Písek nepřesvědčil, druholigové Benátky byly lepší!

Ve dvou zbývajících přípravných zápasech musí Písek ještě ledacos změnit, pokud chce úspěšně vstoupit do nové sezóny. Výkon proti druholigovému soupeři z Benátek nad Jizerou totiž opět optimální nebyl. Soupeř se po bezbrankové první třetině v té druhé roztřílel a odskočil na tříbrankový rozdíl. Písek se opět trápil střelecky, korigující góly zařídily letošní posily - obránce Tomáš Tupý (na obrázku) a forward Lukáš Zíka. Benátky se ukázaly naopak v dobrém světle, činil se především bývalý hráč Písku Jan Vasilev. Po čtvrté brance přepustil své místo v brance mladý Kubiš zkušenějšímu Špilerovi, který se již překvapit nenechal.
Přípravné zápasy, přát., út 24.8.2004, ZS Písek
Písek
Benátky
2:4
0:0, 0:3, 2:1
Branky a nahrávky: 46. Tupý (Zika), 48. Zika (Neckář) - 21. Jakeš (Vasilev), 32. Hlaváč (Kocman), 34. Kučera M. (Pešek), 42. Řezáč (Slanec).
Diváci: asi 150.
Písek: Kubiš (od 42.min Špiler) - Neckář, Svoboda, Burkoň, Dvořák, Tupý, Peroutka (40. Procházka) - Zika, Jelen, Štefan, Kožnar, Šimek, Nouza, Horák, Mikl, Filip, Míka, Kořánek, Pošmourný, Řehoř.
Benátky: Barek (Turczyn) – Hlaváč, Klaban, Pešek, Keltyčka, Svoboda, Klikar, Hamrlík – Zajíček, Vasilev, Kocman, Jakeš, Slanec, Kadeřábek, Rybín, Kučera R., Kučera M., Štěpánek, Foltýnek, Řezáč.
Překvapení se zrodilo na jihočeském ledě. I podruhé v přípravě podlehli prvoligoví Písečtí druholigovým hokejistům Benátek. Hosté soupeři nedali moc prostoru, dobře bruslili a důrazně obsazovali písecké útočníky, kteří se jen ztěžka prosazovali. Přesto si Barek, čerstvá posila Benátek z Pardubic, slušně zachytal a dobrým výkonem dovedl své spoluhráče k další výhře.

Jako o skálu rozbíjely se útoky Píseckých až do 46. minuty na benáteckém gólmanu Barkovi. Do té doby se překvapivě střílelo jen do domácí svatyně a na tabuli svítil zlověstný stav 0:4. Snad až ten přinesl procitnutí domácích hráčů a větší snahu ke zteči soupeřovy branky.

Za zvýšenou aktivitu byli domácí odměněni dvojitým vyloučením soupeře, které však bylo Neckářovým přičiněním brzy zmírněno. I přesto přesilu čtyř na tři Písek využil k prvnímu dobytí benátecké branky. Zika na modrou namazal Tupému a ten přesnou ranou prostřelil bývalou pardubickou dvojku. Ta kapitulovala podruhé a naposled za další dvě minuty po akci beka Neckáře, který se prodral podél mantinelu a našel přes brankoviště u tyče připraveného Ziku.

Další snížení skóre už beci Benátek nedovolili a nebýt výborných zákroků Špilera, nastoupivšího za Kubiše, mohli naopak ještě zvýšit. Tvrdými nebezpečnými ranami se prezentoval Klikar, zahrozili i Štěpánek s Foltýnkem, Vasilev sám před Špilerem mířil dokonce do tyče… Písek měl ke konci také příležitosti, ale defenzíva hostů podpořená pozorným gólmanem je spolehlivě mařila.

Naopak domácím obráncům se utkání příliš nepovedlo. Po bezbrankové zahřívací první třetině ve druhé propadli hned několikrát, a to uměl soupeř ztrestat. Už po půlminutě hry ve druhé části potrestal chybné zakládání útoku Jakeš. Ani úvodní varování domácí neprobudilo a stále pouštěli hosty do šancí. Proměnit jednu z nich se povedlo až v 32. minutě Hlaváčovi, který se drze projel s pukem před brankovištěm a ještě stačil zasunout pod opuštěným Kubišem. Zakrátko nepohlídal Peroutka před Kubišem Miroslava Kučeru, který snadno nasměroval kotouč pod víko – 0:3. Nešťastný Kubiš přenechal své místo zkušenějšímu Špilerovi až po čtvrté ráně, která přišla v 42. minutě z hole Řezáče. Tomu stačilo poslat vyražený puk za dezorientovaného brankáře do odkryté klece.

Písečtí mají nad čím přemýšlet, zatímco Benátky předvedly solidní výkon a naznačily, o jaké příčky se letos chtějí ucházet ve druhé lize.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér Písku):
Benátky, které mají podle mě dost slušný manšaft, myslím si i prvoligový, nás prověřily docela důkladně. Ze začátku bylo vidět na naší hře podcenění, které se projevilo v neproměněných šancích. V druhé třetině jsme předvedli pár chyb, které jsou pro nás trenéry nepochopitelné - podcenění situací jeden na jednoho, za což jsme byli třikrát potrestáni. Ve třetí třetině jsem začali už konečně hrát lépe, vytvořili jsme si nějaké šance a povedlo se nám zápas zkorigovat.
Pozitivum vidím v tom, že se zlepšil Šimek, což bylo účelem, protože jsme ho úmyslně posunuli do čtvrté pětky, aby si trošku vážil toho, kde hraje. Podle mě se nám to povedlo a zlepšil se, budeme rádi, když mu to vydrží. Na druhé straně zápas příliš nevyšel brankáři. Útočníci se vůbec tentokrát neprosazovali, neplnili to, co jsme po nich chtěli. V obraně to bylo dneska dost špatné, nepřesná rozehrávka, spousta zkažených nahrávek… Myslím si, že to vycházelo z podcenění a nedůrazu. Hráči dostali vyčiněno, kdyby se toto stalo v zápasech první ligy, tak si myslím, že bychom některé pokutovali.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy