Písek uhájil těsné vedení a do sbírky si tak mohl přidat skalp Kadaně

Po nepříliš vydařeném utkání v Litoměřicích si naši hokejisté mohli napravit reputaci v domácím zápase proti Kadani. To se jim také podařilo. Po trefách Ferebauera a Pšurného to vypadalo na zisk tří bodů, ovšem šest minut před koncem Mazanec zdramatizoval zápas svým gólem. Písek své těsné vedení uhájil až do konce utkání a mohl si tak připsat další tři body, tentokrát za výhru 2:1.
1.liga ČR, 30. kolo, po 20.12.2010
Písek
Kadaň
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 12. Ferebauer (Dragoun), 40. Pšurný (Zdráhal, Výborný) - 54. Mazanec. Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 768. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Písek: Hrubec – Kalečík, Tůma, Vráblík, Výborný, Vomela, Všetečka – Pšurný, Zdráhal, Ferebauer – Polodna, Slavík, Dragoun – Červený, Fadrný, Ježek.
Kadaň: Závorka – Schmidt, Mašek, Brňák, Hlouček, Mazanec, Révay, Zmeškal, Novák, Ton, Eiselt – Boušek, Rohan, Charousek – Mikula, Balázs, Stoklasa – Mužík, Klíma, Bečvář
Jako první zahrozili Severočeši. Rychlou kombinaci zakončoval Balast, Hrubec zasáhnul lapačkou. V následujících minutách měli kadaňští hokejisté puk častěji na hokejkách, než domácí, ale písecká defenzíva je k vážnějšímu ohrožení brány nepustila. V osmé minutě se Polodna prokličkoval až před Závorku, ten jeho zakončení vyrazil ramenem. V polovině první třetiny Hlubuček našel před bránou zcela volného Bouška, jehož střelu bez přípravy vychytal písecký brankář. V čase 11:06 domácí otevřeli skóre. Dragoun přihrál do jízdy Jiřímu Ferebauerovi, který přesnou střelou k levé tyči poslal Písek do vedení 1:0. V osmnácté minutě Boušek obkroužil píseckou bránu a poté i nebezpečně zakončil, Hrubec udržel čisté konto. O minutu později si domácí vypracovali dvě střelecké pozice, ale ani jedna neskončila za Závorkovými zády.

Úvod druhé periody mnoho pohledných akcí nepřinesl a tato část hry by se dala zhodnotit spíše jako defenzivní. S přibývajícími minutami se hra zrychlila a k vidění byly i šance, oba gólmani ovšem všechny pokusy soupeřů pochytali. V polovině druhé části hosté zavařili v píseckém brankovišti. Akci zakončující Eiselt ovšem v rozhodující moment upadnul a ze šance tak nebylo nic. Od poloviny zápasu se hra hodně kouskovala a hru přerušovala častá přerušení. Ve třicáté osmé minutě měl dobrou střeleckou pozici Červený, naštěstí pro Kadaň netrefil kotouč. V čase 39:39 domácí odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. Zdráhal křižnou přihrávkou našel Michala Pšurného, který z první zamířil přesně pod horní tyč, 2:0.

Na začátku třetí třetiny Ton uháněl na brankáře, ale zastavil ho Vomela výborným obranným zákrokem. Ve čtyřicáté čtvrté minutě měl Červený na hokejce třetí gól Písku, z bezprostřední blízkosti ale nastřelil beton Závorky. Za tři minuty domácí nabídli Kadaňským přesilovou hru 4 na 3. Hosté ji ale nesehráli vůbec dobře a svého soupeře téměř k ničemu nepustili. V padesáté čtvrté minutě Charousek ujížděl sám na brankáře a po faulu na kadaňského útočníka rozhodčí nařídili trestné střílení, kterého se ujal sám postižený Střelou na Hrubce ovšem nevyzrál. V čase 53:57 se hosté poprvé prosadili. Martin Mazanec vyslal od modré čáry projektil, na který domácí brankář neviděl a puku nedokázal zabránit v cestě do brány, 2:1. V závěrečných minutách si hosté vytvořili tlak, který navíc umocnili hrou bez brankáře. Přibližně dvacet vteřin před koncem ale tlak zastavilo vyloučení hostujícího hráče. Do konce třetí třetiny se již skóre nezměnilo a tak Písek dokázal porazit Kadaň těsně 2:1.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): Zápas se mi hodnotí dobře, protože jsme získali další důležité body. V utkání rozhodla bojovnost a vůle po vítězství. Hráči na ledě nechali opravdu všechno a myslím, že touto výhrou jsme tak trochu i odčinili porážku z předešlého utkání. Jediné, co nás mrzí, je zranění obránce Tůmy, kvůli kterému jsme zápas dohrávali na pět obránců. Jinak jsem ale naprosto spokojen.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaně): V první třetině jsme měli několik slibných příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Ihned poté nám domácí dali gól na 1:0. Ve druhé části jsme dokázali ustát dvojnásobné oslabení. O, to víc zamrzela inkasovaná branka dvacet vteřin před koncem druhé třetiny. Stav 2:0 byl de facto rozhodující, protože dnes domácí urputně bojovali, bránili a my jsme se nemohli probojovat do střeleckých pozic. Sice se nám podařilo snížit na 2:1, ale víc jsme toho nestihnuli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy