Písek splnil povinnost, porazil poslední Strakonice

Písek poprvé v sezóně zvítězil doma a to v pikantním derby se Strakonicemi. Ty v Písku nepředvedly příliš kvalitní hokej, domácí si však dlouho nevěděli rady s výborným brankářem Romanem Špilerem. Ten zlikvidoval několik samostatných nájezdů, na čtyři rány – dvakrát Květoně, Kořánka a Kašpara - však nestačil. Za Strakonice nastoupilo kromě Špilera mnoho dalších známých tváří, ke zklamání publika však kvůli horečce nenastoupil veterán v řadách “dudáků“ Roman Žák. Písek tak po dvou vítězstvích konečně začíná v tabulce stoupat a dohánět ztrátu z úvodních nepovedených zápasů.
2.liga ČR sk. STŘED, 6. kolo, so 8.10.2005
Písek
Strakonice
4:1
1:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 11. Kořánek (Peroutka), 23. Květoň (Kubeš), 30. Kašpar (Maroušek), 56. Květoň (Kubeš, Mikeska) - 56. Samek (Nikodém).
Rozhodčí: Fraňo - Fiala, Flégl.
Vyloučení: 12:10, Pošmourný 10min OT - Kloud 10minOT+do konce, Kadlec 10min OT.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 435.
Písek: Pinkas – Pindiak, Procházka Filip, Peroutka, Hauer, Oranský, Procházka Michal, Procházka Pavel – Míka, Kořánek, Maroušek - Mikeska, Květoň, Kubeš - Řehoř, Pošmourný, Kašpar.
Strakonice: Špiler Roman (Burda) - Kloud, Lusk, Kašpar, Habart, Řehoř, Binder - Procházka, Král, Nikodém, Šulčík, Lonsmín, Samek, Kadlec J., Kadlec K., Heindl, Papež.
Do prvního domácího derby se hráči obou mužstev vrhli velmi zostra. Od začátku se střídaly šance jak na straně domácích, tak hostí. První větší šanci nevyužil v 6. minutě po Kubešově přihrávce Květoň, načež o sobě dvěma tvrdými ranami dali vědět strakoničtí Nikodém a Šulčík. V čase 10:42 se v početní převaze od modré napřáhl Michal Peroutka a tečující Milan Kořánek otevřel skóre - 1:0. Ve 14. minutě ujel ve vlastním oslabení Kubeš, ale byl zastaven hostujícím Řehořem.

V úvodu druhé třetiny nevyužili hosté po tečované střele zaváhání píseckého gólmana. Naopak vedení mohl vzápětí na to zvýšil dnes velmi aktivní Květoň, ale přes obranu hostí se k puku nedostal. Na druhý gól zápasu nahrával v čase 22:38 Vladislav Kubeš a Tomáš Květoň teď již úspěšně zavěsil do horního růžku Špilerovy branky.

Ve 24. minutě vybojoval kotouč u hrazení Pindiak a na strakonického brankáře se snesly v rychlém sledu tři nebezpečné střely, gólem však neskončila žádná z nich.

Hrál se rychlý hokej s množstvím osobních soubojů, z nichž vynikl hlavně čistý bodyček mladíčka Kašpara, po kterém se snesl k ledu domácí, o třináct let starší, útočník Maroušek. V polovině utkání špatnou rozehrávkou namazal Samek a Maroušek tak mohl bez problému asistoval u další písecké branky, kterou střílel Václav Kašpar. Vzápětí znovu hrubě chybovala hostující obrana, Jan Řehoř mohl zvýšit vedení, ale pozorný Špiler byl na místě. Poté, když si odpykával na trestné lavici trest Michal Peroutka, zazvonila tyč domácí branky -střílel Marek Kloud.

Ve 32. minutě bojoval za brankou hostí kapitán Kořánek tak srdnatě, že z toho vyplynul osobní trest do konce utkání pro strakonického Klouda. V závěru třetiny se vrhli Strakoničtí do útoku všemi silami, ale neúspěšně.

Do třetí třetiny vstoupili hosté znatelnějším napadáním, což přispělo k častému vylučování na obou stranách. Ve 43. minutě zachránil svůj tým od čtvrtého gólu pohotovým rozklekem Špiler, poté musel na druhé straně kluziště zasahovat Pinkas, a to když se mezi dvěma domácími hráči až k zakončení protáhl Heindl, se svou střelou mezi betony však proti píseckému gólmanovi neuspěl.

Dále následovala série vyloučení a od čtyřicáté sedmé minuty se prakticky skoro nehrálo v plném počtu hráčů. Za zmínku stojí přesilovka domácích 4 na 3, při které si sice hráči vytvořili velký tlak, významnější střelou to však neskončilo.

Poté ve vlastním oslabení ujel Řehoř, blafák do bekhendu ale nezakončil. V 52. minutě měl vyloženou šanci strakonický Kadlec, Pinkas se štěstím kryl. V 56. minutě snížil na 3:1 Václav Samek, ale hned po následném vhazování vrátil Písku tříbrankový náskok opět Tomáš Květoň. Závěr utkání se dohrával velmi emotivně, k dalším brankovým šancím už nedošlo.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý(trenér Písku):
Mistráky jsou o něčem jiném, nebylo to tak snadné jako přípravný domácí zápas, který jsme vyhráli 10:0. To se nám již potvrdilo v několika utkáních, že změna oproti přípravným zápasům je v nasazení, v odpovědnosti, v podstatě ve všech činnostech. Psychické pochody hráčů jsou taky jiné, někdy se nám až nad tím zastavuje rozum, protože, to co tam někdo předvádí... Až říkáme, že to až není normální.... Musíme na tom zapracovat dál, jsme rádi, že jsme doma vyhráli, na derby přišlo i dost lidí, hlavně že se tedy vyhrálo a body jsou doma, snad se od toho odrazíme.... Nám ale s kolegou Šperlem pořád připadá, že hráči hrají doma v křeči, není to uvolněné, musíme zkrátka doufat, že se to zlepší.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy