Poslední Hradec v Písku neskóroval

Zápas s posledním celkem tabulky byl ze strany Píseckých jasnou záležitostí, hosté se bez posil z Pardubic na gól nezmohli. Aktivní hra domácích přinášela řadu šancí, ovšem bez gólového efektu. Branky Písku dávali v první třetině Filipi a v poslední části Nedorost.
1.liga, 25. kolo, st 11.12.2002
Písek
Hradec Králové
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Oba dva póly tabulky mohli v krátké době porovnat písečtí hokejoví fanoušci. Před týdnem se na zdejším stadionu představili hokejisté suverénně vedoucího Kladna a dnes to byli červenožlutí hokejisté z Hradce Králové. A tak se místní divák mohl přesvědčit, že Kladno není na prvním místě náhodou. Naproti tomu dnešní výkon Hradce jasně naznačoval, proč bojuje tento tým na chvostu tabulky. To málo, co hosté předvedli, na body stačit nemohlo a jen výborný Dušek v brance zabránil většímu přídělu. Také písecký brankář Špiler se nenechal zahanbit, udržel si maximální koncentraci celých 60 minut a vychytal svojí pátou nulu v sezóně.

Předchozí zápas těchto dvou týmů skončil vítězstvím Hradce 3:0, a tehdy o zápasu rozhodla výpomoc hradeckým z Pardubic. Dnes posily od perníkářů hostům chyběly, možná i proto zůstala na jejich střeleckém kontě výmluvná nula; posilu z Pardubic měl naopak Písek, který poprvé na domácím ledě představil Bartoně.

Již po několika vteřinách po prvním vhazování se objevil ve slibné palebné pozici královehradecký Bělka, vypálil však nepřesně. Písečtí se poté ujali iniciativy a dobrým bruslením a důrazem v osobních soubojích si vytvářeli šance, žádná ale nebyla pro brankáře hostů Duška nechytatelná. Do zakončení se dostal například Jelen, v 7.minutě sám před odkrytou brankou netrefil plachtící kotouč. Ani Nedorost nedokázal zakončit rychlou kombinaci Píseckých. Až v 9. minutě hosté poprvé vystřelili přesně na domácího brankáře, Špiler ale neměl s pokusem od modré problém. Hosté v této fázi zápasu vylepšili pohyb, což přineslo vyrovnání hry. V 14.minutě po rychlé akci domácího útoku už Dušek kapituloval - Mácha vybojoval puk pro najetého Filipiho, který dostal střelou nad lapačku domácí tým do vedení. Hra byla i nadále vyrovnaná, i hosté si uměli vytvořit příležitost k vyrovnání, vše ale končilo na Špilerových chráničích. Konec třetiny se odehrával před oběma brankami, Dušek i Špiler se ale překonat nenechali.

2.gól

Brankář Hradce Dušek podruhé překonán

Do druhé třetiny opět vstoupili aktivněji domácí hráči. Jejich rychlé kombinace dělaly hradecké obraně potíže, pozorný Dušek píseckým útočníkům skórovat ale nedovoloval. Po šesté minutě si několikrát zaútočili i Hradečtí, ale ani jim se překonat jistého Špilera nepodařilo. Od 7. minuty hráli hosté přesilovou hru, ta se jim ale příliš nevedla, navíc dovolili Míkovi dostat se s pukem do dobré příležitosti, Dušek opět zachránil. Solidně fungující písecká obrana nepouštěla hosty do větších šancí, ty se rodily více na druhé straně kluziště, Šimek ani Vondrka osamoceni nedokázali přehodit ležícího gólmana, který dlouho držel svůj tým nad vodou. Při další přesilovce hostů zatrnulo prořídlým tribunám, puk se neočekávaně odrazil od mantinelu před brankoviště k volnému Jelínkovi, ten ale selhal, čímž nechal vyniknout domácí jedničku. Dušek si na druhé straně také vedl výborně, nebezpečnou přesilovku domácích na konci třetiny přežil s čistým štítem. Písek spoléhal na nahrávky těsně před soupeřovo brankoviště, ty ovšem nebyl schopen nikdo nasměrovat do poodkryté svatyně. Přesilovka jen potvrdila domácí trápení v koncovce a když i hosté na tom byli stejně, odcházelo se podruhé do šaten za stavu 1:0.

V úvodu třetí třetiny přitlačili pro změnu Hradečtí, avšak několik svých vytvořených šancí nevyužili, z úvodního náznaku tlaku vytěžili alespoň přesilovku. Při ní předvedl Špiler kus svého umění, Matějíčkovu ránu poslal vyrážečkou efektně do bezpečí. Také o další přesilovce domácích se diváci přesvědčili, že dnes střelci zkrátka nemají svůj den. V 7.minutě celým stadionem zazvonilo břevno trefené obráncem Chotěborským, poté si zopakovali spolupráci z první třetiny Mácha s Filipim, autor první branky ale díru v brankářově rozkleku nenašel. V 11.minutě se nechali zbytečně vyloučit dva hostující hráči, domácí měli možnost hrát pět na tři, ale pouze 21 vteřin, neboť se jim podařilo podruhé dopravit puk do sítě bezmocného Duška. Zasloužila se o to střela Bartoně a teč Nedorosta. Dusno bylo u Duška stále, protože rozhodčí se rozhodl trestat hradeckou nekázeň a ještě dvakrát se opakovala hra pěti proti třem. Domácí střelci opět zapomněli recept na Duška, ten již žádnou střelu nepustil, poslední šanci hostů na snížení nevyužil autor hattricku z posledního zápasu Frosch, takže utkání skončilo výhrou domácích 2:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (Hradec Králové): Myslím si, že to nebyl špatný zápas, byl rychlý a hodně se bruslilo, to možná díky té zimě... Na nás bylo trochu vidět, že jsme hráli sobota, pondělí a dneska ve středu. Přeci jenom jsme Písku trochu nestačili, ve druhé třetině se to trošku vyrovnalo, měli jsme i gólovky, i když méně než Písek. Náš podržel hodně gólman, ale samozřejmě, nedali jsme gól a proto nemůžeme chtít si tady odsaď ten bod odvést. Ve třetí třetině jsme se i díky rozhodčímu už k ničemu nedostali.

Miroslav Šperl (Písek): My jsme dnes opět rozložili síly na čtyři útoky, takže jsme v zápase měli fyzicky navrch. Je škoda, že jsme nedokázali využít tolik šancí, třeba už jen v první třetině. Hradci zachytal brankář, spoustu střel za něj navíc pochytali hráči v poli. Prostě takové šance jaké jsme měli, se musí proměňovat. Na nás pak byla vidět nervozita, protože se nedařilo odskočit o více gólů. Všechno moc dlouho trvalo, před střelou velké přípravy, pak ti co měli střílet přihrávali, a ti, co měli nahrávat tak stříleli. S hrou jsme docela spokojení, ale s tím zakončováním šancí - to byl propadák. Přesto ty tři body jsou pro nás moc důležité.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy