Kopřivnický brankostroj ve druhé třetině rozhodl o osudu zápasu

Když se daří, tak se daří! Toto přísloví se dá náramně připasovat ke Kopřivnici, která proměňovala veškeré naskytlé příležitosti. Písku se utkání vůbec nepovedlo, navíc se velká část zápasu odehrála bez pěti mužů na každé straně. První třetina byla velmi vyrovnaná, avšak po kontaktní brance Písku, kterou zaznamenal Martin Koupal krátce po zahájení druhé třetiny přišla branková smršť v podání Kopřivnice. Po druhé periodě svítil na světelné tabuli stav 7:1 a bylo jasné, že Kopřivnice dotáhne duel do vítězného konce. V závěrečné části přidal ještě každý tým po jedné brance. Druhým píseckým střelcem se stal Dominik Bílek. Celkem Písek inkasoval osmkrát.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 30. kolo, so 5.1.2019
Písek
Kopřivnice
2:8
0:2, 1:5, 1:1
Branky a nahrávky: 22. Koupal (Marcilis, Tintěra), 52. Bílek (Hučko, Polata) – 7. Sluštík (Marek, Červenka), 20. Kofroň (Mach J., Grebauer), 25. Tomášek (Mach J., Gebauer), 28. Sluštík (Červenka), 31. Mach J. (Stříž, Tomášek), 32. Bail (Kofroň, Marek), 36. Gebauer, 54. Mach J. (Tomášek, Stříž). Rozhodčí: Battěk – Žídek, Hnát. Vyloučení: 14:14. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7, 2:8.
Písek: Hauser (40. Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek 'C', Bílek, Houdek, Pelant – Hučko, Šuhaj V., Sýbek 'A', Polata 'A', Tintěra, Koupal. Volf, Marcilis, Strnad, Matějka. Novák
Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stríž, Ficek, Zuzaník, Bail, Marek 'A', Fojtík, Korec, Mach J. 'C', Mach M., Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík 'A'

Oba týmy se ihned od začátku s ničím nepáraly a pouštěly se do útočení. Skóre otevřel hostující Ondřej Sluštík, který se dostal do samostatného úniku a bekhendovým blafákem překonal brankáře Hausera. Písek měl po inkasované brance pár příležitostí ke skórování, ale výborný brankář Kopřivnice Hromada byl proti. Minutu před koncem prvního dějství využila Kopřivnice přesilovou hru, kde kombinaci zakončoval Adam Kofroň.

Všechno nasvědčovalo tomu, že uvidíme velmi vyrovnaný a napínavý duel, neboť krátce po startu druhé třetiny snížil Martin Koupal. Písek se následovně po vstřelené brance zvedl a tlačil na svého soupeře, ale tento segment přerušila branka Martina Tomáška, jehož následoval i Ondřej Sluštík, který okamžitě po opuštění trestné lavice skóroval. Osmadvacet vteřin. Přesně tolik stačilo Kopřivnici ke vstřelení dalších dvou branek. Nejprve se prosadil kapitán Jakub Mach a poté Marek Bail. Do konce třetiny přidala Kopřivnice ještě jednu branku a to když Jan Sýbek přišel smolně o kotouč u vlastní brány a dal tak příležitost Robinovi Gebauerovi.

Na začátku třetí třetiny došlo k výměně brankářů na straně Písku, kdy Hauser přenechal své místo mladému Buchtovi, který nechytal vůbec špatně! Největší příležitost měla Kopřivnice při trestném střílení, ale nájezdník Martin Tomášek nedokázal vyzrát na píseckého juniora v bráně. Poté se dostal ke slovu řízný bek Dominik Bílek, který nejprve poslal puk na horní tyč a krátce na to i za záda brankáře Hromady. První kotouč za svá záda pustil Petr Buchta sedm minut před koncem zápasu, kdy ho překonal Jakub Mach.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "První třetina od nás byla slušná, ale jednou nám hosté dali gól v přečíslení a pak v našem oslabení. U našeho mladého týmu šla psychika dolů. Druhá třetina byla tragická, prohráli jsme ji 1:5. Propadli jsme ve všech herních činnostech, nevraceli se, nemakali. Ve třetí třetině bylo těžké se dostat do hry."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy