Zasloužených pět gólů v klatovské síti

Poslední přípravný zápas se píseckým hokejistům vydařil. Dalšího druholigového soupeře, mužstvo Klatov, jasně přestříleli 5:0. Dění na ledě kontrolovali v celém průběhu zápasu a jen pozorně chytající Šulan zachránil hosty od většího přídělu. Na písecký led se v klatovském dresu vrátili kapitán hostů Šanda a Kubeš, ale ani oni na své bývalé spoluhráče nic nevymysleli. Písečtí trenéři představili další novou tvář, tentokrát se v domácím dresu předvedl Ondřej Malinský ze Sparty Praha, a to hned vstřelenou brankou!
Přípravné zápasy, přát., st 1.9.2004
Písek
Klatovy
5:0
1:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Malinský (Míka, Veselý), 27. Míka (Šimek), 57. Šimek (Míka), 57. Kořánek (Řehoř), 58. Zíka (Nouza). Diváci: 150.
Písek: Špiler - Neckář, Vokatý, Svoboda, Burkoň, Tupý, Veselý, Malinský - Jelen, Nouza, Štefan, Kořánek, Míka, Šimek, Řehoř, Kašpar, Pošmourný, Kožnar, Zika.
Klatovy: Šulan - Zajíc, Fiala, Znojemský, Ludvík, Bárek, Bláha, Trachta, Maxa, Pavlis, Kořínek, Štefl, Štěrba, Šanda, Beneš, Mužík, Suchý, Kubeš.
Písečtí neponechali oproti minulému zápasu s Táborem nic náhodě a hned se do svého dnešního soupeře, jímž byl druholigový tým Klatov, pevně zakousli. To jim přineslo ovoce už v první minutě, po 57 vteřinách hry proměnil úvodní přesilovku nově příchozí obránce Malinský. I dál domácí lehce bruslili a rychle napadali klatovskou rozehrávku, čímž soupeře dostali pod tlak. Vynikal především útok Míka – Šimek – Kořánek, kterému se pěknými kombinacemi dařilo pronikat na dostřel soupeřovy branky. Po Šimkově ráně z 6. minuty dokonce zazvonila za Šulanem v brance Klatov tyč. I hosté mohli v první dvacetiminutovce skórovat, ale s přehledem chytající Špiler si s jejich pokusy poradil.

Na začátku 2. třetiny hrály Klatovy po vyloučeních Kořánka ve 23. min. a Nouzy ve 24. min. téměř 4 minuty přesilovku pět proti čtyřem. Během této doby si však nedokázali vypracovat žádnou větší šanci a Písek oslabení bez problémů přežil. V čase 26:31 Šimek vyhrál vhazování, poslal puk Míkovi a ten z prostoru mezi kruhy prostřelil betony brankáře Šulana - 2:0. Ve 27. minutě si klatovský Trachta počkal na útočné modré na puk, pokusil se o kličku, ale Špiler jeho pokus bez potíží chytil. Ve 30. minutě po krásné kombinaci píseckých hráčů Míka netrefil odkrytou bránu. V závěru 2. třetiny byli vyloučeni Míka a chvíli po něm brankář Špiler, takže Klatovy měly možnost hrát 99 vteřin přesilovku pět na tři. Písečtí hráči ale dvojnásobné vyloučení odehráli bez větších problémů.

Ve 44. minutě písecký Štefan projel sám přes půl hřiště a vystřelil brankáře Šulana, jeho střela však šla těsně kolem pravé tyče. V 55. minutě vystřelil klatovský Fiala, Špiler vyrazil puk před sebe, ale žádný z hráčů hostů nedokázal puk zasunout do brány. Ještě v té samé minutě byli vyloučeni klatovští Štěrba a Štefl. Oba za nebezpečnou hru vysokou holí. V posledních pěti minutách se s brankami roztrhl pytel. Písek dal hostům během 73 vteřin 3 góly. Nejprve v čase 56:03 střelou od modré zvyšoval Šimek na 3:0, poté v čase 56:30 po krásné kombinaci píseckých hráčů přidal další gól Kořánek a nakonečných 5:0 zvyšoval Zíka střelou z prostoru mezi kruhy. Závěr zápasu se už dohrál v poklidu a písečtí hráči si mohli vychutnat zasloužené vítězství.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy