Výborný výkon Milana Bláhy nestačil

B e n á t k y - V první přípravě hokejisté Písku neuspěli v Benátkách a prohráli 5:4. K lepšímu výsledku nepomohly ani dva góly od zkušeného Milana Bláhy. Domácí získali rozhodující náskok ve druhé třetině, kdy otočili vývoj utkání. Zajímavostí zápasu bezesporu jsou tři góly při hře čtyř proti čtyřem, právě dvěma z nich Benátečtí otočili skóre z 0:1 na 2:1. V utkání bylo vidět hned několik samostatných nájezdů na obou stranách, ale oba brankáři je vesměs likvidovali. V dresu Benátek poprvé nastoupil obránce Zdeněk Procházka, odchovanec Sparty a později hráč Hradce Králové, jenž naposledy působil na Islandu.
Přípravné zápasy, příp., pá 5.8.2005
Benátky
Písek
5:4
0:1, 3:1, 2:3
Branky: 30. Klikar, 31. Klaban, 39. Weiss, 43. Novák, 55. Nekvasil - 17. Veselý, 42. Milan Bláha, 47. Kašpar, 57. Milan Bláha. Rozhodčí: Veselý – Prokop, Řídka. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváků: 200.
Benátky: Hanousek (Váňa) - Zeman, Nedbal, Žlůva, Klikar, Zdeněk Procházka, Klaban, Pešek, Kaulfus - Skořepa, Zajíček, Weiss - Adamec, Kadeřábek, Rybín - Novák, Mácha, Nekvasil - Smrčka, Oberreiter, Kocman.
Písek: F. Kubiš - Hauer, Veselý, Svoboda, Filip Procházka, Pavel Procházka, Peroutka - Gajovský, Maroušek, Kořánek - V. Kubeš, Květoň, Štefan (31. Pošmourný) - Kašpar, M. Bláha, Jungbauer.
První velkou šanci změnit skóre promarnil domácí Zajíček, když své sólo zakončil pouze střelou do brankáře Kubiše. A tak se jako první radovali hosté. Na konci 17. minuty trestal Skořepovo vyloučení Veselý – 0:1.

Druhá třetina patřila jednoznačně domácímu celku, který třemi góly výsledek otočil. Nejprve na konci 30. minuty Kadeřábek našel při hře čtyři na čtyři ideálně zpoza branky volného Klikara a písecký gólman byl bez šance – 1:1. Neuplynula ani minuta a Benátečtí se radovali podruhé. Tentokrát se opět při hře čtyř proti čtyřem prosadil Klaban – 2:1. Účet prostřední dvacetiminutovky pak po vyšachování písecké obrany uzavřel mladoboleslavský junior Novák – 3:1.

Hned na začátku třetí třetiny sice Bláha snížil na 3:2, jenže vzápětí úspěšně dorážel střelu Zajíčka Weiss a domácí znovu získali dvoubrankové vedení. Hosté ale nesložili zbraně a znovu se dostali na dostřel. Tentokrát zásluhou Kašpara. V 55. minutě ovšem našlápl od modré k sólu Nekvasil (do šance ho vyslal na milimetr přesnou přihrávkou Novák) a nájezd proměnil v pátý gól – 5:3. Poslední slovo měl pak znovu písecký Bláha – 5:4.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku): Byl to pro nás teprve první zápas a ještě jsme málo sehraní. po první třetině jsme vedli 1:0 a měli jsme přesilovku. Udělali jsme však zbytečný faul a při hře čtyři na čtyři jsme inkasovali dvě branky. Start do druhé třetiny jsme dost podcenili a vymstilo se nám to. Ve třetí třetině už jsme zase hráli dobře, ale nestačilo to.

Jan Slivka (sportovní ředitel Benátek nad Jizerou): Zápas měl charakter začátku sezóny a bylo v něm hodně nepřesností. Myslím si, že konečný výsledek je spravedlivý. V mužstvu soupeře mě zaujal Milan Bláha, který dnes hodně vyčníval a myslím si, že na něj prezident Malý sežene peníze. bylo by to pro Písek dobře. V našem týmu se mě překvapil brankář Hanousek, který zápas velmi dobře odchytal a dokázal, že když bude muset nastoupit, že je na něj spolehnutí a zachytá kvalitně.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy