Hradečtí hokejisté porazili domácí tým.

V sobotu odpoledne čekal starší dorost těžký soupeř z Hradce Králové. Hosté byli lepším týmem a dali úvodní gól zápasu. Písecký tým se snažil, ale v druhé části Hradec přidal další dva góly. Písečtí dokázali snížit na 1:3 a poté ve třetí části na 2:3. Ani to ale nestačilo. Mountfield přidal ještě dva góly a zápas tak skončil 2:5.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 24. kolo, so 19.11.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Hradec Králové
2:5
0:1, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 31. Waller, 50. Stauber (Lang) – 1. Sklenář, 28. Sklenář (Hašek, Kukla), 30. Havelec (Voňka), 55. Jonáš (Síla, Voňka), 60. Mašín (Sklenář). Rozhodčí: Čáp, Jílek, Vondráček. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:2. Diváci: 74. Střely na branku: 18:37. Zásahy brankářů: 32:16. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 2:3, 2:4, 2:5.
Písek: Křepela (Kříž) – Kopenec, Pokorný, L. Kukla, Lang, Štěcha – Waller, Hakl, Novotný, Norris, Pejša, Novák, Přibyl, Šebesta, Stauber, Měchura, Pechlát.
Hradec Králové: Dvořák (Kouba) – Martinec, Voňka, Pohl, Lelek, Krištof, Kynčl, Jonáš – M. Kukla, Šedivý, Sklenář, Mašín, Síla, Matouš, Havelec, Jakubec, Hašek, Maršík.

Na domácí kluziště přijel Hradec Králové, který před dnešním zápasem byl na druhé příčce. Jihočeši se nachází už delší dobu na posledním místě. Do branky trenér Písku poslal Křepelu.

Jasným favoritem byli hosté, kteří již v první minutě skórovali. Trefil se Sklenář.Ve čtrnácté minutě se do obrovské šance dostal Pokorný, ale Dvořáka blafákem nepřekonal. Hosté byli v úvodní části lepším týmem, ale další gól nepadl.

V další části byl velký závar před brankou Křepely, ale hráči nedokázali puk dostat za jeho záda. Mezi 27. a 29. minutou dal Mountfield další dvě branky. Nejdříve si druhý gól připsal Sklenář. Poté Havelec, který zvýšil z pohledu domácích už na 0:3. Hokejisté Písku se dočkali branky, když po krásné akci snížil Waller ve 30. minutě. Dvě minuty před druhou sirénou měl velkou šanci Šedivý, ale Křepela dokázal puk vychytat. Po čtyřiceti minutách tak hostující tým vedl 3:1.

Domácí mužstvo dokázalo v padesáté minutě vykřesat jiskru naděje. Po nahrávce Langa dal kontaktní gól Stauber v přesilové hře. V 53. minutě hostům zatrnulo, když měl velkou příležitost Hakl. Projel přes půl hřiště, ale Dvořák ho zastavil. O dvě minuty později zhasla píseckým dorostencům naděje. Hradec se dostal do přečíslení tři na jednoho. Brankář Křepela pokryl obě dvě střely, ale na třetí dorážku Jonáše už nestačil. Hostující tým se tak ujal vedení 4:2. Poslední dvě minuty před koncem zápasu si Písek vyžádal oddechový čas. Zkusil hrát v šesti hráčích v poli. Výhodu ale nevyužil a Mašín v čase 59:53 dal gól do prázdné branky. Zápas byl velmi vyostřený z obou stran. Na trestné lavici bylo nakonec šestnáct hráčů. Naštěstí pro oba týmy nebyl po střetech hráčů nikdo v utkání zraněn.

Královéhradečtí tak zápas nakonec vyhráli 5:2 a spolu s Pardubicemi jsou v čele tabulky. Jihočeši tak po velmi sympatickém výkonu zápas nedokázali otočit a svému soupeři podlehli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy