Bruslaři z Písku odvezli všechny body

Ani ve druhém utkání NOEN extraligy staršího dorostu Písek nepoznal chuť vítězství. Po vysoké porážce v Liberci vyzval doma hráče Havlíčkova Brodu a bohužel opět tahal za kratší konec pomyslného lana. Bruslaři si zápisy do listiny střelců rovnoměrně rozložili do všech tří třetin a u Otavy slavili vítěství 6:1.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 2. kolo, so 3.9.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
1:6
0:2, 0:2, 1:2
Branky a nahrávky: 57. Vokoun (Pejša) – 7. Teplý (Holenda), 15. Pokorný L., 26. Teplý (Holenda), 36. Holenda (Teplý, Donda), 43. Holenda (Teplý), 52. Holenda (Donda, Krejčí). Rozhodčí: Čáp – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 25:54. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Písek: Kříž (15. Křepela) – Kopenec, Pokorný M., Kukla, Hromada, Chval, Lang, Stárek, Hora – Svoboda, Vokoun, Hakl, Pejša, Novák, Přibyl M., Šebesta, Stauber, Měchura
Havl. Brod: Blažek (Folvarský) – Zveřina, Polák, Adam, Rubner, Škareda, Horák, Krejčí, Lachman – Piskač, Pejchal, Donda, Kohout, Tecl, Kyncl, Holenda, Přibyl J., Křehlík, Pokorný L., Cachnín, Teplý

V první třetině měli více ze hry Bruslaři, kteří převyšovali Písek v rychlosti a přesnosti rozehrávky. Do vedení je dostal v sedmé minutě Michal Teplý, který šikovně za Křížova záda usměrnil přihrávku z levé strany. Do dvoubrankového trháku šli hosté v 15. minutě po brance Lukáše Pokorného. Po srážce s vlastním obráncem zůstal po této akci na ledové ploše ležet zraněný brankář Písku Richard Kříž, který musel být střídán za Vojtěcha Křepelu.

Druhá perioda nabídla podobný obraz hry, jako ta první. I když Písečtí hráli aktivněji a vypracovali si několik slibných šancí. Za zmínku stojí například Šebestovo neproměněné trestné střílení, neúspěšné přečíslení tří na jednoho nebo velká šance Adama Nováka. Gólově se prosadili jen hosté. V 26. minutě zblízka udeřil Michal Teplý a v závěru druhé třetiny přišla krásná přesilovková kombinace Brodu, na jejímž konci stál připravený Vojtěch Holenda.

Třetí třetina utkání druhého kola extraligy přinesla další góly Bruslařů a také jeden čestný úspěch Písku. Na začátku třetí třetiny se v oslabení prosadil po úniku Vojtěch Holenda, který pak osm minut před koncem zkompletoval hattrick. V závěru se pak trefil písecký útočník Lukáš Vokoun, který zpoza branky zasunul puk do havlíčkobrodské klece, když krátce před tím nastřelil tyč.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, trenér Písku: "Kdo to viděl, tak musí jasně říct, že stejně jako včera v Liberci, jsme od začátku prakticky neměli šanci. Zlomový okamžik zápasu bylo asi neproměněné trestné střílení za stavu 0:2. Kdybychom se dostali do zápasu, mohlo to vypadat jinak. Jako nováček budeme patřit ke slabším týmům a na jeden gól bohužel neporazíme nikoho."

Václav Adam, trenér Havlíčkova Brodu: "Zápas se mi hodnotí dobře. Přijeli jsem sem pro body a vezeme si domů všechny tři. Myslím si, že jsme na hřišti soupeře hráli docela dobře. Včerejší zápas s Pardubicemi nás stál hodně sil, takže jsem měli dnes z utkání obavy."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy