Písek nakonec v Berouně uhájil těsné vítězství

B e r o u n - V posledním přípravném zápase na baráž o první ligu zajížděli písečtí hokejisté do Berouna. Díky brankové smršti mezi 39. a 52. minutou nakonec vyhráli 6:4, přestože domácí v závěru mohutně dotahovali. Dvě branky hostů vstřelil Milan Filipi. V brance domácích dostal příležitost žák deváté třídy (!) patnáctiletý Aleš Pavlů a vedl si znamenitě. S výjimkou laciné trefy obránce Petra Peška od modré čáry neudělal žádnou větší chybu.
Přípravné zápasy, přát., út 8.3.2005
Beroun
Písek
4:6
1:0, 0:2, 3:4
Branky a nahrávky: 11. Slížek (Kukla), 54. Křesťan (Kubišta), 56. Filip (Slížek), 58. Křesťan (Jan Němec) - 24. Polák, 39. Neckář (Jelen), 47. Pešek (Šimek), 49. Filipi (Jelen), 52. Řehoř (Kašpar), 60. Filipi. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1.
Beroun: Pavlů - J. Kasík, Kukla, B. Sláma, Pulpán, Braniš, J. Filip - Besser, Šinágl, M. Tvrzník - Toma, Křesťan, Kubišta - Slížek, Novotný, Horčička - Jan Němec.
Písek: Svoboda - Mainer, O. Kubeš, T. Burkoň, Z. Neckář, Pešek, Lupač, Veselý, Chvojka - Filipi, Jelen, Zika - Kořánek, Šimek, Lála - Polák, Míka, Rambousek - Kica, Kracík, Jelínek - od 2. třetiny Řehoř.
Berounu již sice skončila sezóna, ale přesto domácí odvedli velmi slušný výkon. Do utkání lépe vstoupili a dvakrát prověřili Svobodu v písecké brance. V 5. minutě se prokáčkoval před gólmana štírek z Plzně Pulpán, ale Svoboda včas srazil betony, o minutu později tvrdě vypálil z levé strany Kukla. Na druhé straně mohl otevřít skóre Zika, který na modré obral o puk Pulpána a řítil se sám na Pavlů, ten však jeho nájezd zlikvidoval. V 11. minutě našel z levé strany Kukla před brankou Ladislava Slížka a domácí ostrostřelec s přehledem doklepl puk do sítě. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno, Jelen našel zpoza branky Burkoně, ale Pavlů se vyznamenal. V závěru třetiny se skvělým obranným zákrokem blýskl Lupač, který v nájezdu Berounských dva na jednoho ukázkově zastavil Slížkovu přihrávku před branku. Těsně před sirénou pak ještě chyboval Jelen, který jinak v zápase podal výborný výkon, ale Besser nájezd na Svobodu neproměnil.

Do druhé části vstoupili hosté mnohem aktivněji. Ve 23. minutě se dostal do dobré střelecké příležitosti Kořánek, ale domácí zadák mu v rozhodující chvíli klepl do hokejky. O minutu později se po hrubce Šinágla zmocnil puku Jaroslav Polák a střelou mezi betony vyrovnal. Písek vyvinul tlak, ale Chvojkova rána ani dva velké závary před Pavlů brankou neskončily. Ve 38. minutě došlo k jedinému vyloučení v utkání. Pulpánův faul potrestal po minutě Zbyněk Neckář, kterého našel učebnicovou přihrávkou Jelen.

I třetí třetina začala příležitostí Milana Kořánka, ten však letos nemá střeleckou formu. Ve 47. minutě dostala na modrou přihrávku posila z Benátek Petr Pešek a prudkou ranou překonal mladíčka v berounské brance. Ten puk viděl a tuto střelu lze hodnotit jako jediné zaváhání žáka základní devítileté školy. O dvě minuty přidal čtvrtou branku po další hezké Jelenově přihrávce Milan Filipi. Snížit mohl Novotný, který si položil Svobodu, objel branku, ale zakončit již nedokázal. A tak popáté udeřilo na druhé straně. Po sérii šancí dotlačil puk do berounské sítě talentovaný Jan Řehoř. Už se zdálo, že je o výsledku rozhodnuto, ovšem hosté nepochopitelně polevili v koncentraci a díry v obraně dokázali Medvědi využít. V 53. minutě Svoboda s námahou vyrazil puk po Kubištově šanci, ale na dorážku Radka Křesťana už neměl nárok. V 56. minutě uvolnil Slížek Lukáše Filipa, který snížil již na rozdíl dvou gólů. Pořádné drama pak udělal ze zápasu necelé tři minuty před koncem opět Radek Křesťan, jenž využil přihrávku nejmladšího hráče v poli, rokycanského Jana Němce. Ještě v téže minutě mohl vyrovnat Toma, ale Svoboda byl pozorný. V samotném závěru domácí hráli dvě minuty power-play, necelou minutu před koncem reklamovali faul, ovšem píšťalka sudího zůstala němá a Milan Filipi pečetil výhru Písku střelou do prázdné klece.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (trenér IHC Písek): Zápas měl klasické rysy přípravného utkání. Na Berounu bylo vidět, že už mají po sezóně, ale až na gólmana nastoupili v prvoligové sestavě a myslím, že nás docela prověřili. Představoval jsem si možná, že budou důraznější, ale těžko po nich teď po sezóně můžu chtít, aby nás mlátili. Odehráli jsme v přípravě tři zápasy a věřím, že jsme nyní na baráž dobře připraveni. Je třeba mít před všemi druholigovými soupeři respekt, ale snad se v baráži projeví, že jsme odpočinutější a že jsme v sezóně odehráli více těžkých zápasů.

Petr Novák (asistent trenéra Berounských Medvědů): Vyšli jsme Písku dnešním zápasem vstříc. Nikomu se nic nestalo, zahráli jsme si pěkný hokej. Pro hráče to bylo zajímavější než pouhý trénink.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy