Jihočeši nestačili na favorita, po těsné prohře body bral Kolín

Jihočeši uprostřed pracovního týdne odcestovali na zimní stadion Kozlů. Do boje šli domácí v roli favorita, ale nečekalo je nic jednoduchého. V první části si Kolín dokázal vypracovat vedení 2:0. V průběhu druhé třetiny se dvakrát prosadili hokejisté od Otavy a srovnali tak vývoj zápasu. Vedoucí gól vstřelil na konci druhé třetiny Mašín. Ve třetí části už nikdo z brankářů neinkasoval a tak Kozlové vyhráli těsným vítězstvím 3:2.
2. liga mužů - sk. Střed, 6. kolo, st 2.10.2019, Zimní stadion Kolín
Kolín
Písek
3:2
2:0, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Luboš Kozák (Radek Jelínek), 19. Michal Procházka (Jan Stehlík, Robin Martínek), 39. Patrik Mašín (Marek Březina) – 32. Adam Novák (Dominik Houdek), 38. Ladislav Paule (Jan Turek, Jaroslav Šaršok). Rozhodčí: Veinfurter – Tasch, Řezníček. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 505. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2.
Kolín: Sejpal (Martínek O.) – Barták, Březina, Jelínek, Nutil, Pýcha, Hanzl, Pilný, Havelka – Procházka, Netušil, Kysela, Martínek R., Němec, Mašín, Semirád, Malý "C", Kozák, Stehlík, Zumr "A", Šafránek "A".
Písek: Hamalčík (Štrobl) – Šafář, Suda "A", Růžek, Houdek, Šaršok, Pelant, Turek, Tintěra, Přibyl, Bednařík "C", Strnad, Rod, Karbulka, Volf, Egert, Paule, Fríd, Novák.

Do první velké šance se dostali domácí. Ve třinácté minutě se do úniku dostal Kozák, ale bekendovou kličkou nedokázal překonat brankáře Králů. V čase 14:59 padl úvodní gól, kdy Jelínek poslal přesnou přihrávkou puk na Kozáka a ten skóroval. Necelé dvě minuty před koncem úvodního dějství šli Kozlové do vedení 2:0. Martínek vybojoval hru za brankou. Přihrál před ní volnému Stehlíkovi a ten ještě našel lépe postaveného Procházku, který přesnou střelou zvýšil vedení.

Píseckému áčku se podařilo snížit na začátku třicáté-druhé minuty. V přesilové hře od modré vypálil Houdek. Jeho pokus vyrazil Sejpal betonem,ale na pohotovou dorážku Nováka už byl gólman krátký. O šest minut později se podařilo hokejistům od Otavy srovnat krok na 2:2. Využili další početní výhodu, kterou dokázal zužitkovat Paule. Kozlům se podařilo ještě v závěru druhé třetiny strhnout vedení na svoji stranu. Po dobré přihrávce Březiny šel do úniku Mašín a přesnou střelou překonal brankáře Písku.

Do třetí části šel Kolín s jedno-brankovým náskokem. Oba týmy pokračovali ve svojí hře a snažili se vylepšit skóre. V 50. minutě hráli písečtí přesilovku pět na tři, ale Kozlové se dokázali dvojnásobnému oslabení ubránit. Další branka už nepadla a tak si domácí celek nakonec po vyrovnaném utkání připsal výhru. Písecký výběr se snažil, ale cenné body nevybojoval.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Z naší strany to bylo dobré utkání. Bohužel, soupeř potrestal naše chyby. Hodně jsme se snažili vybojovat alespoň remízu po šedesáti minutách a myslím, že bychom si zasloužili bod." (zdroj: www.jchokej.cz)

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy