Smolný den - Písek přišel o body i o hráče!

Písek narazil. Po několika vítězstvích v přípravných zápasech a po jasném přehrání Žďáru poznal Písek skutečnou sílu druhé ligy. Nymburk tradičně okupuje předek tabulky a na píseckém ledě dokázal, že i letos je dobře připraven. Hrál se vyrovnaný hokej, jazýčkem na vahách byl výkon Lukáše Krále. Hráč, který v loňské sezóně v Písku krátce působil, na ledě doslova kraloval, podílel na čtyřech brankách hostů. Střelbu Nymburských opětovali Kubeš a Pošmourný. Ztráta bodů mrzí, ovšem Písek přišel kvůli zranění hned o tři hráče - Veselého, Štefana a Pavla Procházku!
2.liga ČR sk. STŘED, 2. kolo, st 21.9.2005
Písek
Nymburk
2:5
0:1, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 24. Kubeš (Peroutka, Květoň), 44. Pošmourný (Mikeska, Gajovský) - 6. Malý (Král), 21. Dvořák (Král), 30. Král, 51. Král (Jágr), 51. Jágr (Šimek).
Rozhodčí: Dvořák - Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 8:9.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1000.
Zásahy brankářů: 19:23.
Písek: Kubiš – Veselý (do 1.minuty), Pindiak, Peroutka, Svoboda, Procházka Pavel, Procházka Filip, Hauer – Maroušek, Holec, Míka - Řehoř, Kubeš, Květoň - Gajovský, Štefan, Mikeska - Pošmourný.
Nymburk: Novák – Zeman, Kosejk, Kos, Kříž, Krejčík, Bartoníček, Kaulfus – Dvořák, Král, Malý – Culka, Šimek, Pešek – Jágr, Turinský, Lipták.
Filip Kubiš v brance měl vzdorovat útokům Nymburka v čele s bývalými hráči Písku Králem a Šimkem. A od začátku zápasu se vůbec nenudil, práci mu obstarával převážně právě prvně jmenovaný útočník. Lukáš Král se postaral i o první gól zápasu, kdy velmi důrazně zabojoval za mantinelem, nalákal na sebe dva obránce domácích a předložil před bránu zcela volnému Malému. Ten podél Kubišových betonů dal po mnoha letech druholigový gól na píseckém zimáku. 0:1.

Odpovědět mohla záhy nejlepší trojice domácích – Kubeš, Květoň, Řehoř, ale hbitý Kubeš gólmana hostí Nováka nepřehodil. Tato lajna si však dokázala vytvářet tlak i šance, bohužel bez gólového efektu. Hosté dělali problémy hlavně dobrým bruslením a důsledným napadáním rozehrávky domácích, kterým - zvláště bekům - na začátku sezóny puk spíše ještě někdy překážel.

Šance si tak domácí museli vytvářet zvýšeným důrazem, v 9. minutě pálil Pavel Procházka, nosící při absenci nemocného Kořánka kapitánské céčko. V 11. se do šance tlačil opět Kubeš, ale zakončoval do středu branky. Větší nápor domácích přišel ke konci první třetiny, kdy se jim podařilo přesunout hru ze středního pásma do obrany Nymburka.

Písek se dostával do šancí většinou po individuálních akcích, střílel většinou po jedné dvou nahrávkách v útočném pásmu, hostům se však dařilo střely srážet a blokovat, ty které prošly, šly do připravené hrudi mladého Nováka.

Největší šanci na vyrovnání měl v první třetině v přesilovce čtyři na tři David Míka. V 19. minutě chyběl snad centimetr, aby si to puk, ledabyle poskakující na horní tyčce, zamířil do sítě.

Stejně jako začátek první třetiny podcenil Písek i vstup do třetiny druhé. Lajna Míka - Maroušek - Holec propadla a po dalším přesném pasu Krále prostřelil Kubiše ve 23 sekundě Dvořák. 0:2.

Odpovědět mohl hned vzápětí Kubeš, ale dočkal se až při dalším střídání. Ve 24. minutě tečoval nahození Peroutky od mantinelu a nic nevidícího Nováka puk netrefil. 1:2.

Gól Písek nabudil a hosty začal přehrávat. Tedy alespoň ve středním pásmu, před Novákovou branou si toho moc nedovolil. Hosté však dobře a důrazně pokrývali volné hráče domácích a do větších šancí téměř nikoho nepouštěli. Písek se postupně vyšťavil a větší část druhé třetiny odehrál v křeči.

Krize začala při vyloučení Mikesky. Ten už pomalu skákal na led, když nejhezčí akci zápasu předvedl útočník Král. Pohrál si s obráncem před Kubišem a samotného gólmana překonal dorážkou své vlastní střely. 1:3.

Písek pak mohl ještě inkasovat z hole Bartoňka, ale tentokrát Kubiš zasáhl. Několikaminutové odmlčení Píseckých přerušil až slibnou šancí mladík Gajovský, po něm pálil Procházka, v posledních sekundách se do šance prokličkoval Květoň, leč vše přišlo nazmar.

Vstup do třetiny třetí tentokrát Písek nepodcenil, hned na začátku ubránil přesilovku hostů a vehementně se u brankáře Nováka dožadoval kontaktního gólu. A ten záhy přišel.

Gajovský se štěstím zatáhl puk do pásma, první střela Mikesky ještě v bráně nekončí, druhá Pošmourného však již ano. 2:3. Pošmourný nahradil v průběhu zápasu zraněného spoluhráče Štefana, jenž si narazil klíční kost.

Zbývalo ještě 16 minut, ztráta jednoho gólu se nezdála býti nepřekonatelná. Bohužel však inkasovaný gól hosty probudil, ti pak ještě více zahušťovali vlastní modrou čáru a Písek se stal bezmocným. Zvláště když se nedařily přesilovky a ve výjimečném přečíslení dva na jednoho Míka spoluhráči nahrát nedokázal. A tak jednali hosté.

V 49. minutě se v útoku pozapomněl Pavel Procházka, nikdo ho nejistil a tak kdo jiný než Lukáš Král trestal. Využil zmatků v domácí obraně po úniku Jágra a prostřelil rozhozeného Kubiše. 2:4.

O dvě minuty později po dalším nedůrazu v obraně Písek inkasoval popáté. Na gólu se podílel starý známý - Martin Šimek. Šimek nahrával, Jágr střílel. 2:5. A Kubiš střídal.

Pinkas již gól nepustil, jeho protějšek také ne, zápas se již víceméně dohrával. Zaujal jen zbytečný zákrok Luboše Pindiaka u mantinelu, který pramenil z velkého zklamání domácích a který rozhodčí odměnil čtyřminutovým trestem.

„Nymburk se mi líbil už loni, hrají hokej, mají zkušené mužstvo a oni to tady dneska potvrdili, skutečně hráli dobře,“ ocenil sílu soupeře trenér domácích Karel Slabý. Vrásky na čele mu dělá i zdravotní stav svěřenců. Zápas “odskákali“ Veselý (kotník), Štefan (klíční kost) a Pavel Procházka (rameno). Písku tak při neúčasti Kašpara a Kořánka zbylo 9 útočníků.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý (trenér Písku):
My jsme šli do utkání s tím, že nás čeká kvalitní soupeř, ale přesto jsme chtěli v každém případě vyhrát. Byl to první zápas doma a asi i proto to bylo z naší strany křečovité. Kluci chtěli moc, snažili se, ale příliš se jim nedařilo. Vše se odvíjelo od soupeře, který hrál chytře a zkušeně. Na nás to platilo a nakonec i stačilo, i když si myslím, že jsme šancí měli dost, ale my jsme se v koncovce neprosadili. V defenzívě jsme dělali chyby a soupeř je využil a potrestal. Dnešní výsledek nám o síle Nymburka hodně naznačil, už výsledek jejich prvního utkání s Havlíčkovým Brodem nebyl náhodný. Věděli jsme, že to lehký soupeř nebude.

Do zápasu se určitou měrou promítla také naše velká marodka, přibyli zranění, takže uvidíme, jak to poskládáme na sobotu. Kořánek má angínu, Kašpar by zítra měl začít trénovat, Veselý má výron kotníku a čeká ho sádra, takže bude chybět také minimálně týden. Štefana čeká operace, vypadá to, že má utržené rameno.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy