1.liga, 21. kolo, st 27.11.2002
Písek
Prostějov
4:3p

Zápas, který měl rozhodnout, kterému z týmů skončí dlouhá série bez porážky, nakonec rozhodl jen o jejich prodloužení. Písecké čtyři útoky si díky aktivnímu a agresivnímu napadání dokázaly vytvářet šance a získat územní převahu, ovšem hosté hráli chytře a přesto, že byli většinou pod tlakem, nezbavovali se zbytečně kotouče a dokázali zahrozit. Odvážejí si jeden bod, v Písku po gólu Němečka v prodloužení zůstaly body dva.

Do zápasu vstoupili aktivněji Písečtí, jejich tlak však přerušila brzká prostějovská přesilovka. Ta se ale hostům nepovedla, domácí se ubránili a krátce po ní dali gól. V čase 4:40 dostal Mácha svůj celek do vedení, střílel po přihrávce Šimka, osamocen z prostoru mezi kruhy. Domácí svým bruslením, tvrdou hrou a napadáním dělali prostějovským potíže, mnohem snadněji se dostávali do přečíslení i zakončení, ale Maláč v prostějovské bráně se vyznamenával.

Hra se postupně vyrovnávala, k zaznamenání byla snad jen souhra Nouzy s Mazancem, kteří se pěkně uvolnili v útočném pásmu, s následnou střelou Mazence si Malač věděl rady. Ve 12. minutě se zastřeloval písecký Vokatý, tentokrát ještě kotouč prošlý chrániči brankáře skončil vedle pravé tyčky. Ve 14 minutě už byl Maláč bezmocný, opět osamocený písecký hráč Vokatý zvýšil na 2:0. Prostějovští hráči se do zakončení dostávali sporadicky, zahrozili jen tvrdou střelou Janečka. V 17. minutě si před Maláče nabruslil Míka, kotouč skončil jen v brankářově lapačce. V 18. minutě přišla největší šance hostí na snížení nebráněný Šakarov sám nedal, strážce domácí svatyně se vyznamenal.

Již v první minutě druhé části stříleli Nouza, Jelen i Všetečka, jistého Maláče však ani jeden nepřekonal. Prostějovští poté ožili, začali usilovat o snížení nepříznivého stavu, ale Pinkas zůstával stále nepřekonatelný. Poradil si i s nebezpečnou střelou Černého.

V 8.minutě nastalo vzrušení po chybě Maláče, kdy nezalehl k němu směřující kotouč a ten zůstal bez dozoru před odkrytou bránou, k jeho štěstí byl spoluhráč rychlejší než domácí útočníci a volný kotouč odpálil. V 9. minutě Hřebejk zastavil nadějný protiútok hostů, za což byl potrestán dvěma minutama, prostějovským se ale dnes přesilovky nedařily. Hosté se mohli radovat až ve 14. minutě, kdy lehkou střelu Světlíka od modré zdárně tečoval Vlček – 2:1.

I na druhé straně to jiskřilo, to když Maláč efektně zastavil semaforem Bouzovu střelu. Stejný hráč se dostal v 16. minutě do samostatného nájezdu, opora hostů srazila puk vedle svojí tyče. Ke konci třetiny se šance urodily na obou stranách, gólmani však byli pozorní.

Hosté do třetí třetiny vstoupili aktivněji, největší šanci měl Kárný, ale svou příležitost promarnil. To Nouza byl úspěšnější, přehodit Maláče nebyl problém – 3:1. Poté měl v 5. minutě Nedorost sólový nájezd, ale z této pozice ani nevystřelil. Na druhé straně však Kárný vyhrál vhazování, postrčil na Janečka, ten plácl do puku a bylo opět sníženo. Nedorost pokračoval ve spalování šancí, tentokrát byl problém přehodit ležícího brankáře. V 9. minutě hrál Písek další přesilovku a ytěžil z ní jen střely kolegů z obrany Jareše a Vokatého, jinak to spíše vypadalo, že se hráči bojí na Maláče vystřelit. To, jak se střílí na bránu, ukázal domácím v 52. minutě Hradecký, který zblízka napálil puk pod víko, poté, co mu ho naservíroval Sýkora, kterému se podařilo setřást obránce. Odpovědět mohl vzápětí Jelen, jenomže nepřehodil Maláče. A tak se pomalu začalo schylovat k další remíze na píseckém stadionu. Nutno ovšem podotknout, že se oba týmy snažily do posledních minut strhnout vedení na svoji stranu. Za hosty mohl rozhodnout Karlíček, za domácí Mazanec.

Hned v první minutě prodloužení dostal Prostějov dvouminutový trest za mnoho hráčů na ledě. Písek se proto zabydlel v útočném pásmu, nejprve zamířil nad Mácha. Hned v dalším střídání se rozjel Nouza, vystřelil, sám si puk dojel, dorážel, hned vzápětí střílel potřetí a na počtvrté puk předložil Němečkovi, který zápas ukončil.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (Prostějov): Utkání jsme nezačali dobře, vlastně všechny tvrdé střely soupeře skončily v síti a s námi to trošičku zamávalo, ale díky velké vůli, bojovnosti a trošičku i díky štěstí se nám podařilo vyrovnat a nakonec vezeme odsud bod a to je hlavní. Jsem za něj klukům nesmírně vděčný a chci jim poděkovat za bojovnost až do konce prodloužení, protože ne všem se teďka úplně daří a přesto, že herně nejsme úplně v pohodě, tak neustále bodujeme a to je pro mě jako pro trenéra nesmírně důležité. Jsem taky rád, že kluci za stavu dva nula, i když vidí, že jim to nejde, to nesloží a bojují, protože i bod je v této fázi soutěže nesmírně důležitý. Písek je velice dobře bruslící mužstvo a proto tolik vyloučených na naší straně.

Miroslav Šperl (Písek): Začátek jsme měli velice dobrý, chtěli jsme dnes rozložit síly na čtyři útoky, abychom soupeře utahaly bruslením a osobními souboji, což se nám myslím povedlo. Za stavu 3:1 jsme měli ještě dost šancí, jeli jsme asi čtyřikrát dva na jednoho, ale to je herní situace, která je v našem mužstvu snad zakletá, nejsme schopní z toho dávat góly. Navíc jsme jeli asi třikrát sami na bránu a ani jednou jsme to neproměnili. Třetí třetinu jsme začali hrát trošku složitě a soupeř nás za to potrestal. Myslím, že bod navíc z prodloužení jsme si asi zasloužili. Brankář Špiler se nám zdál dost unavený, odchytal vlastně zatím všechny zápasy, až snad na jeden, a tak jsme vsadili na to, že se Pinkas bude chtít před domácím publikem vytáhnout. Neprohráli jsme už sedmé utkání v řadě, jenomže z většiny z nich jsme vyválčili pouze jeden bod.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy