Z jihočeského derby vyšla juniorka vítězně

Po vysoké prohře v Kolíně čekala na písecké juniory další těžká zkouška. Na svém ledě přivítali hokejisty Tábora, kterým dosud patřila první příčka tabulky. Jestliže si diváci od jihočeského derby slibovali gólovou přestřelku, jejich očekávání bylo do určité míry naplněno. V utkání padlo celkem třináct branek, přičemž nejvíce z nich obstaraly oba týmy až v samotném závěru utkání, během kterého Táborští celý zápas ještě pořádně zdramatizovali. Písečtí však svůj náskok dokázali nakonec ubránit a mohli se radovat z vítězství 8:5.
Liga juniorů - sk. Střed, 5. kolo, ne 9.10.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
8:5
4:1, 1:1, 3:3
Branky a nahrávky: 3. Klas (Bárta, Kozák), 7. Marek (Dvořák), 11. Rod (Koutenský, Duchoň), 20. Volf (Rod, Duchoň), 28. Strnad, 44. Duchoň (Koutenský, Rod), 48. Marek (Dvořák,Telúch), 53. Volf (Frühauf) - 6. Syrovátka (Buriánek), 37. Jelínek (Pánek), 53. Zayml (Jelínek), 54. Jelínek (Syrovátka, Novák), 59. Zayml (Buriánek, Jelínek) Rozhodčí: Mertl - Jílek, Brůha Vyloučení: 9:8 Využití: 2:1. Diváci: 94 Průběh utkání: 4:1, 5:2, 8:5
Písek: Kříž (Brož) - Kozák, Švagr, Frühauf, Koutenský, Dvořák, Koc, Stodolovský, Novotný - Jiřinec, Klas, Bárta, Volf, Rod, Duchoň, Marek, Javůrek, Strnad, Telúch
Tábor: Novák Michal (Novák R.) - Horák, Hošek, Pánek, Hubáček, Raiterman, Novák Martin, Skalický, Buriánek, Syrovátka, Zayml, Brabec, Trepka, Tkáčik, Jelínek

První třetina zápasu potěšila oko nejednoho domácího fanouška. Hráči IHC byli v jejím průběhu jednoznačně lepším týmem, což stvrdili hned čtyřmi přesnými zásahy. Jejich hru zdobila především rychlost a šikovnost, kterou ve svůj prospěch využil již ve třetí minutě utkání Tomáš Klas, když pohotově dorazil Bártovu střelu z vrcholu kruhu. Z vedení se však Písečtí příliš dlouho neradovali. Krátce na to totiž poskytli soupeři výhodu přesilové hry, během níž si Kříž rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. A ačkoliv náporu dobyvatelů v modro-bílých dresech dlouho odolával, nakonec byl přeci jenom překonán. Na 1:1 snížil Tomáš Syrovátka poté, co využil dezorientace domácího gólmana, díky níž mohl hladce uklidit kotouč do brány. S rychlou odpovědí přispěchal v sedmé minutě Vojtěch Marek, jemuž parádně sedla na čepel hole Dvořákova přihrávka, kterou znamenitě zavěsil do pravého horního rohu Novákovy svatyně. Vedení Písku posléze navýšil Tomáš Rod, jenž parádně tečoval Duchoňovu nabídku od modré. Po čtvrté se do rány opřel ještě Jakub Volf, jehož střela bez přípravy znamenala pro domácí celek třígólový náskok a odchod do šaten s čistým svědomím.

Druhá dvacetiminutovka měla zdánlivě poklidnější vývoj. Více ze hry sice měli i tentokrát písečtí junioři, Táborští ale v žádném případě nehodili flintu do žita. Bohužel pro Kohouty se zdálo, že si vybrali svůj denní příděl smůly. Provázely je časté pády a chyběl jim potřebný klid na hokejkách. Hned v úvodu prostředního dějství převzal iniciativu František Bárta. Velice rychle se ocitl sám před Novákem, a ačkoliv bylo zřejmé, že míří pod horní tyč, přestřelil. Svou šanci spálil na druhé straně kluziště i Martin Buriánek, kterému se nepodařilo potrestat chybnou rozehrávku Kříže, jenž naštěstí pro Písek vytáhl povedený zákrok a svůj hřích včas zažehnal. Ve dvacáté osmé minutě si přišel na své Karel Strnad, když doslova oloupil soupeřova obránce o kotouč a blýskl se krásnou individuální akcí, v jejímž závěru zručně prostřelil hostujícího gólmana. Po bujarých oslavách ale čekaly na modrožluté krušné chvíle, neboť museli přečkat dvojnásobné oslabení. To se jim sice podařilo bez větších potíží ustát, nicméně i přes to brzy věšeli hlavy, protože krátce před koncem periody skóroval z levého kruhu Michal Jelínek snižující na 5:2. Závěr třetiny ovšem patřil domácím hráčům, již se hned dvakrát dostali do přečíslení. Nejprve svou akci překombinovali Bárta s Volfem, na které navázala osvědčená dvojice Rod – Duchoň. Ani ti se však se svou příležitostí náležitě nepopasovali.

Třetí třetina s sebou přinesla hodně vzruchu a především pozdvižení na domácí střídačce. Písečtí se najednou začali častěji dopouštět chyb a propadali v obraně, s čímž naopak dobře pořídili hosté. Ti měli zejména v samém závěru utkání dokonce navrch. Nejprve zužitkoval druhou početní výhodu Jiří Duchoň, jenž stál na konci povedené souhry svého týmu. O čtyři minuty později vyzrál na Nováka podruhé v klání Vojtěch Marek, jemuž znovu zdatně sekundoval obránce Dvořák. Navýšit náskok mohl Dominik Novotný, který minul odkrytou část brány po perfektně načasované přihrávce od spoluhráče. V koncovce se ale už následně nezmýlil Lukáš Zayml, jenž se proháčkoval napříč domácí obranou, přičemž následné překonání Kříže pro něj bylo pouhou třešničkou na dortu. Během několika vteřin zareagoval na vzniklou situaci Jakub Volf, jehož gól měl Táborským ukázat, kdo je v Písku skutečně pánem. Hosté však tohoto upozornění příliš nedbali a zásluhou Michala Jelínka docílili ještě menšího brankového rozdílu. Poslední slovo řekl v padesáté deváté minutě Martin Buriánek, poté co uzavřel na konečných 8:5 a učinil přítrž napínavému závěru jihočeského derby.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, trenér Písku: "Předchozí zápas v Kolíně se nám nepovedl. Nejeli jsme tam v plné sestavě, ale na to se nechceme vymlouvat. Ti, co nastoupili, se měli předvést v lepším světle. Doma v derby s Táborem jsme chtěli porážku odčinit a myslím, že jsme byli snad celý zápas lepším týmem. Oproti pátku jsem spokojený s výkonem, i když konec jsme pojali hodně lehkovážně. V takovém zápase bychom asi nemuseli dostat pět branek."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy