Mladší dorost porazil Veselí nad Lužnicí

Mladší dorostence čekalo další utkání v Regionální lize mladšího dorostu. Tentokrát dorazilo k Otavě Veselí nad Lužnicí, které momentálně okupuje páté místo skupiny H. Utkání dopadlo lépe pro mladší dorostence Písku, kterým se povedlo vyhrát podruhé v řadě. Obrovský podíl na výhře má brankář Filip Hořejší, který skvělými zákroky deptal hráče Veselí. Za Písek se postupně trefil Dráb, Suchan, Žák a Smetana.
Mladší dorost, 7. kolo, ne 22.10.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Veselí nad Lužnicí
4:1
2:1, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Dráb (Suchan), 11. Suchan (Dráb, Kacbunda), 44. Žák (Smetana), 54. Smetana (Kurfurst, Žák) - 13. Svoboda (Rada). Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. Diváci: 68. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Písek: Hořejší - Kocour, Kacbunda, Řezáč, Keřka, Kurfurst - Skalický, Wimmer, Smola, Dráb, Suchan, Lechnýř, Smetana, Žák
Veselí nad Lužnicí: Havel - Šturma, Kohout, Hanzal, Smolík, Svoboda, Kovaříček, Kupka, Petrásek, Vaněk, Zíka, Fuciman, Rada

Úvod zápasu byl na obou stranách velice divoký a hrálo se ve vysokém tempu. O úvodní branku se postaral domácí celek. Lukáš Dráb se natlačil před brankáře hostů a bekhendovou střelou ho i s trochou štěstí překonal. Pár minut poté se mohl domácí tým opět radovat, protože v přesilové hře zamířil pod horní tyč přesně Jaroslav Suchan a poslal tím svůj tým do dvoubrankového náskoku. Hostům se však podařilo tento náskok rychle smazat. Vít Rada přesně namazal přihrávku svému spoluhráči Filipu Svobodovi, který bez problémů poslal puk do sítě.

Druhá třetina byla na góly chudá, ale rozhodně jsme se nenudili. Ve skvělém světle se ukázali oba brankáři, kteří lapili spoustu střeleckých pokusů. Největší šance Veselí přišla v šesté minutě, když Radek Šturma osamocený před bránou střílel, avšak jeho střelecký pokus skvělým zákrokem zneškodnil brankář Písku. Na straně domácích by se dala vyzdvihnout příležitost Martina Žáka, který si skvěle připravil střelu bekhendem, ale hostující brankář se předvedl bravůrným zákrokem lapačkou.

Třetí třetina už byla na branky více plodná, protože krátce po startu třetí periody nejprve nastřelil beton brankáře Havla Martin Žák, ale z dorážky se už nemýlil a zamířil kotouč přesně do brány. Veselí nebylo daleko od snížení, protože jeden z hráčů ujel všem obráncům Písku a v dobré pozici se pokusil překonat brankáře Hořejšího, avšak neúspěšně. Čtvrtou branku svého týmu zaznamenal Ondřej Smetana, který se z pravého kruhu přesně trefil. V závěru utkání si Veselí vytvořilo spousty gólových příležitostí, avšak brankář Písku dokázal všechny tyto příležitosti zlikvidovat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy