Výborně rozehraný zápas Písek ztratil v závěru

Jen málokdo by si vsadil na takový průběh zápasu. Favorizované Klatovy dokázali Písečtí zejména první části dostat pod velký tlak a i když Západočeši dotahovali, domácím se dařilo držet nadějný náskok. Šok pro pro domácí fanoušky přinesla třetí třetina a hlavně řádění Richarda Krisla, který hattrickem za necelých osm minut srazil Jihočechy do kolen. Píseckým hokejistům zbyly jen oči pro pláč. I když silnému soupeři nastříleli šest branek, nezískali ani bod.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 7. kolo, st 7.10.2015, ZS Písek
Písek
Klatovy
6:7
2:0, 3:3, 1:4
Branky a nahrávky: 6. Urbanec (Vlček), 13. Hřebíček (Ciboch, Bernad), 25. Urbanec (Vlček, Sýbek), 33. Růžička, 35. Bernad, 41. Sýbek (Vlček) – 27. Pacanda (Kepka), 28. Přikryl (Michel, Marcel), 39. Beran (Kristl, Tulačka), 45. Slavík (Kristl), 50. Kristl, 51. Kristl (Tulačka), 57. Kristl (Slavík) Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Samuel. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 510. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:7.
Písek: Pipek – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, R. Volf, Koutenský – Mošovský, Sýbek, Vlček, Urbanec, Růžička, Ciboch, Bernad, Ferebauer, Marek, J. Volf, Novák, Suchan
Klatovy: Kukin – Chlaupa, Holý, Marcel, Andrlík, Houfek, Kubík, Slavík, Leština – Tulačka, Kristl, Kepka, Michel, Přikryl, Beran, Kubeš, Němec, Váchal, Topinka, Pacanda

Písečtí od prvních vteřin nasadili obrovské tempo a svého soupeře tím tak trochu zaskočili. Po sérii neproměněných šancí se nakonec přece jenom prosadil v 6. minutě Josef Urbanec, který využil povedené přihrávky od Vlčka a v samostatném nájezdu uspěl, když v souboji s klatovským Kukinem předvedl povedenou kličku do bekhendu.

Herní převahu si Jihočeši drželi také po další průběh prvních dvaceti minut a zaslouženě nakonec také navýšili vlastní náskok na dva góly. Ve 12. minutě Ciboch poslal zpoza branky puk na modrou, kde čekal Milan Hřebíček a na druhý pokus poslal puk polovysokou střelou přesně k pravé tyči. Hosté zkoušeli na nepříznivý vývoj reagovat, ofenzivně se jim ale v prvních dvaceti minutách nedařilo navázat na svoji hru z posledních zápasů.

Od začátku druhé třetiny byli Klatovští přece jenom více vidět. Na to však Písek měl tu nejlepší možnou odpověď. V 5. minutě prostředního dějství uspěl v souboji tváří v tvář Josef Urbanec a Písek byl na nejlepší cestě za vítězstvím. Jenže Klatovy se krátce poté dvakrát po sobě ozvaly. Krátce po třetí písecké brance snížil na 3:1 Tomáš Pacanda, kterého brzy doplnil druhým gólem Roman Přikryl a skóre zápasu bylo rázem pouze o gól – 3:2.

Jenže sotva se Klatovy dotáhly na rozdíl gólu, role se opět chopil domácí Písek. Krátce po polovině utkání se v samostatném průniku ocitl Tomáš Růžička a po bekhendové kličce namířil puk mezi betony klatovského brankáře. A když se po něm prosadil také Jakub Bernad, Jihočeši podruhé v zápase vedli o tři góly. Brankové změny přinesla druhá třetina ještě jednou, a to v samotném závěru kdy na průběžných 5:3 snížil Matěj Beran.

Už prvních čtyřicet minut přineslo v součtu celkem osm branek a tohle číslo se v závěrečném dějství jenom navyšovalo. A Písek potřetí vedl o tři góly – v čase 40:48 upravil na 6:3 Jan Sýbek, který zblízka vymetl levý horní roh Kukinovy branky. V tu chvíli se zdálo jakékoliv pomýšlení Klatovských na body ze středečního utkání prakticky nemožné. Jenže Západočeši zbraně rozhodně nesložili a ve 45. minutě ranou od modré čáry odstartoval neskutečný obrat Jakub Slavík.

Zlomový moment utkání nastal ve 49. minutě, kdy domácí obránce Hrubý vyfasoval 2+2 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a klatovští hokejisté se dokázali své šance pořádně chopit. Dva přesilovkové góly vystřelil pro své barvy soupeři obávaný Richard Kristl a rázem bylo vyrovnáno. Blížil se oboustranně nervózní závěr. Mošovský si na jedné straně hřiště neporadil sám před ležícím Kukinem a z protiútoku přišel trest. Z pravé strany si sjížděl s pukem na branku Richard Kristl a jeho rána ke vzdálenější tyči znamenala dokonání obratu v utkání – 6:7.

Jihočeši se v závěru snažili zápas posunout alespoň do prodloužení. Situaci jim ale komplikovalo dvouminutové vyloučení. Nepomohla ani hra bez brankáře. Stíhací jízdu zvládli lépe hokejisté Klatov a na ledě Písku vybojovali cenné 3 body.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Odehráli jsme suprovou první třetinu. Pak jsme od toho ustoupili. Asi jsme si mysleli, že už je hotovo. Upozorňoval jsme hráče, že není rozhodnuto, protože hosté jsou schopni ty góly dát. Doplatili jsme na nechtěný faul ve třetí třetině, kdy jsme nedokázali ubránit dlouhou přesilovku. Projevily se naše nedostatky ve hře a šikovnost a dravost Klatov. Musíme si přiznat, že v určitý momentech nás nepodržel ani gólman Pipek. Dát šest gólů doma, předvádět docela dobrý hokej a prohrát, to mrzí dvojnásob."

Pavel Vostřák, trenér Klatov: "Mrzí mě, jak k tomu naši hráči přistoupili v první a druhé třetině. Vypadalo to, jako by sem přijeli na výlet. V kabině jsme si to vyříkali. Ve třetí třetině kluci ukázali charakter a dokázali zápas strhnout na svou stranu. Domácí odehráli výborný zápas a odvedli parádní výkon."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy