Kdo nepřišel, prohloupil! Písek skolil lídra skupiny

Utkání, které mělo být dle předpokladů jasnou záležitostí pro Kobru dopadlo úplně jinak. Pražané se sice dostali do vedení ve druhé třetině zásluhou Šteinera, ale Písek dokázal ještě do konce periody převzít vedení do svých rukou. Třetí část utkání pak nabídla velmi zajímavou přestřelku, ve které padlo neskutečných sedm branek, z čehož čtyři vstřelil domácí Písek. Velkou zásluhu na výhře má čtyřgólový Daniel Arnošt a brankář IHC Richard Kříž, jenž byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Nutno vyzdvihnout také týmový výkon, na kterém byla po dlouhé době vidět bojovnost a touha po vítězství.
2. liga mužů - sk. Střed, 16. kolo, so 9.11.2019
Písek
Kobra Praha
6:4
0:0, 2:1, 4:3
Branky a nahrávky: 33. Arnošt (Matějka, Bednařík), 38. Šaršok (Šuhaj), 47. Arnošt (Bednařík, Tintěra), 51. Tintěra (Matějka, Hanus), 57. Arnošt (Matějka), 60. Arnošt (Bednařík) – 24. Šteiner (Furch, Kohút), 49. Bříška (Kohút, Furch), 54. Bříška (Mrkvička, Furch), 57. Kohút (Furch, Bříška). Rozhodčí: Jaroš – Krátký, Horažďovský. Vyloučení: 6:6, navíc Furch OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120.
Písek: Kříž (Štrobl) – Košař, Růžek, Suda, Houdek, Hanus 'A', Šaršok 'A', Turek – Strnad, Rod, Novák A., Arnošt, Tintěra, Petřík, Matějka, Karbulka, Bednařík 'C', Volf, Šuhaj V., Krýner
Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Knesl, Valík, Šteiner 'A', Šefl, Mrkvička – Novák D., Petrov, Šťastný, Hlinka, Kohút, Smejkal, Netolický, Bříška 'A', Hrubý, Furch, Antončík 'C'

První třetina branku nenabídla, ale k vidění bylo několik šancí a rovněž skvělé zákroky především píseckého brankáře Kříže. Ihned po třech minutách hry kotouč nebezpečně poskakoval na brankové čáře domácích a nebýt zákroku jednoho z obránců, tak by nejspíše šel soupeř do vedení. O pár minut později našel Arnošt Bednaříka, který ale nedokázal v rychlé akci přizvednout puk a poslat ho nad beton brankáře Sochůrka. Po zbytek třetiny měl ze hry více celek z Prahy, ale veškeré příležitosti ke skórování jim znemožnil fantastický Richard Kříž.

Ihned v samotném úvodu druhé části byl poslán Jan Turek na trestnou lavici a výhodu přesilové hry dokázala Kobra patřičně využít. Mezi kruhy stál nikým nehlídaný Dominik Šteiner, jenž dostal přesnou přihrávku a zakončil do pravého horního růžku brány. Hra hostů se po vstřelené brance více uklidnila a nadále se tlačila do zakončení. Tuto pasáž ale ukončila první branka domácích v podání Daniela Arnošta, který ukázkově obešel obránce a pak překonal Sochůrka. Za dalších pět minut mohla písecká střídačka znovu slavit, neboť talentovaný Vojtěch Šuhaj našel úplně volného Jaroslava Šaršoka, jenž poslal puk přesně mezi betony brankáře. Ke konci třetiny dostala Kobra další možnost přesilové hry, ale písecká čtyřka bojovníků svého soupeře skoro vůbec nepustila do útočení.

Písek mohl okamžitě na startu třetí periody jít do dvoubrankového vedení, když Šuhaj obral obránce o puk na modré čáře a mířil sám na brankáře. Sochůrek však vzrůstem malého útočníka vychytal. Přestřelku ve třetí třetině odšpuntoval Písek zásluhou Daniela Arnošta. Kobra ale na branku po dvou minutách odpověděla pomocí nejproduktivnějšího hráče skupiny Kamila Bříšky. Ve hře 4 na 4 se prosadil písecký Roman Tintěra. Dvoubrankové vedení domácích stáhl dnes již podruhé Kamil Bříška. Čtyři minuty před koncem se dostal do samostatného úniku Daniel Arnošt, jenž zaznamenal hattrick. Aby toho nebylo málo, tak Kobra znovu dokázala během chvíle odpovědět. Čtvrtý gól hostů má na bedrech David Kohút. Velmi napjatý závěr rozhodla branka domácích do prázdné branky vteřinu před koncem. Daniel Arnošt tak podtrhl svůj střelecký galavečer.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Bylo to utkání otevřené hry, z toho plynulo tolik gólů. Fantasticky nám zachytal gólman a byli jsme hodně produktivní v proměňování šancí. Byli jsme schopni střílet od modré a dorážet, z toho jsme dali nějaké góly. Mrzí nás obdržené branky po obrovských chybách. Věřím, že se to ale bude zlepšovat a že na vítězství navážeme."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy