Další skvělý zápas! O vyrovnání série rozhodl v prodloužení Sýbek

Takový zápas příznivci píseckého hokeje dlouho nepamatují! Čtvrté osmifinále play-off 2. ligy mezi týmy IHC Písek a HC Kobra Praha nabídlo bitvu jako řemen, po které se z těsné výhry radují písečtí hráči. Jihočeši vstoupili do zápasu dobře, dvakrát je poslal do vedení Pašek, přesto Kobra vedla po první třetině 3:2. Druhá třetina patřila opět Pražanům a i když Suchan vyrovnal, vedli hosté po dvou třetinách už 5:3. Ve třetí třetině byl k vidění strhující hokej - Písku se díky brankám Červinského, Sýbka a Šuhaje podařilo vyrovnat na 6:6 a dovést zápas do prodloužení. V tom rozhodl Jan Sýbek (na snímku snižuje ve třetí třetině).
2. liga ČR sk. STŘED, OF 4, pá 3.3.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
7:6p
2:3, 1:2, 3:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 6. Pašek, 9. Pašek (Sýbek), 23. Suchan (Šuhaj), 46. Sýbek (Šuhaj), 48. Červinský (Jiřinec, Strnad), 57. Šuhaj (Procházka), 65. Sýbek (Pašek) – 8. Šteiner (Matějček, Vlach), 12. Antončík (Jedlička, Verbík), 16. Vacek (Vlach, Matějček), 28. Jedlička (Jakeš, Bílek), 40. Semrád (Hlinka), 48. Antončík (Jedlička, Jakeš). Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Štětina. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 619. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6, 6:6, 7:6.
Písek: Hauser (Kadlec) – Procházka, Kozák, Červinský, Pavlíček, Suda, Hanus, Koutenský – Pašek, Koupal, Sýbek, Šuhaj, Drda, Suchan, Jiřinec, Rod, Strnad, Homolka.
Kobra Praha: P. Bílek (Langer) – Šteiner, J. Verbík, Švaříček, D. Bílek, R. Verbík, Vacek, Semrád – Jakeš, Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček, Hlinka, Kuchta, Slanina, Kysela, Matějek.

Písecký výběr začal lépe. V šesté minutě úvodní třetiny otevřel skóre Václav Pašek, který hned po vyhrané buly najel před Bílka a střelou po ledě poslal Písek do vedení. Kobra mohla vyrovnat o minutu později, ale Hauser střelu k levé tyčce dobře viděl a bez problému chytil. Vyrovnání se hosté dočkali v polovině osmé minuty. Po několika šancích puk dostal za záda domácího brankáře Šteiner. Jihočeši se znovu ujali vedení v deváté minutě v přesilové hře. Sýbek našel přesně hokejku volného Václava Paška a ten svým druhým gólem v zápase poslal svůj tým znovu do jednobrankového trháku. Pražanům se však podařilo vyrovnat ve dvanácté minutě, kdy po brance zvedal ruce nad hlavu Antončík. Pět minut před koncem první části se kapitán hostů Jakeš dostal do úniku sám, ale Hauser ho perfektně vychytal. Kobra udeřila v 16. minutě, kdy adresoval přihrávku Vlach přesně na čepel Vacka a ten se nemýlil. Deset vteřin před koncem mohl vyrovnat Pavlíček, ale Bílek předvedl skvělý zákrok a svůj tým podržel. Do šaten se tak šlo po dvaceti minutách ostrého duelu za stavu 2:3 pro hosty.

Po přestávce se hned z první šance radoval Písek. Srovnání zařídil Jakub Suchan, který v brejku našel mezírku mezi betony brankáře Kobry. Hostující tým se vedení znovu ujal v 28. minutě. Kapitán hostů přesně nahrál Jedličkovi, který střelou pod vyrážečku prostřelil domácího brankáře. Kobra v poslední minutě prostředního dějství přidala další trefu, kdy se parádně prosadil ještě vloni písecký obránce Semrád.

Jihočechům se podařilo snížit pět minut po začátku poslední třetiny. Před brankou volný Jan Sýbek se natáhl po odraženém puku a bekhendem vrátil Písku naději na zvrat. Radost modro-žlutým ale dlouho nevydržela. O tři minuty později znovu skóroval Antončík, který dal hattrick v tomto klání. Písečtí bojovali dál a o chvilku později bouřily tribuny znovu, když Šimon Červinský od modré čáry vyslal plachtící kotouč směrem k brance Pražanů a kus černé gumy se zastavil až v síti za překvapeným Bílkem. Hokejisté od Otavy nadšeným výkonem dokázali vyrovnat - po tlaku v útočné třetině si v 57. minutě vytvořil dobrou pozici Jakub Šuhaj, který z pravého kruhu nekompromisně zavěsil do levé šibenice. Čtyřicet vteřin před koncem třetí části mohl rozhodnout Suchan, ale kotouč netrefil přesně. Po šedesáti minutách svítil na tabuli stav 6:6.

V prodloužení pokračovala hra nahoru dolů, šance byly k vidění na obou stranách. Nakonec rozhodl Jan Sýbek, který po skvěle načasované přihrávce Paška zpoza branky trefil v 65. minutě výhru.

Série se v neděli přesouvá do Prahy, kde mohou oba týmy výrazně posunout své šance k postupu.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy