Je konec. Pátý zápas zvládli lépe Draci a postupují

Páté čtvrtfinále ovládli Draci Šumperk a zaslouženě postupují do semifinále play-off. Po píseckém dobrém začátku přebrali domácí převahu a rozhodli zápas, který nakonec vyhráli 6:1. Jedinou trefu Písku obstaral ve třetí třetině Jan Sýbek. Písečtí hokejisté se tak loučí s vydařenou sezónou ve čtvrtfinále až v pátém rozhodujícím duelu.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 5ČF, ne 10.3.2019
Šumperk
Písek
6:1
1:0, 3:0, 2:1
Šumperk: Haloda O. (Polívka) – Tolokonnikov, Mojžíš, Gewiese, Haloda M., Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek, Červinský, Houdek, Hanus – Hučko, Šuhaj, Sýbek, Fríd, Polata, Tintěra, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Novák

Písečtí hokejisté dokázali navázat na dobře odehraný domácí zápas a i v Šumperku začali aktivně. Draci byli očividně nervózní, kazili přihrávky a tentokrát s žádným tlakem nevyrukovali. Jihočeši zahájili zápas nadějně, vypracovali si přesilovku, ale ta zůstala nepotrestána. O to více je mohlo mrzet, že Draci udeřili ve 12. minutě z první větší šance, když Dominik Pokorný přebruslil hráče ve středním pásmu, ze strany se natlačil před Hausera překonal ho - 1:0.

Šumperk se pomalu začal rozjíždět a i když se Písek velmi sympaticky držel, srazila ho vlastní chyba. Drakům nabídl před polovinou zápasu přesilovku za nedovolený atak brankáře Halody, který šel po kontaktu ve svém brankovišti velmi ochotně z ledu. V přesilovce zamířil přesně zkušený Tomáš Sedlák a bylo to 2:0.

Další dva direkty v závěru druhé části Písek definitivně poslaly do kolen. Nejprve vyplaval odražený puk k Filipu Kuťákovi, který jej zblízka procpal kolem tyčky. Vzápětí pak uspěl šťastnou střelou z kruhu kanonýr Dmitrij Vorobjev a Šumperští tušili, že klepou na bránu semifinále.

Písek se ve třetí třetině dokázal ještě zvednout a vyždímat poslední zbytky sil. Nebylo mu to ale nic platné, protože na 5:0 zvýšil pohotovou střelou po buly přes beka Lukáš Králík. Ve 49. minutě Jihočeši zapsali čestný úspěch, když z velkého úhlu uspěl nejlepší střelec Písku v sezóně i v play-off Jan Sýbek. Poslední branka padla zhruba pět minut před závěrečnou sirénou, když na konci brejkové situace stál šumperský Jakub Čuřík - 6:1.

Draci ze Šumperka nebyli minimálně do poloviny zápasu v dobrém rozpoložení. Nedávalo jim spát, že se papírový outsider z Písku změnil v houževnatou překážku. Nakonec rozhodlo domácí prostředí a zřejmě i šířka kádru a zkušenosti. Draci odehráli pět zápasů v osmi dnech na čtyři formace. Písek hrál sérii na tři lajny, které z velké části tvořili hráči s minimálními zkušenostmi s takto vypjatými duely. Za pětizápasovou bitvu a nečekaně tuhý odpor si ale i tak hokejisté IHC Písek vysloužil uznání ze všech stran.

V dalších dnech přineseme ohlasy a rozhovory s hlavními aktéry.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy