Husarský kousek! Tři góly za 36 sekund a druhý obrat proti Valachům

Senzační obrat! Písek prohrával na ledě druhého celku skupiny Východ HC Bobři Valašské Meziříčí po dvou třetinách už 3:0, ale skvělým obratem ve třetí části si zajistil přísun tří velmi důležitých bodů. Písečtí zvládli srovnat třemi slepenými brankami během půl minuty a později skóre otočili. Branky Písku vsítili Vladimír Hanus, Martin Koupal, Jakub Volf a Vojtěch Šuhaj! Drobnou kaňkou na jinak skvělém výsledku je pro Písek opět vysoký počet vyloučených hráčů a také nízká produktivita v přesilovkách. Bobři z Valašského Meziříčí ale nebudou mít na písecký tým dobré vzpomínky. Podobným způsobem ztratili i první vzájemný zápas v Písku, kde vedli 0:2, ale nakonec padli 4:2.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 31. kolo, so 12.1.2019
Valašské Meziříčí
Písek
3:4
3:0, 0:0, 0:4
Branky a nahrávky: 11. Brunec (Dalajka, Peška), 13. Peška (Baroš), 19. Dvořák (Vaněk, Ostrčil) – 45. Hanus (Polata, Hučko), 45. Koupal (Matějka), 46. Volf (Strnad, Tintěra), 53. Šuhaj V. (Volf). Rozhodčí: Blaha – Musil, Komínek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 3:0, 3:4.
Valašské Meziříčí: Šurý – Ostrčil, Weintritt, Baroš, Váňa, Žák, Holiš, Kamas – Vaněk, Dvořák, Pořický – Brunec, Peška, Dalajka – Andris, Kuchařík, Daněk – Dubnický.
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Bílek, Suda, Turek, Houdek, Pelant – Polata, Hučko, Sýbek, Matějka, Koupal, Novák, Volf, V. Šuhaj, Tintěra, Strnad

V úvodu první periody se obě mužstva oťukávala a snažila se zjistit, co čekat od soupeře. Hned po dvou minutách se ale Bobrům nabídla přesilová hra a od té doby začali být mnohem aktivnějším mužstvem právě oni. Na první branku si ale domácí museli počkat až do poloviny první části, kdy se po sólovém úniku prosadil kličkou do bekhendu jako z hokejové učebnice kapitán Tomáš Brunec - 1:0. Netrvalo ani tři minuty a už to bylo o tři branky. David Peška využil svého skvělého výběru místa a pohotovým zakončením poslal Bobry do dvoubrankového vedení - 2:0. Písek byl v následné přesilovce blízko vyrovnání, když si vytvořil dobrý tlak, Valachy ale podržel brankář Šurý. V závěru první části naopak přidali ještě třetí branku domácí, když Petr Dvořák poslal na Hausera lehké nahození a tomu puk zapadl pod vyrážečkou až za jeho záda - 3:0.

Hned začátek druhé třetiny byl ve znamení mnohem zlepšené hry hostů z Písku. Naopak Valašské Meziříčí výrazně polevilo, a na hře to bylo hned znát. Paradoxně měli ale největší šanci na přidání čtvrté branky zápasu právě Valaši poté, co asi po třech minutách hry zachránila Hausera tyč jeho svatyně. Druhá polovina prostřední části začala být kouskována řadou vyloučení na obou stranách, ani jeden z týmů však žádné z nich nedokázal využít rozsvícení červeného světla za brankou soupeře, které by signalizovalo vstřelenou branku. I po druhé periodě se tak odcházelo do šaten s tříbrankovým vedením Valachů.

Na to, co následovalo ve třetí části zápasu, budou chtít všichni z Valašského Meziříčí co nejrychleji zapomenout. Písek v něm předvedl neuvěřitelný obrat ve skóre, který nastartoval v čase 44:26 brankou Vladimíra Hanuse - 3:1. Trvalo to něco málo přes půl minuty a na Bobří hrázi bylo srovnáno. Nejprve se prosadil další bleskovou akcí Martin Koupal - 3:2, který byl o dalších pár vteřin následován Jakubem Volfem - 3:3. Den blbec byl pro Valachy dokonán sedm a půl minuty před koncem, kdy o vítězství Písku rozhodl Vojtěch Šuhaj - 3:4. Bobři to ještě v závěru zkoušeli v šesti, ani tato herní varianta na skóre už vliv neměla.

Ohlasy trenérů

Jiří Weintritt (HC Bobři Valašské Meziříčí): "Na všechno, co se stalo ve třetí třetině, byli hráči upozorněni. Už pár týdnů mají být někteří z nich mimo základní sestavu, náš úzký kádr to ale nedovoluje. Po Hodonínu jsme prohráli druhé domácí utkání, zklamání je obrovské."

Václav Šrámek (IHC Písek): "Hodně nám pomohl fakt, že jsme se stejným týmem doma prohrávali 2:0 a ten zápas jsme také otočili, když jsme zvítězili 4:2. Celé utkání jsme nehráli zase tak špatně, dostali jsme hodně laciné góly a měli jsme zrovna takové šance jakou soupeř. V průběhu zápasu jsme byli velice neukáznění, čtyři z osmi vyloučení za první dvě třetiny byly absolutně zbytečné z naší blbosti. Přesto jsme pořád věřili, že se to otočit, což se tedy nakonec povedlo."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy