Juniorka znovu zabrala. Plameny ze Žďáru rozmetala devíti brankami

Hokejisté Žďáru nad Sázavou si z píseckého zimního stadionu opět neodvezli příjemnou vzpomínku. Domácí hráči totiž měli vzhledem k předešlým dvěma nevydařeným utkáním co napravovat, pročež svého soupeře příliš nešetřili. Prořídlý celek žďárských Plamenů utrpěl na konci pátečního klání vysokou porážku 9:2 poté, co se během druhé dvacetiminutovky nechal Píseckými doslova převálcovat. Mladí Jihočeši v jejím průběhu nasázeli do sítě velice slušný půltucet branek, čímž prakticky vzato předběžně rozhodli o výsledku celého zápasu. Vskutku vydařený večer za sebou mají Dmytro Torba a František Bárta, jimž oběma se podařilo nastřádat úctyhodných šest bodů.
Liga juniorů - sk. Střed, 21. kolo, pá 9.12.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Žďár nad Sázavou
9:2
1:1, 6:1, 2:0
Branky a nahrávky: 12. Torba (Bárta, Rod), 24. Bárta (Torba, Švagr), 26. Rod (Švagr), 28. Stodolovský (Bárta), 28. Torba, 32. Torba (Bárta), 39. Torba (Koutenský, Bárta), 49. Švagr (Torba, Rod), 59. Bárta (Frühauf)- 17. Nedvěd (Klíma), 37. Hejtmánek (Nedvěd, Machovec) Rozhodčí: Sýkora - Oudes, Vondráček Vyloučení: 11:11 Využití: 3:1 V oslabení: 1:0 Diváci: 60
Písek: Brož (33. Křepela) - Švagr, Frühauf, Koutenský, Dvořák, Kozák, Stodolovský, Novotný - Rod "A", Klas "C", Bárta "A", Strnad, Skala, Javůrek, Telúch, Marek, Torba, Rogal
Žďár nad Sázavou: Peška - Macky, Pachl, Klíma, Machovec "C" - Macek, Jirčík, Spurný, Prchal, Nedvěd, Šmída, Hejtmánek

Zatímco se domácí hokejisté již od začátku klání usilovně snažili o otevření skóre a soupeřova gólmana náležitě zaměstnávali, hosté si dávali poměrně dlouho načas. Brožovu pozornost vážněji otestovali až v sedmé minutě utkání, kdy ho svou nepříjemnou střelou zkusil překvapit Nedvěd. Aktivitou hýřící písecké mladíky poslal do vedení Dmytro Torba, za jehož pokusem se Peška mohl jen bezmocně ohlédnout. A ačkoliv se hráči IHC odmítali o kotouč podělit i nadále, nakonec přeci jenom inkasovali. O vyrovnání se postaral vytrvalý Michal Nedvěd poté, co zvětřil svou šanci na úkor špatně stojících Jihočechů, s níž si následně po krásném pasu Klímy hravě poradil.

Druhá dvacetiminutovka přivála na střídačku Píseckých herní pohodu, díky níž postupně nasázeli hostujícímu celku rovných šest branek. Nejprve šikovně uklidil puk do sítě František Bárta, po němž se rozhodl zaúřadovat Tomáš Rod, jemuž se ve vlastním oslabení podařilo parádně zavěsit. Další výstavní trefu posléze přidal od modré čáry Jan Stodolovský, kterého velice rychle napodobil střelec Dmytro Torba. Ten se v útočném pásmu stačil vyřádit ještě dvakrát. Nejdříve Pešku překonal ve spolupráci s dobře napadajícím Bártou, podruhé tečoval ránu Koutenského, když před strážcem žďárské svatyně dobře hlídkoval. Jeho v pořadí čtvrté trefě však předcházel druhý zásah hostů, jehož autorem se stal David Hejtmánek. Do šaten se tak odcházelo za výrazně vyššího stavu 7:2.

Třetí perioda byla prakticky vzato pouhou formalitou. Po několika nevydařených akcích žlutomodrých dvojic, z nichž si nejlépe počínala ta ve složení Frühauf-Klas, si své osobní statistiky vylepšil i obránce Kryštof Švagr. Herním projevem nepříliš výrazné mužstvo Moravanů mělo možnost docílit kosmetické úpravy skóre v průběhu následující dvojnásobné početní výhody, tou však ve výsledku naprosto pohrdlo. Slova se tak ujali opět domácí, v jejichž dresu znovu vyzrál na Pešku František Bárta, který tak uzavřel na konečných 9:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy