Vypjatá bitva s Brodem šťastná pro hosty

S Havlíčkovým Brodem Písečtí svedli krásnou vyrovnanou bitvu, ale body odvezli šťastnější hosté. Písek ve druhé třetině smazal dvoubrankové manko díky brankám Jana Sýbka a Martina Koupala, ve třetí třetině ale hosté zaslouženě odskočili do vedení. Konec zápasu poznamenaly dva diskutabilní tresty pro Písek za údajnou hru v šesti, které už domácím nedovolily výraznější tlak. Skvěle zachytal brankář Martin Hauser, který lapil několik tutovek i dvě trestná střílení. Dobrou zprávou je návrat útočníka Jana Marcilise po zranění nohy. Skvěle nahradil chybějícího Petra Hučka na centru první formace.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 7. kolo, st 3.10.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
2:3
0:2, 2:0, 0:1
Písek: Hauser - Parýzek, Hanus, Bílek, Suda, Turek, Červinský - Sýbek, Marcilis, Polata, Vlček, Koupal, Ciboch, Rod, Jabůrek, Strnad
Havl. Brod: Novák – Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík – Vala, Ludvík, Kuchta, Holenda, Michálek, Voříšek, Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina, Milfait, Kozlík, Blinka

Tempo první třetiny se rozjíždělo pozvolna. Po prvních zkušebních pokusech si velkou úvodní šanci připsali domácí díky aktivnímu Vlčkovu útoku. Pak ale přišel trest. Zkušený forvard Luboš Voříšek si v jedenácté minutě nabruslil mezi kruhy a skvělou ranou pod víko otevřel skóre. Slibný výkon v první třetině potvrdili Bruslaři o sedm minut později, když se v přesilové hře z dorážky trefil Matěj Blinka.

Ve druhé třetině jsme u Otavy viděli úplně jiný obrázek hry. Písečtí hokejisté se oklepali z tlaku Bruslařů a dokázali vyrovnat. Nejprve ve 23. minutě v signalizované výhodě udeřil Jan Sýbek po brilantním pasu navrátilce do sestavy Jana Marcilise. Písečtí pak začali favorita kousat a zaslouženě vyrovnali, když se z dorážky do poloodkryté klece trefil po nahození Bílka útočník Martin Koupal. Ve druhém dějství zlikvidoval domácí brankář Hauser nařízené trestné střílení, které jel po faulu na Přidala hostující kapitán Třetina.

Ve třetí třetině vstřelil rozhodující branku David Michálek. Branka padla sice až v 53. minutě, ale do té doby Bruslaři stále stupňovali tempo a dá se říct, že branka na 2:3 visela ve vzduchu. Michálek se prosadil před brankou po dobrém tlaku do branky. Nic nebylo Písku platné, že na začátku periody lapil Martin Hauser další trestné střílení po tom, co Suda přikryl puk v brankovišti. Mrzet je pak mohly další neproměněné šance. V závěru se domácí hodně zlobili, když je rozhodčí dvakrát poslali do oslabení kvůli údajnému vyššímu počtu hráčů na ledě. Roli hrála prý i nová pravidla, který zakazují získat územní výhodu při střídání. Sporné situace ale neosvětlil ani videozáznam, který si písecký tým ze zápasů pořizuje.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Bylo to podobné utkání, jako se Žďárem, kdy jsme se silným soupeřem drželi krok. Vážíme si toho, že se nám povedlo ve druhé třetině vyrovnat z 0:2 na 2:2, třetí třetina se nám bohužel nepovedla. Tahali jsme trochu za kratší konec, ale i přes to jsme dokázali sehrát vyrovnaný zápas. Sporné situace a rozhodnutí rozhodčích si ještě pustíme na videu a podíváme se na ně. Pro nás je to ale bohužel prohra a ztráta bodů, které jsme mohli mít."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy