Písek dotáhl třígólovou ztrátu, stejně ale prohrál

Do čtvrtého zápasu v sezóně vstoupil lépe tým Písku. Už v deváté minutě slavil trefu od modré čáry Hanus, Žďár ale srovnal rychlý gólem Kunstmüllera. Hostující tým se prosadil třikrát po sobě a s domácími to nevypadalo dobře. Dokázali se vzepřít osudu a srovnat duel na 4:4. Rozhodla poslední část, kde Jihočeši udělali několik chyb, které nakonec rozhodly. Po velkém boji Jihočeši neberou ani bod a na výhru v novém ročníku stále čekají.
2. liga ČR sk. STŘED, 4. kolo, st 27.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Žďár nad Sázavou
4:7
1:1, 1:3, 2:3
Branky a nahrávky: 9. Hanus (Suda, Ciboch), 38. Polata (Sýbek), 41. Doktor (Polata, Sýbek), 44. Ciboch (Medek, Koupal) – 10. Kunstmüller (Štěpánek, Vítek), 24. Střecha (Kolda), 33. Gregar (Kuřítko, Sedláček), 36. Štěpánek (Kunstmüller, Vítek), 56. Střecha (Pytlík, Lojek), 57. Beneš (Kolda, Pytlík), 60. Jícha (Štěpánek, Lojek). Rozhodčí: Škrobák – Marek, Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 220. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 2:4, 3:4, 4:4, 4:5, 4:6, 4:7.
Písek: Kříž (Štekr) – Hřebíček, Parýzek, Hanus, Suda, Červinský, Turek, Pavlíček – Vlk, Sýbek, Polata, Medek, Koupal, Ciboch, Rod, Jiřinec, Pouch, Novák, Strnad, Doktor.
Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) – Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Beneš, Pytlík, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas.

Skóre otevřel v deváté minutě Hanus, který od modré dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Radost z vedení modro-žlutým dlouho nevydržela. Plameny v následující šanci dokázaly vyrovnat. Pěknou střelou se po Štěpánkově přihrávce prosadil Kunstmüller. Po úvodní třetině se šlo do kabin za stavu 1:1.

Na začátku druhého dějství šel do vedení tým hostů. Dobrou nahrávku připravil Kolda a Střecha nedal Křížovi šanci. Ve 33. minutě odskočili hosté na dvou brankový náskok. Do šance se protlačil Kuřítko a přihrál před odkrytou klec nehlídanému Gregarovi, který zvýšil. O tři minuty později se Plameny znovu radovaly. Po velké chybě modro-žlutých se dostal ke kotouči Kunstmüller. Adresoval přihrávku Štěpánkovi. Ten už měl před sebou odkrytou branku a mířil přesně. Po třech přesných trefách to s Jihočechy vypadalo špatně. Písečtí se přes nepříznivý stav dokázali probrat. Dvě minuty před koncem druhé třetiny dal branku do šatny Polata, kterému poslal krásnou nabídku Sýbek. Po čtyřiceti minutách svítil na tabuli nepříznivý stav pro domácí tým 2:4.

Po přestávce se domácí tým nabudil a srovnal duel. Nejprve parádní střelou snížil Doktor, který puk trefil pod víko. Po třech dalších minutách už slavil další hráč Písku. Domácí tribuny a všechny fanoušky rozjásal Ciboch, který nekompromisně skóroval. V dalších minutách byly šance na obou stranách a rozhodnout mohli oba soupeři. Další branka, která byla nakonec vítězná, padla v čase 55:35. Plameny se dostaly do přečíslení. Pytlík famózní nahrávkou našel hlídkujícího Střechu, který rozjásal své spoluhráče. O minutu později hosté znovu slavili branku. Další nepřesnost domácího celku potrestal Beneš. Písečtí si vyžádali oddechový čas a zkoušeli hru v šesti hráčích v poli. Tuto příležitost dokázal Žďár zužitkovat. Do prázdné klece dal ve vlastním oslabení gól Jícha a upravil tak výsledek zápasu na 4:7 z pohledu domácího týmu.

Modro-žlutí tak sice těžkého soupeře nepokořili, ale i tak předvedli velmi solidní výkon. Žďárské plameny tak Písek nedokázal uhasit a hostující celek si tak od břehu Otavy odváží všechny body.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: „Neodehráli jsme špatný zápas, bohužel jsme se nevyvarovali individuálních chyb, které nás stály body. První třetina byla slušně odehraná, ve druhé jsme podle mě nebyli horším týmem, bohužel kvůli chybám jsme prohrávali o tři góly. Do třetí třetiny jsme šli aktivně, chtěli jsme napadat. Vyrovnali jsme na 4:4 a měli jsme dvě gólovky. Kdybychom je proměnili, zápas by asi dopadl jinak. Bohužel za stavu 4:4 jdeme pět minut před koncem špatně střídat a dopadlo to tak, jak to dopadlo…“

Radovan Biegl, asistent trenéra Žďáru: „Jsme rádi, že si z Písku vezeme všechny tři body. Nebyl to jednoduchý zápas, domácí velmi dobře bruslili a my jsme si utkání zkomplikovali sami na konci druhé třetiny a začátku třetí, když jsme třikrát inkasovali. Nakonec se ukázala síla a charakter mužstva a strhli jsme vedení na svou stranu.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy