Písek oškubal Kohouty

K důležitému vítězství, které je udrželo ve špičce tabulky, nakročili Písečtí bez bázně. První třetinu derby v Táboře vyhráli jednoznačně 3:0 a i po druhé dvacetimnutovce zářila na světelné tabuli u počtu domácích branek nula. Naproti tomu hosté měli přesných zásahů na svém kontě už pět. V poslední části sice Kohouti dvěma brankami zkorigovali, šestý zásah v podání Veselého je ale definitivně srazil do kolen. Konečná úprava na 3:6 už příliš neznamenala. Ve žlutém dresu nejvíce bodově řádili dva mazáci - David Míka a Jan Maroušek. Oba si připsali gól a dvě asistence. Hlavně druhý jmenovaný tak podtrhl sérii dobrých výkonů v předchozích zápasech a nadělil si dárek k nedělním třicátinám.
O zbylé góly IHC se postarali Řehoř, Kubeš a Kořánek.
Doplněno o hodnocení trenéra Miroslava Šperla.
2.liga ČR sk. STŘED, 20. kolo, so 26.11.2005
Tábor
Písek
3:6
0:3, 0:2, 3:1
Branky: 41. Adamec (Ševčík), Dvořák (Györi), 54. Györi (Brož, Matouš) - 5. Míka (Maroušek, Pošmourný), 13. Maroušek (Míka, Hauer), 18. Řehoř (P. Procházka, Kořánek), 29. Kubeš (Květoň), 36. Veselý (Řehoř), 53. Veselý (Míka, Maroušek).
Písek: Pinkas - Veselý, Michal Procházka, Pavel Procházka, Oranský, Filip Procházka, Hauer - Míka, Maroušek, Pošmourný - Květoň, Mikeska, Kubeš - Kořánek, Kašpar, Řehoř

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Přestože jsme měli opět problémy se složením obrany, kdy nám chyběli 4 beci (kvůli trestu Neckář a kvůli zranění Pindiak, Peroutka a Svoboda), tak jsme přistoupili k tomu utkání velice zodpovědně. Zejména jsme perfektně bruslili a dařilo se nám i střelecky, což se promítnulo i ve skóre 3:0. Ve druhé třetině jsme pokračovali v dobrém hokeji a zvýšili jsme až na 5:0. Na začátku třetí třetiny domácí dohrávali přesilovku, na jejímž konci se jim podařilo vstřelit první branku. I další góly přidali v našich oslabení, kdy jsme si počínali znovu nekoncentrovaně, naše čtveřice se pokaždé nechala rozhodit. Pak nás uklidnil 5:2 gól Veselého na 6:2, což zápas definitivně rozhodlo. Musím ale říct, že domácí na nás neměli, hlavně po té bruslařské stránce, naše vítězství mohlo být i výraznější. Sice jsme šest gólů vstřelili, ale další šance jsme spálili. Výborně opět zachytal Pinkas, který byl pro domácí velkou překážkou.

K utkání byl již připravený útočník Holec, ale ještě nenastoupil, ve středu už bude hrát po trestu Neckář, další obránce Svoboda již s námi trénuje, ale ještě to zranění cítí, takže se bojíme, aby si to v zápase neobnovil. Na marodce tak stále zůstávají Štefan, Pindiak a Peroutka.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy