Písek ve formě hrající Žďár zastavit nedokázal

Ačkoliv do utkání vstoupili sebevědomým výkonem, nakonec z něho odešli s vysokou porážkou. Písečtí byli v úvodu sobotního dějství lepším týmem, své slibně vypadající pozice ale brankově dotáhnout nedokázali. Zato soupeř se postupně dostával do zápasu a nakonec si na jihu Čech dokráčel k poměrně snadné výhře. Světlou fází utkání byla pro Písecké polovina zápasu, kdy se Jihočeši prosadili třikrát v průběhu šesti minut a trefili se Sýbek, Urbanec a Pašek.
2. liga ČR sk. STŘED, 20, so 10.12.2016
Písek
Žďár nad Sázavou
3:7
0:2, 3:4, 0:1
Branky a nahrávky: 26. Sýbek (Urbanec, Vlček), 28. Urbanec (Sýbek, Procházka), 32. Pašek (Koupal) – 7. Červenka (Staněk), 14. Paták (Juráň), 22. Červenka (Kunstmüller, D. Vítek), 23. Gregar (Bureš), 26. Kunstmüller (Beneš, Červenka), 31. Červenka (D. Vítek, Kunstmüler), 54. Kaňka (Pleva). Rozhodčí: Valenta - Vavruška, Oudes. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 270. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7.
Písek: Hauser – Procházka, Pavlíček, Hanus, Pokorný, Červinský, Suda, Koutenský – Urbanec, Vlček, Sýbek, Kepka, Koupal, Pašek, Suchan, Šuhaj, Jiřinec, Rod, Drda
Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Beneš, Hort, Půža, Smejkal, Staněk, M. Vítek, Střecha, Krupka, Kovářů, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, D. Vítek, Červenka, Kaňka, Juráň, Paták, Pazourek
Písečtí byli na začátku utkání velmi aktivní a jejich sílu podpořila také přesilová hra zkraje zápasu, ani opakovaně ale nedokázali svou převahu zúročit ve vedení. A proto následně přišel trest. V polovině 7. minuty dorazil zblízka puk za záda Hausera Martin Červenka a poslal svůj tým do brankového vedení. Poté už diktovali hru hosté. V početní výhodě žďárského týmu Juráňův lob z obranné třetiny dojel nejrychleji Lukáš Paták, který povedeným blafákem do forhendu propasíroval puk mezi betony Hausera - 0:2.

Studenou sprchou pak byla pro Písecké úvodní fáze druhé třetiny. Krátce po nevyužité šanci Sýbka se navýšil náskok týmu z Vysočiny na tři branky. Martin Červenka se ocitl v bezprostřední blízkosti Hauserovy branky a ranou nad levý beton přidal další gól. Hosté byli při chuti a pouhých pár vteřin poté opět zvedli ruce nad hlavu. Burešovu ránu z mezikruží písecký brankář neudržel ve své výstroji a dorážející Martin Gregar se nemýlil.

Ani poté to nevypadalo, že by se situace domácích měla vylepšit. Více než minutové oslabení 3 na 5 zahnalo Jihočechy opět do obrany a tlak soupeře nakonec vyústil dalším gólem, kdy se chytře v na hraně brankoviště zorientoval Luboš Kunstmüller. Teprve poté dostali slovo domácí a pouhých osm vteřin po páté brance Žďárských dokázal první trefou Písku vystřelit Jan Sýbek, který po prosadil samostatnou akcí.

Domácí pak velmi rychle přidali druhý gól. Svému týmu vykřesal naději ve 28. minutě Josef Urbanec, který pohotově číhal před brankou soupeře a dorážkou zblízka do poloprázdné branky úspěšně zakončil přesilovou hru Píseckých. Skóre se pak ve druhé části měnilo ještě celkem dvakrát. Půltucet vstřelených gólů Žďáru završil krátce po polovině utkání autor hattricku Martin Červenka, který zamířil přesně do pravé šibenice písecké branky. Za domácí pak krátce poté reagoval gólem Václav Pašek, jenž v pokleku trefil na brankovišti volný kotouč.

Do třetího dějství si hosté nesli bohatý tříbrankový náskok a ve zbývajícím čase už se měnilo skóre pouze jedenkrát, kdy po pěkně sehrané přesilovkové akci vsítil sedmou branku Žďáru nad Sázavu Michal Kaňka. Písek ještě sympaticky bojoval a snažil se nepříjemně vypadající skóre alespoň trochu vylepšit, ani v jednom případě ale úspěšný již nebyl a podlehl v sobotním utkání svému soupeři 3:7.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy