V Moravských Budějovicích Písek dvakrát vedl. Přesto těsně prohrál

Na malém kluzišti v Moravských Budějovicích byl Písek blízko bodovému zisku. V první třetině dostal Jihočechy do vedení Filip Vlček, ale domácí v oslabení vyrovnali. Vedení na písecké hole vrátil Jakub Šuhaj, i na tento zásah však zvládla Žihadla zareagovat. Domácí o své výhře rozhodli ve třetí třetině a pojistku přidali v písecké power-play.
2. liga ČR sk. STŘED, 3. kolo, so 24.9.2016, Zimní stadion Moravské Budějovice
Moravské Budějovice
Písek
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 20. Krutiš (Horký), 29. Kondratěv (Krutiš), 46. Nováček (Mikeš, Havel), 59. Krutiš – 10. Vlček (Sýbek, Suchan), 24. Šuhaj (Urbanec, Koupal). Rozhodčí: Vojtěch Král – Martin Musil, Roman Komínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
Moravské Budějovice: Dudáček – Šťáva, Švanda, Sobotka, Kliment, Kovář, Pelikán – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Kondratev.
Písek: Pipek – Procházka, Pavlíček, Hanus, Červinský, Hřebíček, Suda – Suchan, Vlček, Sýbek, Marek, Koupal, Pašek, Urbanec, Drda, Šuhaj, Rod

Písečtí hráči vstoupili do zápasu aktivně a udávali tempo hry. V desáté minutě Jihočeši udeřili, když se před brankovištěm dostal k puku Filip Vlček a v přesilovce překonal Dudáčka střelou do pravého horního rohu - 0:1. Domácí se postupně osmělovali a povedlo se jim nastřelit i tyč. Vyrovnali gólem do šatny, ke smůle Písku dokonce v oslabení. Po vyhraném vhazování před Pipkem zakončoval z hranice brankoviště Petr Kutiš - 1:1.

Jihočeši vstoupili aktivně také do druhého dějství. V čase 23:23 neudržel brankář Žihadel vystřelený puk a nabídl ho pohotovému Jakubu Šuhajovi, který zblízka vrátil vedení na hokejky Písku - 2:1. Dobré temp hry v prostředním dějství nabídlo divákům zajímavou podívanou. Šance se střídaly na obou stranách, ale gólovou radost si tentokrát vychutnaly Moravské Budějovice. Jevgenij Kondratěv se dostal ke kotouči v mezikruží a krásnou ranou vymetl pavouky v pravé šibenici - 2:2.

Rozřešení napínavé tajenky tak přinesla třetí třetina. Hosté se v ní dostali do tlaku a v čase 45:58 přidali rozhodující úder. Lukáš Nováček v signalizované výhodě nechytatelně vypálil z pravého kruhu a rozvlnil síť za gólmanem Pipkem - 3:2. Hosté z Písku se s nepříznivým stavem snažili něco udělat, ale museli se mít na pozoru i v obraně, kde hasili několik velkých šancí Žihadel. V závěru zápasu Písečtí zvolili hru bez brankáře a v šesti bruslařích usilovali o vyrovnání. Nepřesná rozehrávka minutu a půl před koncem však nabídla na zlatém podnose gól Petru Kutišovi, který puk za jásotu domácích fandů dovezl až do odkryté klece hostů - 4:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jakeš, asistent trenéra Moravských Budějovic: "Byl to náš první zápas před domácími fanoušky, myslím, že první třetina se nám moc nepovedla. Špatně jsme se rozjížděli. Přetrpěli jsme to a ve druhé třetině jsme se lépe pohybovali. Pramenily z toho ty branky. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zápas prostě vyhrajeme, což kluci svou obětavostí potvrdili."

Karel Slabý, trenér Písku: "Dvě třetiny jsme odehráli slušně. Vypracované vedení jsme mohli několikrát potvrdit, ale místo toho si po chybách necháme dát gól. Soupeř toho využil a vyhrál zaslouženě. Udělali jsme daleko víc chyb, než domácí. Naši nejlepší hráči, kteří by měli tým táhnout, dneska udělali hrubé chyby. Dobře hrála druhá a třetí lajna. Hrály to, co se po nich chce a nevymýšlely speciality, které tam nepatří."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy