Herrova družina podruhé za sebou padla. Květoň hrdinou derby!

Ke třetímu utkání II. Ligy odcestoval Písek do nedalekého Tábora, kde se pokoušel o přerušení hrůzostrašné série dvanácti prohraných zápasů v řadě. Všechno vypadalo nadějně, když se jako první prosadil malý univerzál Jan Polata, avšak poté začala nadvláda táborských hokejistů v čele s Lukášem Květoněm, který posílil Tábor těsně před zápasem s Pískem a ukázal se ve výborném světle. Tým ve žlutých dresech se snažil, ale každé sebemenší zaváhání trestal Tábor gólem. Písek tedy krom jednoho vstřeleného gólu nic nepředvedl a domů si odváží slušnou lekci. V samotném závěru derby se zranil střelec branky Jan Polata, který odkulhal na střídačku a do zbytku zápasu již nezasáhl.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 3. kolo, st 19.9.2018
Tábor
Písek
6:1
1:1, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 12. Zayml (Březina, Květoň), 22. Točík (Květoň),34. Květoň (Březina, Točík), 41. Heřman (Točík), 47. Heřman (Matušík), 53. Matušík (Blažek) - 10. Polata (Bílek, Sýbek). Rozhodčí: Reich - Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 927. Střely na branku: . Průběh utkání: .
Tábor: Dudáček - Hlaveš, Hajič, Černý, Raiterman, Košař, Duben, Pípal - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Květoň, Točík - Kalaš (41. Pechánek), Zayml, Hrala.
Písek: Hauser (Buchta) - Turek, Suda, Hora, Parýzek, Houdek, Hanus, Bílek, Pelant - Sýbek, Hučko, Polata, Ciboch, Vlček,Volf, Rod, Strnad, Jabůrek, Novák, Pixa, Stauber.

Úvod do zápasu byl z pohledu píseckých hokejistů poněkud rozpačitý. Ihned v první minutě hráli přesilovou hru, avšak domácí celek dokázal zabránit sebemenšímu ohrožení Dudáčkovy brány. Tábor měl dost šancí na to vstřelit úvodní branku, ale jako první udeřil tým od Otavy! Jan Polata inkasoval přesnou přihrávku od Jana Sýbka a bez problému poslal kotouč do sítě. Vzápětí si nedovoleně počínal Adam Novák, který byl na dvě minuty vyloučen. Z oné přesilové hry dokázal během chvíle srovnat stav utkání Patrik Zayml. Písek měl ještě v závěru šanci vstřelit gól, ale dva Písečtí hokejisté nic nevymysleli.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Ihned minutu po zahájení druhé periody vymetl šibenici Dominik Točík, kterému přihrála ústřední osoba dnešního zápasu – Lukáš Květoň. Chvilku poté se ocitl ve výborné palebné pozici domácí Březina, který minul Hauserovu bránu. Obrovský tlak Kohoutů přinesl zaslouženou odměnu, když Lukáš Květoň našel volný prostor mezi betony brankáře Hausera.

Déjà vu? Pouhých třicet šest vteřin trvalo Táboru na to, aby navýšil skóre! V oslabení ujel všem Radim Heřman, který si dokázal poradit tváří v tvář s píseckým brankářem. Čtvrtá branka domácích srazila Písek na dno. Písecký brankář opět nechal malou mezírku mezi betony, do které přesně poslal touš Radim Heřman. Ke slovu se dostal také kapitán Kohoutů Jakub Matušík, který ukázkově vykoupal Hausera a navýšil skóre na konečných 6:1!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy