CHM-PIS 3:0 - Přesilovky rozhodly o porážce

C h o m u t o v - Dvě branky v přesilových hrách rozhodly největší měrou o porážce píseckého mužstva. Problémy s produktivitou stále IHC neopustily a tak mají Jihočeši i po čtyřech přípravných zápasech na kontě pouze jedinou vstřelenou branku.
Přípravné zápasy, přát., pá 6.8.2004
Chomutov
Písek
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky: 19. Malát (Szakal, Martenek), 36. Malát (Martenek, Hájek), 43. Hájek (Martenek). Rozhodčí: Compel – Sichrovský, Richter. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváků: 500.
Chomutov: Horčička – Plaček, Ambrož, Nosek, Szakal, Hájek, Trefný – Boušek, Šíp, Polodna – Jíra, Koláček, Malát – Veverka, Martenek, Šimeček – Charousek.
Písek: Špiler – F.Procházka, L.Dvořák, J.Svoboda, Burkoň, Vokatý, Neckář, Peroutka – Kožnar, Šimek, Kučera – Kořánek, Horák, Míka – J.Filip, Štefan, Zika – Novotný, Sviták, Jungbauer.
V úvodu zápasu byla k vidění spíše úporná bitva plná osobních soubojů. Ani jeden z týmů se nedokázal výrazněji prosadit. Jako první z tohoto trendu vybočili domácí. V 6. minutě našel Šíp před brankou volného Bouška, který namířil svojí střelu těsně vedle tyče. Po další kombinaci těchto dvou hráčů se dostal do zakončení Polodna, ale z kličkou do bekhendu neuspěl. Ve 12. minutě se šikovnou kličkou dostal do zakončení Šimeček, jenže ani on netrefil přesně. První opravdu velkou šanci si hosté vypracovali až v 16. minutě, když hráli přesilovku 5 na 3. Šimek byl úplně sám mezi kruhy, jeho střelu však výborně vyrazil Horčička svoji hbitou lapačkou. Skóre se poprvé měnilo v 19. minutě, když Szakalovo nahození od modré čáry tečoval těsně před Špilerem Martin Malát - 1:0. Chomutov tak využil pro změnu svoji početní výhodu.

Druhá třetina byla ve znamení náporu domácích, písecké ale držel nad vodou brankář Špiler. Ve 27. minutě například i on ukázal, že to s lapačkou umí, když vychytal pokus Šípa. V polovině utkání si to v pěstní potyčce u mantinelu rozdali dva bývalí spoluhráči z Chomutova David Hájek a Jan Kožnar. Oba byli vyloučeni na čtyři minuty a ještě dlouho si na trestné lavici vysvětlovali dojmy z této situace. Ve 30. minutě ujel do sóla písecký Zika, Horčička však jeho kličku do forhendu vystihl. Poté zkoušel na opačné straně překvapit Špilera výpadem zpoza branky Boušek, neúspěšně. Hostující gólman měl v následujících několika minutách plné ruce i nohy práce. Chomutovští ostřelovali jeho svatyni z každé pozice. Z druhé branky se domácí radovali ve 36. minutě po využité přesilovce. S dorážkou Martenka si ještě Špiler poradil, ale na následný pokus Martina Maláta už byl krátký – 2:0.

I do poslední části zápasu vlétli domácí s útočnou náladou. Už ve 43. minutě přidali domácí další branku. Dvorní nahrávač dnešního zápasu Tomáš Martenek našel před brankou Davida Hájka, jenž střelou z první nedal Špilerovi šanci – 3:0. Pak musel po dlouhé době zbystřit pozornost i Luboš Horčička, když se před něj prodíral Procházka, kterého však na těsno bránil domácí bek. O necelou půlminutu později měl šanci z kategorie vyložených Kořánek, ale trefil jen držadlo hole domácího gólmana. Štěstí se poté přiklonilo i na Špilerovu stranu, když po střele Veverky zazvonila tyč a dorážející Malát mířil jen těsně vedle. V 54. minutě zamkla hosty v jejich obranném pásmu druhá řada Chomutova, jenže bez gólového efektu. A protože ani v závěrečných minutách už další branka nepadla, zvítězili Severočeši 3:0.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy