CEB - PIS 4:2 - Derby nakonec vyhrál favorit



Č e s k é B u d ě j o v i c e - Po dlouhé době hráli písečtí hokejisté derby s Českými Budějovicemi coby účastníci stejné soutěže. Ex-extraligový celek si však nepočínal nijak jistě a po vyrovnání Roberta Štefana se bál o výsledek. Skvěle si v utkání počínal také písecký gólman Špiler, který přiváděl své dávné spoluhráče k častému nevěřícnému kroucení hlavou. Dvě branky v rozmezí necelé minuty však rozhodly o konečné výhře mužstva zpod Černé věže 4:2.


Přípravné zápasy, přát., pá 20.8.2004, Budvar Aréna
České Budějovice
Písek
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Branky: 4. Štraub (Hřebejk), 34. Bělohlav (Sailer), 53. Sailer (Bělohlav), 53. Gýna - 35. Gajovský (Neckář), 42. Štefan. Rozhodčí: Dvořák - Kureš, Havlín. Vyloučení: 5:10, navíc Štraub (ČB) 10 min. a Bartoš (ČB) 5 min. plus do konce utkání. Diváci: 562. Nejlepší hráči: Sailer, Hřebejk - Špiler.
České Budějovice: J.Kučera - Jančařík, Kolda, Jindra, Martínek, Gýna, Jakeš, Vomela, Kotaška - Lála, Štraub, Hřebejk - Bartoš, Bělohlav, Sailer - Hájek, Fadrný, Šimánek - M.Hanzal, Mertl, Květoň.
Písek: Špiler - Neckář, J.Svoboda, Burkoň, Dvořák, Tupý, Peroutka - Blovský, Zika, Jelen - Štefan, Řehoř, Kožnar - Šimek, R.Kučera, Jungbauer - Gajovský.
Domácí začali zápas lépe, už ve 4. minutě dorazil do sítě Špilerovy branky kotouč po akci Hřebejka Štraub a zdálo se, že zápas nabere předpokládaný průběh. Písecký IHC však začal klást odpor a když k tomu Budějovičtí přidali střeleckou nemohoucnost, skóre se dlouho nehýbalo. Své šance neproměnili Šimánek, Fadrný, Hřebejk ani Jančařík a tak vzrušení zavítalo na budějovický led až na konci prvního dějství, pohříchu však nehokejového ražení. V čase 18:00 obdržel Štraub desetiminutový trest za nemístné protesty, o 62 vteřin později narazil Bartoš protihráče na hrazení, čímž si vysloužil trest pět minut a do konce utkání, mstícího Jelena pak přemohl Jindra a oba si šli sednout na 2+2 na trestnou lavici.

Porce trestných minut zůstala na začátku druhé třetiny bez gólové odezvy. Ta přišla až ve 34. minutě, kdy po Sailerově akci dotlačil puk za záda výtečně chytajícího Špilera Bělohlav. Klid však Jihočechům nevydržel dlouho, necelou minutu po druhém úspěchu Budějovických se prosadil agilní Gajovský a vrátil podceňovaným hostům naději. Ještě v téže minutě po Vomelově minele střílel zblízka mimo Řehoř, na druhé straně v 37. minutě dvakrát pálil jedovatě Martínek, ale ani jednou netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Úvod třetí třetiny vyšel píseckým náramně. Po přetlačení Martínka se před Kučeru dostal Štefan a lehkým postrčením kotouče špičkou čepele vyrovnal. To byla čára přes rozpočet domácích, kteří měli napravit nedobrý dojem po pětibrankovém debaklu v Mladé Boleslavi. Trápili se až do 53. minuty, to se ale prosadili hned dvakrát. Nejprve Bělohlav nahrál bruslí a Sailer zavěsil, o 23 vteřin propálil od modré Špilera Gýna, když měl gólman hostí dokonale zakrytý výhled. Zbytek zápasu už si favorit pohlídal, přesto o lepší formě nepřesvědčil.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (České Budějovice): My jsme se trošku přizpůsobili hře soupeře. Místo toho, abychom odskočili na větší rozdíl, umožnili jsme soupeři vyrovnat svými chybami. Naštěstí na konci zápasu jsme protrhli střeleckou smůlu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy