Tři ostrá žihadla skolila Písek

V letošní sezóně se na led Písku jezdí bojovat. Žádný soupeř si neodveze tři body zadarmo. Ani dnešní utkání nebylo výjimkou. První třetina z pohledu domácích by se nedala zařadit mezi ty povedené, ale v druhé třetině už Písek šlapal jako po drátkách. Domácí museli pokaždé dotahovat jednobrankovou ztrátu. Dvakrát se jim to povedlo zásluhou Petra Hučka a Jana Sýbka, ale poté už nikdo nenašel recept na skvělého brankáře Pavla Jekela. Písek se po dnešní porážce propadl na čtvrté místo za Moravské Budějovice, které střídají Písek na třetí pozici.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 9. kolo, so 13.10.2018
Písek
Moravské Budějovice
2:3
0:1, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 21. Sýbek, 33. Hučko (Sýbek) – 12. Horký (Kabelka), 26. Lupač (Ferda, Hačecký), 41. Kabelka (Kliment). Rozhodčí: Micka – Žídek, Štěpánek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 290. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Parýzek "C", Červniský, Houdek, Hanus, Pelant, Bílek – Hučko, Stauber, Sýbek, Rod, Polata, Marcilis, Koupal, Strnad, Matějka D., Jabůrek, Šuhaj, Pixa
Moravské Budějovice: Jekel (Čáp) – Trnka, Kadela, Wasserbauer, Peroutka "C", Kabelka, Kliment, Matějka F., Lupač, Jurán, Horký, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Ferda, Bulín, Říčka, Krutiš

První třetina by se nedala označit z píseckého pohledu jako povedená. Moravské Budějovice se ihned od úvodní minuty tlačily do koncovky, ale domácí drželo štěstí v bráně , které se jmenuje Martin Hauser. Hosté mohli jít do vedení už v páté minutě, ale střela Filipa Matějky orazítkovala pouze tyč Hauserovi brány. O pět minut později mohl skórovat Marcilis, ale jeho střela skončila na betonu brankáře Jekela, který svůj tým podržel. Krátce poté se ale mohl radovat žluto-černý tým. David Horký se z levé strany svezl po ose hřiště a vyslal střelu, která skončila v síti. Gól byl pro hosty obrovskou motivací a jejich tlak se postupně zvedal, ale do konce první třetiny se jim nepodařilo odskočit do dvoubrankového vedení.

Zajímalo by mě, co trenér Písku Karel Herr řekl svým svěřencům po první třetině, ale očividně to musel být velice silný proslov, neboť hra Písku se zvedla o několik stupňů a krátce po úvodním vhazování se prosadil šikovný útočník Jan Sýbek, který nejprve poslal kotouč do betonu brankáře, ale z následné dorážky se nemýlil. Po vstřelené brance se Písek dostával do šancí a pokoušel se o převzetí iniciativy, ale to by nesměl hostující Marek Lupač vstřelit gól. Moravské Budějovice tedy znovu Písku odskočily. Domácí se ale nenechali zahanbit. Ke slovu se dostalo duo Jan Sýbek a Petr Hučko. Sýbek našel nádhernou přihrávkou volného Hučka, který dokázal obalamutit brankáře Jekela a pohotově poslal kotouč do brány. Před koncem druhé periody získal Písek výhodu přesilové hry, ale veškeré střelecký pokusy skončily u brankáře Jekela.

Osmnáct vteřin. Přesně tolik stačilo Moravským Budějovicím ke vstřelení třetí branky. Daniel Kabelka se napřáhl k nebi a parádní pumelicí překonal Martina Hausera, který se pouze ohlédl za svá záda. Písek nevěděl kudy se dostat do útočného pásma a hra nabírala na důrazu. K vidění bylo několik hraničních zákroků a i potyček. Veškeré tyto nepříjemnosti řešil hlavní rozhodčí důraznou domluvou. Písek měl obrovské štěstí, když Hauserovi vypadl puk z výstroje a nikdo z hostujících borců nedokázal včas zareagovat a poslat kotouč do brány. Štěstí stálo na straně Písku i čtyři minuty před koncem třetí části, když Juraňova střela skončila pouze na horní tyči. V samotném závěru to Písek zkoušel ještě v šesti, ale už bylo příliš pozdě na to vymyslet nějakou klíčovou akci, která by vyústila gól a v samotné vyrovnání na 3:3. Po velmi náročném zápasu tedy vítězí zaslouženě tým Moravských Budějovic.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Je to třetí domácí utkání, které jsme prohráli o gól. Ve třetí třetině jsme nechali hráči moc prostoru a on nám to od modré trefil. My jsme na to nebyli schopní reagovat. Musíme vyrovnaná utkání zvládat lépe, abychom byli schopní zápasy dotlačit alespoň do prodloužení. První třetina nebyla úplně ideální, ve druhé třetině jsme zvládli vyrovnat, bohužel pak jsme dostali blbý gól."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy