Bronzová neděle se zlatou příchutí: Dorost udolal silnou Chotěboř

Po týdnu čekala na písecké dorostence silná Chotěboř, která po celý průběh zápasu byla lepším týmem. Po první třetině ale prohrávala 1:0, ale nakonec dokázala zápas otočit a už to vypadalo, že si zbytek zápasu pohlídá. Nakonec se hokejistům od Otavy povedlo vyrovnat na 4:4 a muselo se jít na individuální soutěž – samostatné nájezdy. Písečtí byli v této disciplíně lepší a získávájí bonusový bod do tabulky. Dvě asistence si připsala mládežnická reprezentantka Nikol Nepokojová, která obléká dres Chotěboře.
Liga dorostu, 7. kolo, ne 9.12.2018
Písek
Chotěbor
5:4sn
1:0, 1:2, 2:2
Branky a nahrávky: 4. Lechnýř (Kozlík), 23. Kašpar (Bečvář), 46. Lechnýř (Kozlík), 54. Kozlík (Lechnýř, Wimmer) - 37. Němec (Nepokojová), 40. Stránský (Nepokojová), 47. Vogel, 50. Němec. Rozhodčí: Novotný - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4.
Písek: Maleček - Dušek, Velíšek, Koutník, Brousil, Časta, Rajskub, Kozák - Zoch, Tesař, Wimmer 'C', Kudrna, Lidinský, Novotný, Kozlík, Lechnýř 'C', Kašpar, Bečvář
Chotěbor: Dalecký (Klíma) - Fruhbauer, Žižkovský, Vogel, Matýsek, Vlach - Vrána, Kotrba 'A', Němec 'C', Pudil, Grygar, Nepokojová 'A', Koukola, Stránský, Kohout

V úvodu zápasu byla lepší Chotěboř, která na svého soupeře vlétla od podlahy, ale o první gólové šance se postaral Písek. Nejprve se dostal do samostatného úniku Lechnýř, ale bohužel nedokázal dostat kotouč za záda brankáře Daleckého. Druhý pokus domácích se už ale ujal! Kozlíkovu střelu tečoval Josef Lechnýř. V oslabení zahrozil hostující Němec, který ujel všem a letěl směrem na bránu, ale přestřelil. Písek poté dostal dlouhou výhodu přesilové hry 5 na 3, ale žádná střela se neujala. Chotěboř byla v první třetině jasně lepším týmem, ale na světelné tabuli svítil stav 1:0 pro domácí.

Úvod z říše snů! Dvě minuty po zahájení druhé části rozveselil lavičku domácích Pavel Kašpar. Ke konci druhé třetiny ale spustila Chotěboř brankostroj. Prudkou střelou prostřelil Malečka Filip Němec a krátce na to stál před brankářem Písku osamocený Michael Stránský, který udělal otočku a vypálil puk přesně do levé části brány.

Obrovskou příležitost měl domácí Kudrna, který zakončoval po výborné kombinaci, ale jeho střela se neujala. Písek si vzal vedení zpět zásluhou Josefa Lechnýře, který vsítil již druhý gól. Inkasovaný gól jakoby probudil hokejisty a hokejistku Chotěboře. Hosté si vytvořili obrovský tlak, který přinesl kýžené ovoce v podobě gólu – na 3:3 srovnal Ondřej Vogel. Ani ne tři minuty na to šla Chotěboř zaslouženě do vedení! Povedenou ránu pod víko zaznamenal Filip Němec pro kterého to byl rovněž dvougólový zápas. A bylo zaděláno na drama. Písek se snažil vší silou vyrovnat nepříznivě se vyvíjející průběh zápasu, a to se nakonec i povedlo! Písek využil přesilovou hru, když se střela Michala Kozlíka odrazila od horní tyče do brány.

Poněvadž byl stav po šedesáti minutách nerozhodný na řadu se dostaly samostatné nájezdy. V těch byl lepší tým od Otavy. Rozhodující nájezd má na svých bedrech kapitán Josef Lechnýř.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy