Písek odčinil domácí porážku, o první ligu bude boj!

Jižní Čechy vrací úder! Poté, co Písek i Jindřichův Hradec prohrály své úvodní domácí zápasy, rojily se nad jihem Čech černé mraky. Druhé kolo však bylo úplně o něčem úplně jiném, oba dva celky zvítězily. V souboji týmů z první ligy si Písek poradil v Opavě s místním Slezanem 3:2. Jak výsledek napovídá, hrál se velmi vyrovnaný zápas. Důležitost zápasu svazovala hráčům ruce. První se oklepali Opavané, kteří šli těsně před koncem úvodní třetiny zásluhou Procházky do vedení. Gól paradoxně Písek vybudil, zásluhou Filipiho bylo brzy srovnáno. Hned vzápětí dal ale Boháč po chybě hostující defenzívy druhý gól a Opava znovu vedla. Písek však předvedl parádní obrat a v rozpětí jedné minuty změnily body svého majitele. Trefili se zkušení Jelen a Šimek. Písek již vedení nepustil a ve veledůležitém zápase zvítězil!
Ve čtvrtečním kole budou mít Písečtí volno, další zápas sehrají v sobotu doma právě s Vajgarem Jindřichův Hradec.
1.liga ČR, baráž, út 15.3.2005
Opava
Písek
2:3
1:0, 1:3, 0:0
Branky: 20. Procházka (Boháč, Kříž), 23. Boháč (L. Lhotský) - 23. Filipi (Zika), 38. Jelen (Zika), 39. Šimek (Burkoň). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 550.
Opava: Šlupina (Masný) - Přibyla, Bezouška Balcar, Procházka, Vnenk, Sadloň - Langhammer, Harazim, T. Lhotský - L. Lhotský, Boháč, Kříž - Adamčík, Kašík, Suchánek.
Písek: Svoboda (Kubiš) - Burkoň, Kubeš, Neckář, Lupač, Chvojka, Mainer - Zika, Filipi, Jelen - Míka, Polák, Řehoř - Lála, Šimek, Kracík - Kica, Kořánek, Rambousek
Vstup do utkání jasně naznačil, čeho se diváci na opavském stadionu mohou v zápase dočkat. Důraz na obranu, snaha neudělat chybu a minimální útočná aktivita, to vše dokazovalo, že oba týmy jsou v souboji o udržení oprávněně.

První střelu na branku vyslal v přesilovce písecký Míka až v páté minutě, ale téměř až do konce první třetiny neměli brankáři téměř žádnou práci. Až půl minuty před koncem se poprvé měnilo skóre. Při vyloučení Chvojky nejprve v jasné šanci přestřelil Harazim, o chvíli později ale už přihrávky Boháče a Luďka Lhotského přetavil Robert Procházka nechytatelnou ranou z levého kruhu v první gól.

Hned v první minutě druhé části mohl zvýšil Tomáš Lhotský, který se dostal po Harazimově příhře do jasné šance, ale nepochopitelně netrefil. Naopak branky se dočkali také hosté. V rohu vybojoval puk Zika, poslal jej před branku nepokrtému Filipimu a ten z první trefil do horního růžku.

Pouhých 11 vteřin se ale hosté radovali z vyrovnání. Po rozehrání vystřelil na branku Luděk Lhotský, brankář Svoboda zazmatkoval při rozehrávce a opuštěný puk dorazil do branky Boháč.

Byla to však poslední opavská radost v zápase. Písek se čím dál tím víc dostával na dostřel Šlupiny a jeden z dalších výpadků obrany málem potrestal Lála, ale trefil jen tyč.

Rozhodnutí přišlo v krátkém úseku okolo 38. minuty. Nejprve dorazil za dezorientovaného Šlupinu od zadního mantinelu odraženou Zikou střelu Jelen, o minutu později dala opavská obrana hodně prostoru Šimkovi - s jeho první střelou si Šlupina ještě poradil, ale na dorážku už neměl.

V poslední části se opavská hra propadla do křeče, nejblíže branky byl po sólu přes celé hřiště Langhammer, ale v poslední chvíli jej zastavil faul soupeře. Opavě navíc chyběl Harazim pro zlomený nůž brusle a do konce zápasu také Kašík, kterého neštastně trefil puk do oka přesně v okamžiku, když se skláněl pro spadlou helmu. Opavský útočník byl odnesen na nosítkách a nejméně deset dnů si od hokeje odpočine.

Písek si už ve zbývajících minutách své vedení pohlídal, Opavě se nevyvedla ani závěrečná power-play.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (Písek): Po domácí porážce jsme pozměnili systém hry, stáhli jsme to na tři pětky a soustředili se jen na obranu. Byl to typicky barážový zápas, více než hokejové dovednosti rozhodovala nervozita, možná by zápasu víc slušela remíza. Byla to i otázka štěstí, doma jsme dostali gól po neodpískaném faulu, dneska jsme zase měli víc štěstí my.

Pavel Hulva (Opava): Co se k tomu dá říct, osmatřicet minut jsme dokázali držet dobrý výsledek, ale pak se během dvou minut skóre otočilo a začli jsme hrát v křeči. Naše mužstvo může hrát když vede, ale jamile je o gól pozadu, tak to moc nejde. Nemůžu vyčítat mladým obráncům chyby, hrají na hraně svých možností. Baráž pro nás nekončí, ještě máme sedm zápasů, musíme hrát dál.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy