Mladší dorostenci v závěrečné části pětkrát inkasovali a prohráli dobře rozjetý zápas

V rámci pátého kola nadstavbové skupiny E přivítali svěřenci trenéra Václava Šrámka na domácím ledě Mladou Boleslav. Mladíci vstoupili do utkání velmi dobře a po dvou třetinách vedli již 4:0. Málokdo by řekl, že se povede Mladé Boleslavi srovnat, nebo dokonce otočit utkání v závěrečné dvacetiminutovce. To, co by každý člověk považoval za nadlidský výkon se mladoboleslavským podařilo na jedničku. V závěrečné periodě inkasoval Písek pětkrát a po dobře rozehraném utkání podlehl Mladé Boleslavi.
Liga mladšího dorostu, 5. kolo, ne 19.2.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Mladá Boleslav
4:5
2:0, 2:0, 0:5
Branky a nahrávky: 6. Vokoun, 10. Kouba (Lukeš), 24. Lukeš (Anderle), 25. Januška (Šuhaj) - 44. Kos (Kříž), 45. Kubart (Balák), 48. Kříž (Balák), 51. Peca (Kříž), 57. Kříž (Peca). Rozhodčí: Poskočil - Košatka, Mitáš. Vyloučení: 5:2, navíc Písek - 2x nevyužité trestné střílení. Diváci: 69. Průběh utkání: 4:0, 4:5.
Písek: Buchta (Špiler) - Brož, Keřka, Kroupa, Řezáč, Smola, Kurfurst, Kajtman - Řehoř, Januška, Šuhaj, Anderle, Dub, Kouba, Lukeš, Vokoun, Pechlát
Mladá Boleslav: Kmec (Ziegler) - Vlad, Kovařík, Lhota, Němeček, Moc, Kredba, Peca, Hašlar, Kos, Kubart, Kříž, Balák

Mladá Boleslav se ihned po úvodním vhazování chtěla dostat do vedení a nejblíže tomu byl Kříž, který nedokázal překonat Buchtu. Písek si zahrál přesilovou hru, ve které měl spousta dobrých příležitostí, ale všechny střelecké pokusy zlikvidoval brankář. Domácí Dub mohl poslat svůj tým do vedení, ale nedokázal trefit puk do odkryté brány. To však nemuselo domácí hráče mrzet, vzápětí se vydal na zteč Lukáš Vokoun, který obešel jednoho z obránců a přesnou trefou vymetl horní růžek. Písek byl po gólu aktivnějším týmem a přineslo to odměnu v podobě gólu. V brankovišti se nejlépe zorientoval Kouba, kterému se povedlo dorazit puk do sítě. Písku se naskytla příležitost v podobě trestného střílení, ale brankář hostů skvěle zasáhl. Domácí tým měl v závěru třetiny navrch, ale další gól to nepřineslo.

Písek vstoupil do druhé třetiny s vysokým nasazením a projevilo se to již třetím gólem. Lukeš malým obloučkem přehodil brankáře, který sice puk zasáhl, ale se štěstím se kotouč dostal za brankovou čáru. Velkou příležitost měl na holi Januška, když se jeho tvrdá rána od modré zastavila na horní tyčce. V oslabení jel sám na brankáře Keřka, který byl v úniku faulován a rozhodčí tak nařídil trestné střílení, ale i podruhé se podařilo hostujícímu brankáři chytnout samostatný nájezd. Gól na rozdíl čtyř branek vstřelil Januška, když mu přesně poslal puk na hokejku Šuhaj. Písek se v oslabení opět tlačil do zakončení, ale Pechlátovi se nepodařilo přesně zakončit.

Písku se úvod do třetí třetiny nepovedl podle představ. Během pěti minut se dvakrát prosadili hosté. Nejprve skóroval Balák, který objel domácího brankáře a poslal puk do brány. Následoval gól z mezikruží, který vsítil Kubart. To ale nebylo od bruslařů všechno. V domácí bráně se stala mela a využil toho Kříž, který pohotově zasunul puk do brány. Vyrovnávací gól zaznamenal Peca, který poslal puk nad beton a Buchta nemohl jakkoli zasáhnout. Vítězný gól vstřelil hráč Mladé Boleslavi Kříž, který dovršil famózní obrat svého týmu v závěrečné části.

Písek tak přišel o svůj vysoký náskok během šestnácti minut a všechny tři body putují do středních Čech.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy