Mladší dorostenci po čtyřech zápasech bez porážky kapitulovali

Dnešní utkáni Regionální ligy mladšího dorostu nabídlo souboj prvního týmu s druhým. Favoritem utkání byl českobudějovický Motor, který roli favorita dokázal potvrdit, když Písek dokázal srazit šesti brankami. Nebýt pohotových zákroků brankáře Hořejšího mohl Motor vyhrát ještě větším rozdílem. Za Písek se prosadil pouze Martin Žák.
Mladší dorost, 11. kolo, pá 17.11.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Č. Budějovice B
1:6
0:2, 0:2, 1:2
Branky a nahrávky: 43. Žák (Polák) - 2. Dub (Cháb, Klimeš), 11. Šťastný (Dub), 27. Masopust (Lukeš), 31. Kovář (Anderle), 42. Anderle (Ryba), 51. Klimeš (Kantor). Rozhodčí: Vorčko - Častoral, Košatka. Vyloučení: 3:5, navíc OK Šťastný. Diváci: 70. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.
Písek: Hořejší (Špiler) - Kacbunda, Kocour, Řezáč, Polák, Keřka, Kurfurst - Matašovský, Wimmer, Skalický, Smola, Dráb, Suchan, Lechnýř, Kovanda, Smetana, Žák
Č. Budějovice B: Slanina - Fousek, Ryba, Šťastný - Kovář, Korndörfer, Kantor, Anderle, Masopust, Cháb, Klimeš, Dub, Lukeš

Motor potvrzoval roli favorita již od brzkého začátku, když se k dorážce dostal Dub. Pokračoval obrovský tlak Motoru, ale domácí brankář dokázal zlikvidovat všechny střelecké pokusy. Na co ale domácí brankář nestačil byl samostatný únik Jakuba Šťastného, který se v bezprostřední blízkosti nemýlil. Mladším dorostencům Písku se povedla ohrozit branka Motoru až v polovině první třetiny, ale brankář hostů byl připraven a dokázal lapit střelecké pokusy domácích. Zbytek první třetiny se převážně odehrál před brankářem Písku, který měl plné ruce práce.

Start druhé třetiny se nesl v duchu té první, avšak domácí Ondřej Smetana inkasoval přesnou přihrávku a pelášil sám na brankáře, který jeho střelecký pokus dokázal lapit. I na druhé straně byl k vidění samostatný únik, který rovněž neskončil brankou, ale to nemuselo Motor mrzet, protože o pár chvil později vyslal gólovou střelu Matouš Masopust. Motor pokračoval ve vysokém nátlaku a obstřeloval píseckou branku. Tento stupňující se nátlak vyústil již ve čtvrtý gól Motoru, který zaznamenal Ondřej Kovář. Písek se opět po dlouhé době dostal do útoku, kde pár tvrdými střelami od modré zaměstnal hostujícího brankáře.

Úvod třetího dějství znamenal rychlý gól Motoru, když dorazil kotouč do brány Jakub Anderle. Písek se ovšem také dočkal, když Martin Žák dokázal propasírovat puk za záda brankáře. Písek jakoby tímto vstřeleným gólem ožil a bylo vidět, že ještě v žádném případě nehodil ručník do ringu. Dravost však domácím příliš dlouho nevydržela a Motor opět skóroval, když dokázal Jan Klimeš zužitkovat přesilovou hru. V závěru měl Písek ještě pár dobrých příležitostí ke skórování, ale brankář Motoru žádný z puků za svá záda nepustil.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy