Kolínské drama zvládl mladší dorost díky reklamě na týmový výkon

Kdo se bojí, nesmí do lesa - ani na led. To však dnes zdaleka nebyl případ mladších dorostenců, kteří v rámci třináctého kola nadstavby přivítali v domácím prostředí papírově favorizovaný výběr kolínských kozlů. S tím už se Písečtí letos jednou utkali a bohužel, o vyvedeném klání nemohla být tehdy vůbec žádná řeč. Tentokrát ovšem svěřenci trenéra Herra dokázali, že mají pro strach uděláno. Do zápasu ani navzdory této hluboce zakořeněné, nepříjemné vzpomínce nevstoupili nijak zakřiknutě, ba právě naopak: po skončení úvodní dvacetiminutovky, v níž se svým soupeřem zvládali držet krok, totiž dokonce opatrovali křehký jednogólový náskok, k jehož navyšování se navíc posléze nestavěli ani trochu utopisticky. Během prostředního dějství se pak zhruba v rozmezí tří minut dokázali prosadit ještě dvakrát, díky čemuž měli svého soupeře dobrou chvíli takříkajíc na lopatě. Hosté nicméně své kvality nenechali úplně spát, v závěru téže třetiny stav utkání po zásluze snížili a co víc, na svůj nápor v následující periodě úspěšně navázali. Dostali se až takřka na dostřel, mladí Jihočeši ale veškeré jejich následné snaze o vyrovnání, jež byla opravdu úporná, zejména díky příkladnému týmovému výkonu, obětavosti a množství důležitých zákroků brankáře Hořejšího nakonec zdárně odolali a uhájili těsný, leč neméně zasloužený, triumf 3:2.
Mladší dorost, 13. kolo, ne 18.2.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
3:2
1:0, 2:1, 0:1
Písek: Hořejší (Špiler) - Kacbunda, Kocour, Řezáč "C", Polák, Keřka, Kurfüst - Skalický, Wimmer, Dráb, Smola, Suchan, Lechnýř, Matašovský, Kovanda, Žák, Smetana, Maleček
Kolín: Bak (28. Onderko) - Moravec, Valenta, Häusler, Kopecký J., Kvapil, Chlubný, Šupík - Jiráček, Pilný "C", Matoušů "A", Barták, Vaňkovský "A", Kratochvíl, Svoboda, Matuška, Kopecký D.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy