Juniorka pokořila své letošní maximum, Vajgar rozmetala dvanácti přesnými zásahy

Spolu s bílým únorem zdá se nesílí pouze pole, ale i produktivita píseckých juniorů. Ti si v rámci čtvrteční dohrávky devatenáctého kola počtvrté v sezoně vyšlápli na svého jihočeského souseda, proti němuž jsou tím pádem letos stoprocentní. Velkou roli hrál v dnešním utkání nepochybně i papírový předpoklad, jenž zcela jasně favorizoval domácí celek, jemuž se tuto prognózu podařilo stvrdit dvanácti přesnými zásahy, které v průběhu dnešního klání i navzdory počátečním rozpakům nakonec nastřádal. Po poněkud nenadálé vedoucí trefě hostujícího týmu z úvodu zápasu však mladíci od Otavy velice rychle zmobilizovali své síly a prostříleli se k další vysoké výhře. Představení hráčů IHC řídili svými výkony především dvougóloví střelci Strnad, Kozák, Jiřinec a Novotný, vedle nichž zaznamenal čtyři body tradičně produktivní Bárta.
Liga juniorů - sk. Střed, 19. kolo, čt 2.2.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
12:1
4:1, 3:0, 5:0
Branky a nahrávky:12. Marek (Bárta), 16. Jiřinec (Torba), 19. Novotný (Marek), 19. Kozák (Torba), 28. Strnad (Jiřinec), 32. Novotný (Bárta, Švagr), 39. Strnad (Torba, Jiřinec), 43. Stodolovský (Novotný), 44. Jiřinec (Strnad), 45. Bárta (Klas), 54. Klas (Bárta), 60. Kozák (Torba, Frühauf) - 9. Baxa (Strajt) Rozhodčí: Poskočil - Vondráček, Vavruška Vyloučení: 3:3 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 52 Průběh utkání: 0:1, 4:1, 7:1, 12:1
Písek: Kadlec L. (30. Hauser) - Frühauf, Kozák, Švagr, Stodolovský, Dvořák, Kříž, Rogal, Koc - Jiřinec, Strnad, Torba, Volf "A", Klas "C", Bárta "A", Novotný, Marek, Telúch
Jindřichův Hradec: Pachman - Pokorný, Růžek, Baxa Josef, Nikodým, Novák, Přibyl, Štrajt, Hřebík, Zettl, Baxa Jan, Kadlec F.

Výrazně aktivnějším celkem byli již od začátku klání domácí hokejisté, jejichž četným pokusům však zvládal hostující gólman nezvykle dlouho odolávat. Sebevědomí mladých Jihočechů navíc zanedlouho podryla i spolupráce Hřebíka a Jana Baxy, díky němuž se dosud v úsporném režimu hrající Jindřichohradečtí paradoxně ujali vedení. Nicméně Písecké jakoby záhy někdo polil živou vodou, neboť od této chvíle už celému utkání jasně dominovali. Na 1:1 velice rychle srovnal před bránou chytře hlídkující Vojtěch Marek, po němž se žlutomodří na chvíli gólově odmlčeli. Slova se znovu ujal až nekompromisní Jakub Jiřinec, kterému k překonání Pachmana dopomohl především jeho důraz na brankovišti. Potřetí lovil brankář Vajgaru puk ze sítě po prudké ráně Dominika Novotného, proti níž zkrátka a dobře neměl žádnou šanci. Krátce na to zvedal ruce nad hlavu i na spodku levého kruhu připravený Tomáš Kozák, jemuž parádně sedla rána z první po pohotové přihrávce Torby. Písečtí se tak prostříleli k příjemnému prozatímnímu vedení 4:1.

I v průběhu druhé dvacetiminutovky nezpochybnitelně tahali za delší konec provazu hokejisté IHC, kteří ji využili k navýšení svého vedení na propastných 7:1. Před brankáře hostů se nastěhovali hned z kraje periody, načež náruživě odmítali tento prostor opustit. Gólovou sklizeň Písku avizoval po pravém křídle najíždějící Volf, který ovšem po Bártově pasu nastřelil pouze horní tyčku. Za Pachmanovy zády skončila až rázná střela Karla Strnada, jež nepozorovaně prosvištěla mezi všemi clonícími hráči. Reparát si zakrátko mínil střihnout aktivní Volf, nicméně nepochodil ani se svou pohlednou kličkovanou. Svou dělovku zato znovu patřičně zúročil Dominik Novotný, jenž byl bezprostředně poté dokonce více než blízko hattricku. Největší šanci Jindřichohradeckých měli na svědomí Baxa se Štrajtem, již si ovšem nedokázali poradit s nadějným přečíslením. Sedmý přesný zásah Písku pak náležel Karlu Strnadovi pálícímu z mezikruží po spoluhráčově přihrávce zpoza brány.

Třetí dějství už bylo spíše statistickou záležitostí. Jako první zametl puk za čáru na brankovišti dobře pracující Jan Stodolovský, s nímž hodlal držet krok tímto dvougólový Jakub Jiřinec. První branky se posléze konečně dočkal i František Bárta, který zužitkoval svou šikovnost poté, co byl ve správný čas na správném místě. Jeden z dalších Bártových střeleckých pokusů pak čiperně tečoval kapitán Píseckých Tomáš Klas, jehož zásluhou našel kotouč skulinku u levé tyče jindřichohradecké svatyně. V dresu hostů mohl na druhé straně překvapit Hausera naprosto nenadálou střelou z bezprostřední blízkosti Novák, písecký brankář ale navzdory všemu nepochybil. Denní příděl smůly si krátce na to vybral Jakub Volf, když trestuhodně minul prázdnou bránu, která po kdesi zapomenutém Pachmanovi zbyla. Pod tucet tref mladíků od Otavy se podepsal obránce Tomáš Kozák, proti jehož pokusu se brankář hostů nedokázal včas přesunout. Písečtí tedy společnými silami dokráčeli k přesvědčivému vítězství 12:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy