Mladší dorost má cenný skalp! Porazil rezervu Pardubic

K řece Otavě přijela rezerva Pardubic, které v současné době patří druhá příčka skupiny. Papírový favorit dlouhou dobu vedl, avšak pátý Písek se do poslední minuty nevzdával a sehrál s Pardubicemi vyrovnanou partii. První třetina ukázala, že zápasu bude chybět patřičný náboj, ale druhá a třetí dvacetiminutovka nabídla přesný opak. Šedesát minut na určení vítěze nestačilo a o něm musela rozhodnout dovednostní soutěž - samostatné nájezdy. V této disciplíně uspělo mužstvo od Otavy a na své konto si připisuje cennou výhru.
Mladší dorost, 18. kolo, so 10.3.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Pardubice B
5:4sn
1:2, 1:1, 2:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 16. Matašovský (Řezáč), 26. Lechnýř (Wimmer), 46. Kovanda, 51. Matašovský (Kacbunda), rozh. náj. Polák - 9. Pulpán (Divíšek, Novotný), 15. Novotný (Votava, Pulpán), 22. Hykl, 53. Hykl (Divíšek). Rozhodčí: Zíka - Macháček, Mitáš. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 76.
Písek: Hořejší (Maleček) - Kacbunda, Kocour, Řezáč "C", Polák, Kurfurst - Wimmer, Dráb, Smola, Suchan, Lechnýř, Matašovský, Kovanda, Žák
Pardubice B: Ševčík - Vašíček, Chabada, Votava, Pokorný, Landsmann, Novotný, Valkoun, Chalupník, Divíšek, Hykl "C", Pulpán

Úvodní dvacetiminutovka byla pro oko diváka slabší, než dvě následující, ale i tak jsme v první části viděli branky. Do vedení se dostala rezerva Pardubic zásluhou Matěje Pulpána, který inkasoval parádní přihrávku od svého spoluhráče ve středním pásmu a sám se řítil na brankáře Písku. O další branku se rovněž postaraly Pardubice, když se v početní výhodě prosadil Adam Novotný. Čtyři minuty před první sirénou se prosadil i domácí Písek, když Marek Matašovský dal pěknou branku z levého kruhu.

Ihned v první minutě druhé třetiny dostal Písek výhodu přesilové hry, ale ta přinesla spíše více škody, než užitku, protože se prosadily Pardubice. Brankář Filip Hořejší zaváhal a vyjel ven z brány pro puk, ale hostující Milan Hykl byl o krok dřív u kotouče, který následovně bez problému poslal do sítě. Druhý pokus Písku byl už úspěšnější. V přesilové hře se trefil z levého kruhu přesně Josef Lechnýř. V polovině utkání dostal zápas parádní náboj a bylo k vidění spousta šancí, přečíslení a především zákroků brankářů, kteří svůj tým v mnoha případech podrželi. Sedm minut před druhou sirénou ujel všem jeden z hráčů Pardubic, ale brankář Hořejší nepustil puk za svá záda. Obrovskou příležitost měl hostující Tomáš Divíšek, který v přesilové hře trefil konstrukci písecké brány.

Aktivita na obou stranách zdobila třetí třetinu. Písek se konečně dotáhl na Pardubice, neboť se skvěle prokličkoval až k brankáři Jan Kovanda, kterému nedal šanci. Okamžitě po vstřelené brance měl domácí Písek tři vyložené příležitosti, ale brankář Pardubic Adam Ševčík se vyznamenal. Velkou radost měli hráči Písku, protože se jim povedlo vstřelit branku, která je poslala do jednobrankového vedení ! Nahození Štěpána Kacbundy tečoval Marek Matašovský a kotouč se dostal za brankovou čáru. Pardubice se však nevzdávaly a bojovaly do poslední chvíle. Nakonec se stav znovu srovnal zásluhou Milana Hykla.

Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byl úspěšnější tým od Otavy a tým z Pardubic si odváží zasloužený bod. Utkání rozhodl Lukáš Polák.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy