku Martina Parýzka s hostujícím Bártou.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy