Písecký tým nasázel Kozlům jedenáct gólů

Do Písku přijel obávaný Kolín a diváci očekávali vyrovnaný duel. Papírové předpoklady domácí hráči během první třetiny doslova rozcupovali a položili základ nečekaně vysoké výhře. Po první třetině svítil na tabuli překvapivý stav 6:1, což hosté jen těžko přenášeli přes srdce a uchylovali se k dohadům s rozhodčími. Z toho plynuly zbytečné tresty - dokonce tři hráči Kolína vyfasovali osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Písek nakonec zdolal svého soupeře 11:4 a v tabulce se posunul na dělenou druhou příčku za vedoucí Nymburk.
2. liga ČR sk. STŘED, 7. kolo, st 12.10.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
11:4
6:1, 2:1, 3:2
Branky a nahrávky: 3. Vlček (Hřebíček), 7. Pašek (Červinský, Hanus), 12. Hřebíček (Suchan, Vlček), 15. Hřebíček (Urbanec, Vlček), 19. Duchoň (Sýbek), 20. Urbanec (Šuhaj, Vlček), 28. Sýbek, 39. Hanus (Koupal, Sýbek), 46. Drda (Pašek, Šuhaj), 48. Duchoň (Koupal, Sýbek), 49. Drda (Šuhaj, Pašek) – 10. Krajňák (Jelínek, Horyna), 36. Semirád (Barták, Morkes), 45. Hanzl (Morkes), 48. Zajíc (Voženílek). Rozhodčí: S. Mertl - J. Mertl, Samuel . Vyloučení: 5:8, navíc Malý, Jankovský, Kadlec (všichni Kolín) osobní tresty za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 500. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3, 9:3, 9:4, 11:4
Písek: Pipek (Kadlec) – Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Suda, Koutenský – Urbanec, Suchan, Vlček, Sýbek, Koupal, Pašek, Drda, Šuhaj, Duchoň, Rod.
Kolín: Sejpal (19. Koutský) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina, Malý, Semirád, Kadlec, Morkes, Zumr, Jankovský, Krajňák, Jelínek, Nedbal, Havelka, Rohlík.

Písek otevřel skóre ve třetí minutě, kdy se po povedeném sólu trefil zblízka Filip Vlček. V první polovině sedmé minuty zvýšil na 2:0 Václav Pašek, který dal gól v přesilové hře. Na začátku desáté minuty hosté snížili, trefil se Krajňák. Písečtí si ale vzali rychle vedení zpět, když před brankou volný obránce Milan Hřebíček pohotově překoval Sejpala kličkou do bekhendu. Hřebíček si připsal pak i další důležitou trefu a soupeře dorazily v závěru třetiny ještě góly Jiřího Duchoně a Josefa Urbance. Hostům se lepila smůla na paty - v první třetině si dali dva vlastní góly.

Nadějné vedení Písku ještě nemuselo nic znamenat. Kozlové měli 40 minut na nápravu, ale v 28. minutě je zmrazil Jan Sýbek, jehož dělovka z mezikruží propadla Koutskému mezi betony. Snížení zařídil kolínský Semirád, který v oslabení využil váhavou píseckou rozehrávku. Za moment se ale skóre měnilo znovu ve prospěch Písku, když se ranou nad pravý beton prosadil obránce Vladimír Hanus.

Středočeši opět korigovali stav na začátku třetího dějství. Přesně mířil Hanzal, ale malá radost ze vstřelené branky opět nevydržela Kozlům dlouho. Z předbrankového prostoru dal svůj první gól v píseckém dresu Lukáš Drda. Po dalším snížení hostů, tentokrát zásluhou Zajíce, zaznamenal desátý gól Jihočechů Jiří Duchoň, kterého za tento počin jistě nemine příspěvek do týmové kasy. Gólový účet uzavřel po Šuhajově křižné přihrávce Lukáš Drda, který nechytatelně zavěsil pod horní tyčku.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Excelentní výkon, jsme z toho nadšení. Od Kolína se čeká, že bude hrát na špičce tabulky, dát mu jedenáct gólů, to je paráda. Před zápasem jsme klukům říkali, že musíme plnit úkoly směrem dozadu a to se dařilo. I když za stavu 6:1 a víc tam byla zbytečná okénka. Ale takový už je hokej, že hráči za určitého stavu trochu povolí. Ale jinak jsme spokojení."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy